Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10: Vi kårer de bedste Marvel-superhelte

Top 10: Vi kårer de bedste Marvel-superhelte

Hvem ta'r første pladsen blandt MCUs helte?

Stem op!
46
Stem ned!
0
(reset)

Bemærk: Denne artikel blev første gang udgivet i maj 2020 i anledning af 1-års jubilæet på 'Avengers: Endgame'.

Vi fejrer fortsat 1-års jubilæum for Avengers: Endgame. Vi har allerede rangeret alle 23 film i MCU og kåret de 10 bedste Marvel-skurke.

Nu er turen kommet til at give vores udbud på en top 10 over de bedste superhelte fra Marvels filmiske univers. Du kan se vores rangering herunder.

Bemærk: Artiklen indeholder spoilers.


10. Ant-Man / Paul Rudd

MCUs mindste superhelt sniger sig lige akurrat med på listen - og det skyldes fremfor alt Paul Rudd, som i den grad bidrager til Ant-Mans elskværdighed. Han giver rollen den rette dosis humor og dramatiske nerve.

Ant-Man har også den klare tiltrækningskraft, at han modsat de andre i Avengers er mere nede på jorden - og ligesom publikum fascineres han af de store muskelopsvulmede superhelte.

Hans to solofilm er måske ikke blandt franchisens bedste, men de er begge topunderholdende - og så har Myremanden et par uforglemmelige gæstoptrædrne i de andre film. Hvem glemmer fx Giant-Man i lufthavnscenen fra Captain America: Civil War?


9. Hulk / Mark Ruffalo

Efter den forglemmelige The Incredible Hulk fra 2008, er det grønne muskelbundt i den grad vokset i hænderne på den dygtige Mark Ruffalo, der overtog efter Edward Norton.

Ruffalo har formået at balancere den sympatiske Bruce Banner og bæstet Hulk. Vi har både følt hans smerte - men også heppet med, når Hulk har fået sine raserianfald.

Desværre har Ruffalos Hulk ikke kunne få sin egen solofilm grundet rettighedsmæssige årsager. Men han har derimod sat sit præg på Avengers-filmene, og ikke mindst Thor: Ragnarok. Selvom vi måske godt kunne have været foruden hans romance med Black Widow i Age of Ultron.

Hvad fremtiden byder på for det grønnse bæst er spændende. Det seneste stadie som Smart-Hulk er i hvert fald interessant.

8. Gamora / Zoe Saldana

Vi fortsætter i det grønne, for på 8. pladsen finder vi Gamora fra Guardians of the Galaxy.

Den tidligere snigmorder udvikler sig til at være en af de bedste og følelsesmæssigt mest interessant (anti-)helte i MCU forment fortolket af Zoe Saldana.

Den rå og effektive badass attitude blødgøres i momenter med den søde og komiske romance til Peter Quill. Hun er dødens farlig - men har et hjerte af guld. 

Forholdet til adoptivfaren Thanos og søsteren Nebula er hjerteskærende og komplekst, ikke mindst i hendes tårefremkaldende dødsscene i Infinity War.


7. Rocket Racoon / Bradley Cooper & Sean Gunn

Den lille behårede og charmende helt fra 'Guardians of the Galaxy' er bare ikke til at stå for.

Rocket Racoon er rapkæftet, spydig og ret sej. Men man skal ikke skue vaskebjørnen på hårene, for bag den barske attitude gemmer sig en såret og følsom sjæl, der har været udsat for lidt af hvert her i livet - og som frygter at blive forladt. Hvor er det dog dejligt menneskeligt.

Den skydegale Racoon kunne nemt være endt som et komisk sidekick, men Marvel formår i den grad at skabe en tredimensionel karakter - hjulpet godt på vej af Bradley Coopers sprødre røst. Og det herlige samspil med træet Groot er et ekstra stort plus. 

Vaskebjørnen var på et tidspunkt på tale til at få sin egen solofilm. Den er vi med på!


6. Spider-Man / Tom Holland

Spider-Man er indiskutabelt en af Marvels største og bedste superhelte. Måske netop derfor forventer vi lidt eksta af Edderkoppen?

Baseret på Peter Parkers optrædner i MCU, som indtil nu består af 2 solofilm og 3 gæsteroller, så er potentialet stadig skyhøjt.

Tom Holland er den rette mand til jobbet, og han formår at jonglere de to sider af karakteren - den nørdede, usikre teenager og den mundrappe superhelt - til perfektion.

