Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10 - Stallone-film

Top 10 - Stallone-film

Stem på din yndlingsfilm med actionstjernen

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

I første halvdel af 80erne var han verdens største filmstjerne efterfulgt af en periode på næsten 20 år, hvor flops, der ofte nærmede sig ubevidste selvparodier, i ny og næ blev afløst af større eller mindre biografhits. Meget kan nemlig siges om Sylvester Stallone, men skuespilleren og instruktøren har altid været her for at blive. Nu er den 66-årige action-stjerne aktuel i ’The Expendables 2’, og vi kårer Hollywood-stjernes ti bedste film.

10. Assassins (1995) - Instruktion: Richard Donner
Antonio Banderas og Sylvester Stallone ligner absolut ikke nogen oplagt kombination, men med en habil instruktør i Richard Donner (’Superman’ og Lethal Weapon 1-4) ender det hele med en overraskende veloplagt actionfilm om mord blandt snigskytter. Manuskriptet er skrevet af Wachowski-brødrene (tilmed deres første af slagsen), der senere opfandt Matrix-trilogien.

9. Demolition Man (1993) - Instruktion: Marco Brambilla
Da Stallone endelig fandt formlen for milde selvparodier - modsat de mindre vellykkede forsøg fra årene før med ’Oscar’ (1991) og ’Stop! Or My Mom Will Shoot’ (1992) - fungerede det til gengæld storartet. Fremtidssatiren leverer både godkendt action og humor, men det er den konstante kamp mellem to tidligere fængslede, nedfrosne ærkefjender, forbryderen Simon Phoenix (Wesley Snipes) og superbetjenten John Spartan (Stallone), der udgør filmens underholdende fundament.

8. Tango & Cash (1989) - Instruktion: Andrey Konchalovskiy, Albert Magnoli
I slutningen af årtiet for den moderne actionfilm kunne det hverken blive for dumt eller for spektakulært. Filmen om den klassiske rivalisering mellem to vidt forskellige politiofficerer, Raymond Tango (Stallone) og Gabriel Cash (Kurt Russell), hører blandt de ultimative eksempler med et virvar af forbrydere, fængselsflugte og fantastiske one-liners. They don’t make them like this anymore.

7. Nighthawks (1981) - Instruktion: Bruce Malmuth, Gary Nelson
Efter to succesfulde Rocky-film skiftede Sly boksehandskerne ud med fuldskæg og New Yorks gader i politi-thrilleren om to betjentes (Sylvester Stallone og Bille Dee Williams) utraditionelle jagt på en international terrorist (Rutger Hauer). Stallones mest oversete film er en særdeles kompakt og effektiv thriller, der sådan set fortjener et comeback.

6. Rocky Balboa (2006) - Instruktion: Sylvester Stallone
Med god grund var mange skeptiske over for endnu en Rocky-film (den sjette i rækken) - ikke mindst fordi den aldrende bokser denne gang skulle op imod en regerende og 30 år yngre sværvægtsmester. Alligevel leverede Stallone én af seriens bedste film, der fjernede de dårlige minder fra ’Rocky V’ (1990) og erstattede dem med en fornem svanesang for The Italian Stallion.

5. First Blood (1982) - Instruktion: Ted Kotcheff
På trods af kritisk anerkendelse og kommerciel succes med ’Rocky’, vil rollen som John Rambo formentlig altid være Sylvester Stallones signaturrolle. Den ikke ligefrem sofistikerede men ofte misforståede film (om en misforstået Vietnam-veteran, der må flygte ind i skoven med det autoritære USA i hælene), skabte rammen for 80ernes voldelige actionfilm, men gjorde det langt bedre end sine mange billige efterligninger.

4. Rocky II (1979) - Instruktion: Sylvester Stallone
Rockys revanchekamp mod Apollo Creed er næsten tættere på en genindspilning end en fortsættelse, men eksistensberettigelsen er fuldt ud forsvarlig. Karaktererne og deres miljø føles stadig ualmindeligt autentisk (dog undtaget selve boksekampene), og så kunne anden omgang med Rocky Balboa også betale sig rent økonomisk. Filmen kostede kun syv mio. dollars at producere men solgte biografbilletter for mere end 200 mio. dollars på verdensplan.

3. Cliffhanger (1993) - Instruktion: Renny Harlin
Jagten på værdifulde kufferter i Rocky Mountains (i virkeligheden Italiens Dolomitter) har alt, hvad en actionfilm skal indeholde. Et enkelt plot, bjergtagende locations, imponerende stunts, en fremragende skurk (John Lithgow) og en ferm åbningsscene, der viser, hvor langt filmen er villig til at gå. Med andre ord - Sylvester Stallones ’Die Hard’.

2. Cop Land (1997) - Instruktion: James Mangold
Stallone har aldrig været i finere selskab (Robert De Niro, Harvey Keitel, Ray Liotta) og aldrig været tykkere. Rollen som Freddy Heflin, en hårdtprøvet, halvdøv og retskaffen betjent fra New Jersey, inkluderede 18 kilo ekstra på sidebenene, men det var først og fremmest eminent skuespil, der resulterede i Sylvester Stallones mest sympatiske karakter til dato. At filmen om politikorruption samtidig er en western i forklædning, gør heller ikke spor.

1. Rocky (1976) - Instruktion: John G. Avildsen
Den ultimative under dog-story har ikke mistet sin styrke, og historien om bokseren fra Philadelphia giver stadig kuldegysninger, hvad enten det drejer sig om træningsmontager eller usandsynligt rene slag i bokseringen. Stallone skrev selv manuskriptet og med Oscars for Bedste film, Bedste instruktion og Bedste klip samt en stormende publikumsmodtagelse, blev både filmen og Sylvester Stallone et vaskeægte fænomen.

Sådan gjorde vi: Redaktionen nominerede i fællesskab de relevante film til afstemningen. Hver især lavede deres personlige top 10-liste ud fra listen, som i sidste ende resulterede i kino.dk’s endelige top 10.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Kvaliteten i Stallones film er jo ikke i den geniale ende - men denne var tæt på.

Men jeg har set masser af Stallones film, det er jo klasse action.

Christian

Demolition Man den har det hele humor og action.

Mejse

Over the top

Spetsnaz

Er Rocky klassiske gode film, men jeg foretrækker nu hans præstation i Daylight.. en virkelig god film, hvor der ikke er så meget action, så man for én gangs skyld ser ham fra en mere "rolig" side

:)

Nanna

Jeg gider ikke at spilde tid - og slet ikke penge på ham.

Christian

Hvorfor er du så kommet her ind hvis du ikke kan lide manden (trold)

Winnie Leth

Jeg kan godt lide Daylight og mere er der ikke at sige om det.

rene

en rigtig god film med en god rolle besætning

Ann Heine

Jeg ved godt, at Sylvester Stallone har lavet mange film, og at ikke alle kan nævnes / er der plads til, men må sige, at jeg savner alligevel at se filmen OSCAR nævnt. Den er bare sød !

Christian

Rambo 2 og 3 er usle C-film og ren tidsspilde, dér er jeg enig med kritikken, men First Blood er er en aldeles fremragende actionfilm og klart Slys bedste! En af de bedste actionfilm nogensinde, og Stallone har aldrig været sejere!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Peter

Jeg skal helt klart ind og se Ternet Ninja 2 når jeg får tid.

2 dage siden
Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand!

4 dage siden
Stefan

''flere skud praler af på brystet af ham.''

4 dage siden
Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

5 dage siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

5 dage siden