3 nye film får biografpremiere i denne uge

Mumitrolde, gys og prisvindende drama
Billede
(© Tove / Reel Pictures)

I denne uge får tre nye film biografpremiere, og der er både dæmonisk gys, britisk coming-of-age og mumitrolde på programmet.

(Kan du ikke se filmenes trailers herunder, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

'The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It'

Djævlen er på spil i det nye kapitel af filmserien, der begyndte med The Conjuring i 2013. Vera Farmiga og Patrick Wilson er tilbage som de paranormale efterforskere Ed og Lorraine Warren, der denne gang involveres i en retssag, hvor en mand hævder at have været besat af en dæmon i gerningsøjeblikket. 

Filmen er igen baseret på en ægte sag fra virkelighedens Warren-par. Den er instrueret af Michael Chaves, som sidste år stod bag The Curse of La Llorona, der viste sig at være en del af samme univers. Han har tidligere udtalt, at filmen bliver det største og mørkeste kapitel i Conjuring-franchisen, så der er garanteret uhygge i biografmørket.

Bemærk: Filmen vises kun i Valby Kino. (Læs mere om, hvorfor her)

 

'Rocks'

Det britiske drama handler om 15-årige Rocks og hendes lillebror Emmanuel, som bliver efterladt af deres mor. Rocks frygter, at de to søskende vil blive adskilt, hvis det bliver opdaget. Med hjælp fra sine venner, forsøger hun derfor at undgå myndighederne, mens hun prøver at finde en løsning på et problem, der kan få stor betydning for deres fremtid.

Filmen er instrueret af Sarah Gavron, der tidligere har stået bag periodedramaet Suffragette med Carey Mulligan og Meryl Streep. 'Rocks' har modtaget priser på flere festivaler, heriblandt San Sebastián International Film Festival.

 

'Tove'

Det biografiske drama om mumitroldenes skaber Tove Jansson er den sidste premierefilm på programmet i denne uge.

Handlingen udspiller sig i efterkrigstidens Helsinki, hvor den unge billedkunstner kæmper for at bryde fri fra sin berømte kunsterfaders skygge - og skabe sin egen kunst.

Mens hun forelsker sig i den frisindede Atos Wirtanen, drages hun også af den kvindelige teaterinstruktør Vivica Bandler, der forsøger at overbevise Tove om, at mumitroldene er noget helt unikt.