Cookie- og Privatlivspolitik
'Centervagt' er IKKE den danske 'Paul Blart: Mall Cop': "De to film har slet ikke noget med hinanden at gøre"

'Centervagt' er IKKE den danske 'Paul Blart: Mall Cop': "De to film har slet ikke noget med hinanden at gøre"

Instruktør Rasmus Heide afviser enhver sammenhæng

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Danmarks komediekonge Ramus Heide er biografaktuel med sommerens store komedie Centervagt, der handler om sikkerhedsvagten Glen, som er hemmeligt forelsket i sin kollega.

Da vi mødte Heide til et interview, kunne instruktøren fortælle, at han først kom på historien, hvorefter han overvejede, hvilken arena kunne være sjov at lade fortællingen udfolde sig i.

Læs også: Danmarks komediekonge: "Publikum skal kunne spotte, når tingene går riv-rav-ruskende galt"

Valget faldt på et shoppingcenter, der også tidligere har sat rammerne for den amerikanske komedie Paul Blart: Mall Cop med Kevin James.

Rasmus Heide afviser dog, at de to film har noget med hinanden at gøre.

Da jeg først hørte om 'Centervagt', var min umiddelbare sammenligning den amerikanske komedie 'Paul Blart: Mall Cop'.

- Der er jo lavet tusindvis af film, hvor der er en detektiv i hovedrollen, og der er lavet tusind film, hvor der er en soldat i hovedrollen. Så jeg tænkte, at der kunne sagtens være to film, hvor der er en centervagt i hovedrollen.

Selvfølgelig. Men er du fan af Paul Blart-filmene?

- Næh. Det er jeg sådan set ikke. Og det er der en ganske simpel grund til.

- Den amerikanske film er det, der kaldes high-concept, som betyder, at filmens historie ikke er en hverdagshistorie. Der kommer terrorister ind og overtager centeret, der kommer skydevåben, og der er alt muligt vold.

- Det gør, at jeg slet ikke kan relatere til den historie. For mig er det supervigtigt, at det netop er en low-concept, det vil sige en historie, der ville kunne ske for os alle sammen, og som faktisk sker for os alle sammen, fordi det handler om følelser og konflikter mellem mennesker.

- Vi har alle sammen prøvet på et tidspunkt i vores skoletid at være vild med en pige, og så lige pludselig kom der en ny dreng i klassen, som var alt for smart, og som også havde den nye smarte cykel. Det er det samme, der sker for Rune Klan i 'Centervagt', når Christopher Læssø kommer ind.

- Så nej, de to film har slet ikke noget med hinanden at gøre. Tværtimod så er det næsten en helt anden genre, fordi 'Paul Blart' har al den vold og skydevåben og alle mulige andre ting, som jeg synes, giver helt vildt meget støj på linjen, når man prøver at fortælle en vedkommende historie.

'Centervagt' kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
MikkelHJuser/610689

Når man tænker på, at den danske titel på Paul Blart: Mall Cop er Centervagten, så kan jeg sagtens forstå sammenligningen. Dog er jeg i tvivl om, hvorvidt Rasmus Heide overhovedet har set filmen med Kevin James i titelrollen.

Centervagten er langt fra det voldsorgie, han hævder, den er. Det er en familievenlig Die Hard light i modsætning til den anden Centervagt-film, Observe and Report, der udkom i samme periode. Her spiller Seth Rogen en psykisk ustabil centervagt med hang til selvtægt på jagt efter en blotter, der huserer i storcentret. Det er en fascinerende film, men i sidste ende rendte Centervagten med størstedelen af opmærksomheden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Altså man kan vel ikke sige andet end at Coster-Waldau er blevet end af de bedste skuespiller i verden.

12 timer siden
Palleuser/687007
Palleuser/687007

Min favorit-film fra 2002 er "The Bourne Identity", fordi den tilførte action-genren et nyt pust i form af Matt Damons karakter Jason Bourne.

16 timer siden
Riz
Riz

Så den i dag til forpremiere i BIG BIO Herlev. Fed atmos visning, fed atmosfere og climax var selve filmen.

3 dage siden
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

4 dage siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

5 dage siden

Aktive debatter