Cookie- og Privatlivspolitik
Breaking: Biografernes restriktioner ophæves helt til august

Breaking: Biografernes restriktioner ophæves helt til august

Politikerne offentliggør stor genåbningsplan

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

I nat blev alle danske partier undtagen Nye Borgerlige enige om en større genåbningsplan for samfundet. Det betyder bl.a., at biografernes restriktioner ophæves for de flestes vedkommende den 1. august, men allerede fra på mandag er det slut med at bære mundbind.

Coronapasset ophæves for biografer med færre end 500 tilskuere til august, og til september forsvinder coronapas for de få biografsale over 500 tilskuere. Derudover kan man fra på fredag gå ud og nyde en drink efter den seneste biografforestilling, da restauranter og cafeer må holde åbent til kl. 24.00.

Det hele står og falder selvfølgelig med, at vaccineudrulningen foregår i det tempo, som regeringen og de øvrige partier håber på, og at der ikke opstår udbrud af en ny, særlig variant af Corona, som kan sætte udrulningen på pause.

Læs hele aftalen her (eksternt link).

Der er den 14. juni udsendt en præcisering af retningslinjerne for biografer:

- I dag gælder, at der maksimalt må tillades adgang for 1 besøgende, bruger, tilskuer og lignende pr. 4 m2 gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. I lokaler, hvor besøgende, brugere, tilskuere og lignende i det væsentlige sidder eller ligger ned, må der dog tillades adgang for 1 besøgende, bruger, tilskuer og lignende pr. 2 m2 gulvareal. Altså skal der være 4m2, hvis man er stående og 2m2, hvis man er siddende. Dette gælder både for serveringssteder og for biografer mv. Desuden gælder der et afstandskrav på mindst 1 meter/mindst 1 sæde imellem i biografsale mv.

- Fra 1. juli gælder, at der for serveringssteder mv., hvor gæster i det væsentlige sidder ned, ophæves arealkrav og afstandsanbefalinger. Der gælder således ingen krav om antal m2 eller afstand mellem borde eller lignende på serveringssteder. I biografer mv. gælder der fortsat 4m2 for stående og 2 m2 for siddende. Desuden gælder der fortsat et afstandskrav på mindst 1 meter/mindst 1 sæde imellem i biografsale mv.

- Fra 1. august gælder 2 m2 for biografer mv. uanset om man er siddende eller stående. Desuden gælder der fortsat et afstandskrav på mindst 1 meter/mindst 1 sæde imellem i biografsale mv. For serveringssteder er der fortsat ingen areal- eller afstandskrav.

- Fra 1. september er der intet krav om areal eller afstand på nogen områder.

- Der er fra mandag (14. juni) ikke længere krav om mundbind eller visir andre steder end som stående passager i den kollektive trafik.

- Biograferne skal fortsat kontrollere for coronapas frem til 1. august.

 

Indtil da gælder de øvrige krav, som du kan læse om her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Uha det er mega svært, også fordi man elsker James Bond.
Men hvis min liste skulle se sådan ud ville det være

6 timer siden
magicthe

Titane er en film, som jeg glæder mig enormt til at se. Jeg så "Raw" tidligere i år - og det er en film, jeg allerede elsker.

1 dag siden
Jesper Ørsted

01. Goldfinger (1964)
02. Diamonds Are Forever (1971)
03. On Her Majesty’s Secret Service (1969)
04. Die Another Day (2002)

1 dag siden
Brumbassenuser/117960
.
Brumbassenuser/117960

No Time to Die
Skyggen i mit øje
Dune
Top Gun
Margrete Den Første
Baby Boss 2

3 dage siden
Antaeus

1. Dune
2. Bond
3. Eternals
4. Top Gun

5 dage siden