Tak fordi du ser film lovligt!

Ny kampagne sætter fokus på ulovlig streaming
RettighedsAlliancen
(© RettighedsAlliancen)

Du tænker måske ikke altid over det, men når du køber en biografbillet her på kino.dk, så er du ikke kun med til at holde medarbejderne i biograferne beskæftigede. Du er med til at give jobs til tusindvis af mennesker, der arbejder med film – fra producenter, instruktører og lydmestre til skuespillere og sminkører.

En ny kampagne fra RettighedsAlliancen ved navn "Os Der Elsker Film" sætter fokus på ulovlig streaming.

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Erhverv finder 370.000 danskere ulovligt deres film på internettet, og især de unge i alderen 18-29 år er særligt slemme. Her har hele 41 % downloadet eller streamet deres film eller tv-serie ulovligt inden for det seneste år.

Som skuespilleren Anders Juul (En frygtelig kvinde) understreger i videoen, der er blevet produceret i forbindelse med kampagnen, så er det når publikum ser deres film og serier lovligt, at han bliver motiveret til at gøre det, han brænder for, nemlig skuespil.

Se videoen og læs mere om kampagnen her (eksternt link).

Udover indvirkningen på en masse menneskers arbejde, så er der den kedelige bagside ved ulovlig filmstreaming, at man ret let kan få stjålet personlige oplysninger eller installeret såkaldt malware, der giver ondsindede hackere direkte adgang til din computer.

Så husk: Film skal ses i biografen – og hvis ikke, så derhjemme på lovlig vis.