Events i juli: Fodboldlandskamp, Agent 007-kavalkade og instruktørbesøg

Månedens særarrangementer
Billede
(© The X-Files / 20th Century Fox)

Sommermåneden julis særarrangementer i biograferne byder bl.a. på de første film i en længere kavalkade af James Bond-film, på teater-forestillinger og forpremierer med introduktioner.

 

Fodbold EM 2020: Tjekkiet - Danmark

Kvartfinalekamp mellem Tjekkiet og Danmark ved fodbold-EM.

3/7 i Nordisk Film Biografer og MovieHouse Hellerup.

 

Uncle Vanya (med engelske undertekster)

Formidabel fem-stjernet teateropsætning af 'Uncle Vanya'. En ny bearbejdelse af Anton Tjekhovs mesterværk af Conor McPherson og instrueret af Ian Rickson.

5/7 i CinemaxX København, Odense og Aarhus.

 

Fodbold EM 2020: England - Danmark

Semifinalekamp mellem England og Danmark ved Europamesterskabet i fodbold.

7/7 i MovieHouse Hellerup og Nordisk Film Biografer.

 

Sammensværgelsen: X-Files Aften

’Sammensværgelsen – En dansk X-Files podcast’ fejrer sit 3. år i luften med deres første live podcast. Aftenen byder på en særvisning af X-Files-afsnittet ’Small Potatoes’, der var hovedårsag til, at David Duchovny vandt en Golden Globe i 1997 for rollen som FBI-agenten Fox Mulder – og som er forfattet af Vince Gilligan, manden bag senstationsserien ’Breaking Bad’.

Særvisningen vil blive efterfulgt af en live podcast, hvor værterne Daniel Hartvig Nielsen (også kendt her fra kino.dk) og Bjarke Johansen sammen med gæst Emil Millang (Selvhenter) prøver at finde hoved – og især – hale i det skøre monster-afsnit.

10/7 i Valby Kino

 

James Bond kavalkade (11/7-27/7):

Dr. No / From Russia With Love

11/7 med intro af Brian Iskov i CinemaxX København og 13/7 i CinemaxX København.

Goldfinger

18/7 med intro af Peter Albrechtsen i CinemaxX København og 20/7 i CinemaxX København. 

Thunderball

18/7 med intro af Nikolaj Tarp i CinemaxX København og 20/7 i CinemaxX København. 

Casino Royale (1967)

25/7 med intro af Nicolas Barbano i CinemaxX København og 27/7 i CinemaxX København.

You Only Live Twice / On Her Majesty's Secret Service

25/7 med intro af Brian Iskov i CinemaxX København og 27/7 i CinemaxX København.

Se resten af James Bond-programmet

 

De Gaulle / Another World Entertainment 

Forpremiere: De Gaulle i anledning af Bastilledagen (inkl. et glas mousserende fransk vin)

Den 14. juli er det den franske nationaldag, Bastilledagen. I den anledning inviterer Gentofte Kino til forpremiere på filmen om den franske præsident Charles de Gaulle, som var præsident i årene 1959-1969. Filmen udspiller sig i sommeren 1940, hvor de Gaulle er general i hæren, og Frankrig kollapser både politisk og militært under truslen fra nazisterne. Filmen beskriver de hændelser, som gør de Gaulle til fransk nationalhelt. Til filmen serveres der et glas mousserende fransk vin. 

14/7 i Gentofte Kino.

 

Forpremiere: Hvor Kragerne Vender

Den danske film 'Hvor kragerne vender' handler om Laura, der har lagt afstand til livet på landet og sin familie til fordel for et frigjort bohemeliv, som forfatter i København. Hun har netop skrevet en bog om sin elendige opvækst i provinsen, som har skabt lidt offentlig debat.

Da Lauras bror skal giftes, tager hun tilbage til sin hjemstavn, og her opdager hun, til sin store overraskelse, at hendes bror skal giftes med barndomsfjenden, Catrine.

21/7 i CinemaxX København, Odense og Aarhus.

 

Lindemann: Live in Moscow

Rammstein-forsanger Till Lindemann og den svenske multi-instrumentalist og producer Peter Tägtgren var på scenen i Moskvas VTB Arena med deres fælles projekt Lindemann for at fremføre to spektakulære shows i 2020. Det har et talentfuldt hold, omkring filmskaberen Serghey Grey nu tryllet om til en storstilet koncertfilm. 

22/7 i CinemaxX København, Odense og Aarhus.

 

Forpremiere: Pagten med besøg af Bille August

Gentofte Kino inviterer til eksklusiv forpremiere på den nye storfilm om Karen Blixen med særligt besøg af instruktør Bille August. Filmen vises kl. 19.00 og efterfølgende er der Q&A med Bille August, som gør os klogere på arbejdet med filmen og med Karen Blixens særlige univers. 'Pagten' er et psykologisk spændingsdrama baseret på virkelige begivenheder. Det er den hjerteskærende historie om en mester og hendes lærling og om prisen for at følge sit hjerte.

30/7 i Gentofte Kino.