Cookie- og Privatlivspolitik
Joey Moe drømmer om at blive filminstruktør: Inspireret af Nolan og lorteøen

Joey Moe drømmer om at blive filminstruktør: Inspireret af Nolan og lorteøen

Interview med hitmageren, der er biografaktuel med 'Buster'

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Vi kender Joey Moe som popmusiker og hitmager, men inden længe vil Joey Moe også være kendt som filmmand. Instruktør og manuskriptforfatter. I hvert fald hvis det står til det 36-årige multitalent selv.

Efter et par kortfilm står Joey Moe til at starte på filmuddannelsen Super 8, mens han også er biografaktuel bag kameraet på familiefilmen Buster Oregon Mortensen, hvor han fungerer som instruktørassistent under Martin Miehe-Renard.

Vi har talt med den ambitiøse popstjerne, der fortæller om 'Buster', sine filmdrømme, og så afslører han om den nye karrierevej betyder et farvel til musikken. Læs vores interview herunder.

Find dine billetter til 'Buster Oregon Mortensen' her:

Hvad er dit eget forhold til filmen 'Buster'?   

- Som barn af 80'erne så jeg den på VHS eller når den blev vist på en tv-kanal engang, men ikke i biografen, så den har altid været en favorit. Jeg var også selv bud for en købmand, så jeg kørte også rundt på sådan en ladcykel, og derfor altid holdt filmen meget nær.  

- En af grundene til, at jeg var klar på at lave 'Buster' på ny, er, at den har et tempo som er ekstremt langsomt ift. et 2021-drama. Det er ikke nødvendigvis godt, at de film har så travlt, men der kan jeg i hvert fald mærke på, at den nye udgave bevæger sig væk fra det punkt. Det er hvad det er, og den gamle har altid en specielt plads. 

Hvordan har det været at gå fra musikbranchen til filmbranchen?  

- Der er ikke nogen tvivl om, at det for mig har været helt fantastisk. En fuldstændig omvæltning selvfølgelig, men jeg elsker det, fordi det er noget tid siden, at jeg har prøvet at udforske nyt land ift. indlæringen og tag en anden position, både bag kameraet, men også bag nogen.  

- Det har været the time of my life. Det har været hårdt, men også været fuldstændig fantastisk og har givet mig så meget. Det har startet en ny karriere for mig. Det er meget lærerigt at være tæt nok på til at kunne se alt, og have noget indflydelse, men samtidig være safe. Der har [instruktør Martin Miehe-Renard red.] jo nogle brede skuldre, fordi han har lavet det før.  

- Så skal man selvfølgelig også være lidt modig, når man kommer fra at stå på en scene, hvor der kommer 20.000 mennesker og vifter med armene og synger med en på ens sange, til lige pludselig at være grøn og stå bag ved. Jeg er meget glad og stolt over at have bidraget til det.  

Hvad har dit job som instruktørassistent på 'Buster' bestået i?  

- Rent praktisk har det været en blanding af, at man jo lidt er på prøve, hvor man ser, mærker og føler. Det har været at stå for statisterne og de store arrangementer, når det var der. Jeg sad jo lidt mellem scripteren og instruktøren, lidt en trekløver der, og så senere hen, så gik jeg selv rundt og gjorde en forskel og instruerede.  

- Der var også steder, hvor jeg var uenig, og skulle samle mod til at sige: "Det ved jeg ikke, om jeg lige synes".  Jeg fik lov til at gå rundt og give mine noter til nogle af spillerne på set og forberede dem. Så det var jo instruktørjobbet, bortset fra det faktum, at det så er Martin, der har det kreative, store billede og ansvaret for filmen.  

Har det altid været en barndomsdrøm eller er det noget, som er opstået her for nylig?  

- Engang troede jeg, at jeg skulle være skuespiller. Jeg var rigtig stor fan af Will Smith og Mark Wahlberg i 90'erne, så vejen hen til film har altid været sådan: "Nå, det skal jeg da også selvfølgelig". Nu drømmer jeg ikke om at være skuespiller. Det er ikke dét, jeg håber på, når jeg står op om morgenen og og ligger på hovedpuden inden jeg går i seng.  

- Det er absolut at skrive og instruere, der er drømmen. For mig var musikken et nemmere output. Dengang var det lidt sværere at få fat på et godt kamera. Så det var nemmere at komme til et studie og indspille sange, og det blev så dét.  

Hvad er dine egne yndlingsfilm? Og hvilke instruktører er dine forbilleder?

-  'Memento', '21 Grams', 'Babel'. Jeg er sindssygt glad for Christopher Nolan, selvom det nogen gange bliver for action-agtigt, så er der for meget smæk på. Jeg sidder også og græder til 'Buster', selvom det på ingen måde har tråd til emnet.

- Jeg synes, at Anders Thomas Jensen er noget af det vildeste. Jeg kender ham en lille smule privat. Jeg er stolt af de danske [instruktører, red.], jeg synes, at Vinterberg er for nice. Jeg har for nyligt set alle Nolans ting, som jeg synes var det fedeste...

- Jeg prøver bare lidt at danne mit eget i dét der, og går lidt med en blanding af dét og social realisme, som jeg kender til fra lorteøen.

Betyder det et endegyldigt farvel for Joey Moe som musiker?  

- Nej, tværtimod. Så føler jeg, at de skal snakke sammen, fordi jeg kan ikke efterlade det. Det har været for stor en del af mit liv, og jeg elsker det for meget, og jeg står stadig op og morgenen og nynner melodier, som jeg laver memoer af. Jeg laver også score-musik til mit eget, og jeg har også artister under vingerne, som jeg skriver med.  

- Så jeg er aktuel med 'Hey Buster'-nummeret, og så kommer der et nyt nummer her den 18. juni - og jeg er i studiet for at lave mere materiale. 

Hvad håber du folk tager med fra den nye film om Buster?  

- Hele Busters ideologi. Han tager så let på det, smiler mere og er så konstant positiv. Det kunne jeg i hvert fald selv godt mærke, at jeg måske lidt har glemt noget af på vejen i den her verden, som er ramt af alt muligt. Så den lidt lette tilgang, og at livet er magisk, når du selv vifter med tryllestaven. Tag ansvar for de små ting i livet.  

Læs også vores interview med Joey Moe om den nye sang 'Hey Buster'.

Find dine billetter til 'Buster Oregon Mortensen' her:

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Pelle

nu ser man jo heldigvis også fast & furious for vin diesel og crew..

så det går nok :)

14 timer siden
Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

3 dage siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

3 dage siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

3 dage siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

3 dage siden

Aktive debatter