Men karakteren har bare ikke haft den endegyldige slagkraft i MCU til at slå sig ind i vores top 5 (endnu). Det foreløbige højdepunkt er klart Homecoming, mens det stærke bånd til Iron-Man stadig kan få en tåre frem i vores øjenkrog.

Så mon ikke, at Spider-Man er at finde højere oppe på listen, når vi reviderer den om nogle år?


5. Star-Lord / Chris Pratt

Rollen som Peter Quill aka Star-Lord sendte Chris Pratt op i en helt ny skuespiller-liga. Og det er i den grad forståeligt. Det er nemlig Pratts drengede charme og kejtethed som fuldender karakteren.

Star-Lord byder på overraskende dybder, når man begynder at dykke ned i hans familiære baggrund - og den sorg, som han bærer rundt på. Sammen med de andre misfits i Guardians of the Galaxy finder han sin plads - og pladsen i vores hjerter.

Oveni hans seje heltgerninger, så leverer han også nogle af MCUs sjoveste replikker ("Let's talk about this plan of yours. I think tt's good, except it sucks"), og har et af de sødeste øjeblikke, da han danser rundt med Gamora. Star-Lord kan bare lidt af det hele.

Vi har stadig ikke helt tilgivet hans opførsel og sammenbrud i 'Infinity War', der lod Thanos slippe væk. Men kærlighed kan få dig til at gøre mange dumme ting - og måske gør det ham blot endnu mere menneskelig (... og det er selvom han kun er et halvt et af slagsen).


4. Black Widow / Scarlett Johansson

Den russiske super-spion Natascha Romanoff aka Black Widow er på mange måder et samlingspunkt for MCUs helte.

Heltinden har stærke relationer til flere af de bærende Avengers, som alle er blevet udfoldet løbende igennem serien. Fra Captain Americas tætte allierede og Hawkeyes fortrolige til Hulks flirt.

På actionfronten har Scarlett Johanson med flyvespark og håndkantslag fået coolness-baromeret til at ramme maksimum flere gange. Hvem glemmer hallway-scenen i 'Iron Man 2' eller stole-slåskampen i 'The Avengers'?

På den følelsesmæssige front blev søde, smådrillerier i Captain America: The Winter Soldier løftet til et emotionelt højdepunkt i 'Endgame', da hun ofrer sig og redder Hawkeye og hele menneskeheden. Et stort øjeblik, der i den grad understreger karakterens vigtighed.

Fra den første hjælpende hånd i Iron Man 2 til sin ledende rolle og opofrelse i 'Avengers: Endgame' har Black Widow leveret. Derfor er det også fuldfortjent, at hun nu endelig får sin egen solofilm.


3. Thor / Chris Hemsworth

Tordenguden fik en lidt sløv start i MCU, der efter sin udemærkede første solofilm ramte kedsomhedsmuren med Thor: The Dark World. Men man må sige, at han kom efter det!

Efter at have gjort god figur i de første to Avengers-film landede Thor: Ragnarok, som øjeblikkeligt gjorde superhelten med de lyse lokker til en rockstjerne.

Chris Hemsworths potentiale bliver fuldt udnyttet - de store overarme, hans ukuelige charme og hans komiske timing. Men samtidig bærer Thor også på en smerte og stor usikkerhed, som i den grad kommer til udtryk i 'Endgame', hvor vi ser en helt anden (og større version) af guden.

Det er især netop 'Infinity War' og 'Endgame', som trækker Thor op i listens top 3. Her får han for alvor lov til at folde sig ud blandt de andre helte - og han udmærker sig!

Thor er også den første (og indtil videre eneste) blandt alle superheltene i MCU til at få sin fjerde solofilm!


2. Captain America / Chris Evans

Captain America har den (måske) bedste solofilm-trilogi i MCU, og ifølge os lægger han også titel til den bedste film i hele universet. Og Cap er i den grad inkarnationen af en rigtig superhelt.

Men den blåøjede soldat får dog flere nuancer med på vejen, således er 'Civil War' et interessant kapitel, der nok stiller Steve Rogers på den "rigtige" side overfor Tony Stark, men viser hvor langt han er villig til at gå. Og hvem glemmer lige slåskampen mod Iron-Man? Av!

Generelt leverer Chris Evans karisma og actionkvaliteter på et skyhøjt niveau - og når han løfter hammeren i 'Endgame' kan man ikke undgå at få kuldegysninger.

Men det er hans (u)lykkelige kærlighedshistorie med Peggy Carter som er prikken over i'et , og da vi som det sidste billede i 'Endgame' ser ham dansende ved hendes side, er der ikke et øje tørt.

