Ugens premierefilm: Fifty Shades-stjernen Dakota Johnson jagter en musikkarriere i L.A.

10 nye film i biografen - find dine billetter her
The High Note / UIP
(© UIP)

Biograferne har endelig slået dørene op igen, og i denne uge kommer endnu flere spændende film på plakaten. Der er alt fra familiefilm til nervepirrende gys og hjerteskærende drama.

Vi har herunder samlet et overblik over ugens premierefilm. 

(Kan du ikke se rækken af trailers herunder, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

 

Blackbird

Susan Sarandon spiller overfor bl.a. Sam Neill og Kate Winslet i denne amerikanske genindspilning af den danske film Stille hjerte af Bille August.

Sarandon overtager Ghita Nørbys rolle som den dødeligt syge Lily, som har besluttet sig for at modtage aktiv dødshjælp, inden hun mister sig selv helt til sygdommen. Derfor har hun samlet familien for sidste gang for at sige farvel - en sammenkomst, der byder på både konflikt og kærlighed.

Da Hitler stjal den lyserøde kanin 

Dette historiske drama fortæller historien om pigen Anna og hendes familie, der tvinges i landflygtighed kort før 2. verdenskrig sætter Europa i flammer. Efter hendes fars forsvinden i 1933, må Anna vænne sig til et liv som flygtning, mens hun savner sine venner og ikke mindst sin lyserøde kaninbamse, som hun måtte efterlade i Berlin.

Filmen er baseret på Judith Kerrs selvbiografiske bestseller af samme navn, og instrueres af Oscar-vinderen Caroline Link. 

 

The High Note

Dakota Johnson, bedst kendt fra Fifty Shades-filmene, spiller hovedrollen i dette musikdrama om to ambitiøse kvinder i Los Angeles, som forsøger at navigere deres karriere i den hårde musikindustri.

Johnson spiller den hårdtarbejdende Maggie, som arbejder som personlig assistent for superstjernen Grace Davis, og gør sig forhåbning om at tage springet fra personlig assistent til producer. Grace Davis spilles af Tracee Ellis Ross, som er kendt fra serien 'Black-ish', og selv er datter af en virkelig superstjerne - nemlig Diana Ross. 

I krig med morfar

Den legendariske skuespiller Robert De Niro er tilbage i komediegenren med familiefilmen 'I krig med morfar', der handler om en drilsk krig mellem Peter og hans morfar Ed, efter morfaren overtager barnebarnets elskede værelse.

Peter er ikke just begejstret for at blive forvist til det utætte og beskidte loft, og han indleder derfor en krig mod sin morfar for at genvinde sit værelse. Men mon det lykkedes?

In the Mood for Love (2000)

I udvalgte biografer kan man fra denne uge opleve det rørende mesterværk 'In the Mood for Love' på det store lærred. Den anerkendte instruktør Wong Kar-wai, som også står bag bl.a. '2046' og Chungking Express, vandt i 2000 Guldpalmerne i Cannes for dette smukke drama om et spirende venskab mellem naboerne Chow Mo-wan og Su Lei-Zhen, som flytter ind i lejlighederne ved siden af hinanden med deres respektive partnere.

Efter de begynder at mistænke, at deres partnere har en affære, forstærkes båndet mellem de to. Filmen udspiller sig i mesterinstruktørens genkendelige visuelle kulisse og har modtaget mange rosende ord siden dens premiere for over 20 år siden.

Knudsen & Ludvigsen - Og det store dyr

Fra på onsdag har man også mulighed for at tage hele familien med ind og se denne søde animationsfilm om vennerne Knudsen og Ludvigsen. De lever et fredligt og idyllisk liv sammen med sang og syltetøj i deres hjem i en tunnel.

Da de en dag smides ud af den strenge konduktør, begiver de sig ud på en eventyrlig rejse for at finde den legendariske sørøver Kaptajn Knudsen (Knudsens bedstefar), i håbet om at han kan hjælpe dem med at redde deres elskede hjem. 

Skål

Den færøske dokumentarfilm har tiltrukket stor publikumsinteresse til dette års CPH:DOX, og derfor får den nu en regulær biografpremiere i udvalgte biografer. 

Filmen handler om den 21-årige Dania, som er flyttet til Tórshavn efter en opvækst i en kristen menighed i det færøske bibelbælte. Hun er blevet kærester med hiphop-kunstneren/poeten Trygvi, som er lokal kendt som Silvurdrongur (Sølvdreng), og med ham kaster hun sig ud i et ungdomsoprør på Færøerne, hvor den kristne tro går nye tider i møde. 

Spiral: From the Legacy of Saw

Blandt ugens premierefilm finder man også det niende kapitel i den populære gyser-franchise Saw, som denne gang udspringer i fortællingen om seriemorderen John Kramer, som man senest kunne se i Jigsaw i 2017. 

Historien er baseret på en idé af komikeren Chris Rock, som også selv spiller hovedrollen i filmen som én af to betjente, der bliver rodet ind i en sag med en mystisk seriemorder, som efterlader en række besynderlige spiraltegn på gerningsstederne. 

Tom & Jerry

Baseret på den populære tegneserie om den umage duo kommer familiefilmen 'Tom & Jerry', som vil afsløre hvordan Tom og Jerry mødte hinanden og begyndte deres legendariske rivalisering. Filmen blander animation med live-action, og har også navne som Chloë Grace Moretz og Michael Peña på rollelisten.

De uendelige konflikter mellem katten Tom og musen Jerry så for første gang dagens lys i en række animerede kortfilm tilbage i 1940 og har sidenhen ført til flere spillefilm - første gang i 1992 og senest i 2016.

Wrath of Man

Actionmanden Jason Statham, som er bedst kendt fra andre hæsblæsende actionfilm som The Transporter og Fast & Furious 7, spiller den kolde og mystiske H i denne kupfilm baseret på den franske film 'Le Convoyeur' fra 2004. H arbejder for et firma, som har ansvaret for at flytte millioner af dollars rundt i Los Angeles hver uge. Udover jobbet søger han hævn over de mænd, der stod bag hans søns død.

Filmen er instrueret af Guy Ritchie, som tidligere har stået bag actionfilmene Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch, og senest The Gentlemen.