Cap er en gentleman med hjertet på det rette sted, som ikke er bange for at tage arbejdshandskerne på og slå fra sig.


Iron-Man / Robert Downey Jr.

For os var der ingen tvivl om førstepladsen. Captain America kommer måske tæt på, men Iron Man er hele MCUs hjerte - og han skal selvfølgelig have toppositionen.

Superhelten kickstartede hele universet med sin første solofilm i 2010, og den står stadig som en af de bedste. Herfra tog hans egne solofilm måske et dyk i kvalitet. Men Iron-Man er og bliver Iron-Man, og med Robert Downey Jr. i rollen er det altid seværdigt.

Action, humor, nerve og følelser. Robert Downey Jr. brillierer i alle aspekter som Tony Stark. Undervejs får karakteren overraskende mange lag - fra faktisk at være bad guy i nogle henseender (Age of Ultron, Civil War) til at være dagens mand i skysovs (Endgame).

Tony er en mand plaget af fortidens synder, og selvom hans rapkæftede persona til tider fungerer som effektivt skalkeskjul, så får vi lov til at komme helt derind, hvor det gør ondt - og hans sidste knips med the infinity gauntlet står som MCUs største øjeblik.

Iron Man er ikke fejlfri - og det er det som gør ham så perfekt!

Vi elsker dig x 3000, Iron Man!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Albert

Min top 1o er

1 venom (hen vil jo redde verden han kan ikke gøre for han er sulten)
2 scarlet witch
3 loki( han prøver jo at dræbe thanos)
4 thor
5 quicksilver
6 vision
7 heimdall
8 starlord
9 rocket racoon
10 spiderman

Wayne

1. Tony Stark/Iron Man - ingen over, ingen helt ved siden af. Reelt kunne man skrive Robert Downey Jr/Jon Favreau/Kevin Feige. For det var det team som bare klikkede, da Tony Stark's egoistiske playboy stil blev født. Det blev springbrættet til resten af MCU's store succes.

2. Steve Rogers/Captain America. Som Kino ganske skriver - så har Cap de bedste film hos MCU - i starten meget anonym og direkte modsætning til Stark, men vi føler i den grad med ham undervejs.

Da det i høj grad er rivaliseringen mellem de to som bærer gennem MCU er det svært at fremhæve andre - men jeg har stor kærlighed til dem alle.

Tobias

Første solofilm i 2010?

Antaeus

1) Iron man
2) Thor
3) Captain America
4) Black Widow
5) Hulk (men ikke skræmte-Hulk (Infinity) og morfar-Hulk (Endgame)
6) Nick Fury (måske ikke superhelt, men han hører til her på listen)
7) Hawkeye

Spider-man er en katastrofe. Personligt synes jeg de går helt forkert med ham, han er lavet til andenrangshelt og behandles nærmest som en skoledreng. I tegneserierne så er han meget mere.

Og Guardians of the Galaxy er slet ikke mig, så der er ikke nogle af dem der kan komme på.

kate

Jeg synes personligt, at Thor er anden, fordi han gik meget igennem, i begyndelsen som thor 1,2 suger han slags, men da ragnarok kom ud, var det en spiludveksler, hvor Thor var sjov og vittig til uendelig krig, hvor han mistede loki, som var hans sidste familie og han gik super alvorligt med at dræbe thanos, men så går det til slutspil, hvor han er deprimeret fordi han er den eneste resterende asgardiske, nu er det en eller anden karakterudvikling

michael

Ja jeg fik ret. jeres liste giver ikke helt mening efter min smag men ja, det er jo smag og behag. jeg kan bare ikke forstår hvordan gamora or rocket kan være over bruce og ant man. de er side karektere til star lord. og som i skriver anti helte.
jeg er helt med på jeres top 3. Jeg kan ikke udstå Kaptain America men han er en driv kraft men Iron man startede det hele og han afsluttede det hele. så han er klart nr et.

min liste vil nok være mere sådan:

1) Iron man
2) Captain america
3) thor
4) Doctor Strange
5) star lord
6) Ant-man
7)spider-man
8) bruce banner
9) Vision
10) Black widow/hawkeye

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Peter

Jeg skal helt klart ind og se Ternet Ninja 2 når jeg får tid.

1 dag siden
Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand!

3 dage siden
Stefan

''flere skud praler af på brystet af ham.''

3 dage siden
Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

4 dage siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

4 dage siden