Events og særvisninger i maj - fra anime-sensation til Ringenes Herre

Biograferne åbner med gode film og spændende begivenheder
Billede
(© Ringenes Herre / New Line Cinema)

Biografernes genåbning er lige rundt om hjørnet, og man kan, foruden de regulære filmvisninger, også se frem til en række spændende events og særarrangementer i maj.

Vi har her samlet et overblik over alle månedens events og særvisninger, som byder på alt fra japansk anime til Ringenes Herre-marathon. Klik på overskrifterne for at få mere information og billetter.

CPH:DOX - fra den 6. maj til den 12. maj

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX er allerede skudt i gang online, men fra den 6. maj til den 12. maj rykker festivalen ind i de københavnske biografer, hvor et mindre udvalg af festivalens filmiske højdepunkter vil blive vist på det store lærred.

Vises i de københavnske biografer.

’Retfærdighedens Ryttere’ med besøg af filmens cast – den 6. maj

Den stjernespækkede action-komedie nåede at blive en overvældende publikumssucces med 458.000 solgte billetter inden biograferne lukkede ned i november. Nu får filmen lov til at fortsætte sit imponerende momentum med en repremiere den 6. maj.

Det bliver fejret med to særvisninger dem 6. maj med fornemt besøg af instruktør Anders Thomas Jensen og skuespillerne Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Andrea Heick Gadeberg, som vil introducere filmen. I CinemaxX byder biografen også på en kølig øl før forestillingen (inkl. billetprisen).

Vises i Nordisk Film Biografer Lyngby og CinemaxX København.

Retfærdighedens ryttere © Rolf Konow / Nordisk Film

Forpremiere på ’I krig med morfar’ – den 8. og 9. maj

Biografturen med hele familien skal heller ikke vente længe. Allerede den 8. og 9. maj kan du komme til forpremiere på familiekomedien ’I krig med morfar’ med den legendariske skuespiller Robert De Niro.

I filmen spiller De Niro morfaren Ed, som pludselig skal dele værelse med barnebarnet Peter. Det er Peter ikke ligefrem begejstreret for, så han begynder en ”krig” med drengestreger og drillerier for at genvinde sit værelse. Men er det en krig, han kan vinde? 

Vises i CinemaxX København, Odense og Aarhus.

Forpremiere på ’Wrath of Man’ – den 10. maj

Hvis du også har savnet at se en ordentlig action-basker på det store lærred, så kan du komme ind og se Guy Ritiches ’Wrath of Man’ til forpremiere allerede den 10. maj.

I filmen spiller actionmanden Jason Statham den mystiske H, der arbejder for et firma, som hver uge har ansvaret for at flytte millioner af dollars rundt i Los Angeles. Hans rolige ydre er ikke til at stole på, fordi sikkerhedsvagten har måske sin egen mission.

Vises i CinemaxX København, Odense og Aarhus.

’War Horse’ – den 16. og 24. maj

CinemaxX bringer den engelske teaterscenen til det store lærred, og giver et teaterhungrende publikum muligheden for at opleve det succesfulde teaterstykke ’War Horse’, der siden sin premiere på London’s National Theatre Live i 2007 har grebet millioner af mennesker verden over.

Hjertet af den fantasifulde forestilling er de livlige dukker i naturlig størrelse, som bringer vejrtrækkende, galopperende og angribende heste til live på scenen.

Vises i CinemaxX København, Odense og Aarhus.

Forpremiere på ’Marco Effekten’ med besøg af filmens cast – den 17. maj

Jussi Adler-Olsen-filmatisering ’Marco Effekten’ om Afdeling Q er en af årets mest ventede film, og man kan allerede komme til forpremiere på filmen den 17. maj. 

Til arrangementet vil der efter filmen desuden være mulighed for at stille filmholdet spørgsmål til en Q&A med filmens producent Mikael Rieks og skuespillerne Sofie Torp og Zaki Youssef, som spiller Rose og Assad i filmen.

Vises i CinemaxX København.

Marco Effekten / Nordisk Film

‘Demon Slayer: Mugen Train’ i IMAX – den 20. og 21. maj

Den japanske anime-sensation har taget verden med storm. I Japan er den større end Avatar, Bond, Marvel og Harry Potter, og i USA spiller den lige nu for udsolgte sale. Hvis du vil være med på hypen, giver CinemaxX dig nu mulighed for at se filmen i IMAX i en begrænset periode fra den 20. maj.

Historien følger drengen Tanjiro, som træner til at blive en såkaldt demon slayer for at kunne hævne sin familie, der er blevet slået ihjel af dæmoner. Filmen er med japansk tale og engelske undertekster.

Vises i CinemaxX København og Aarhus.

’Akira’ – den 20. og 21. maj

Hvis man ikke har fået nok af japansk anime efter 'Demon Slayer: Mugen Train' kan man også glæde sig over, at klassikeren 'Akira' også vender tilbage på det store lærred. Det banebrydende animationsmesterværk fra 1988 er baseret på Katsuhiro Ôtomos japanske manga af samme navn, som med sit dystopiske landssakb trækker tråde til sci-fi-klassikere som Blade Runner og The Matrix.

Vises i CinemaxX København og Aarhus.

’Ringenes Herre’ i IMAX – fra den 22. til den 24. maj.

Det er 20 år siden den første film i den højtelskede ’Ringenes Herre’-trilogi havde biografpremiere, hvilket kan fejres med et filmmarathon med alle tre film, der vises i IMAX for første gang nogensinde.

I pinsen (22.-24. maj) kan du nemlig opleve alle filmene i deres originale længde i en helt ny IMAX-version. Filmene spiller hver dag, så man kan sammensætte sit eget marathon over én eller flere dage. Filmene er i helt nye IMAX-versioner af theatrical cut med danske undertekster.

Vises i CinemaxX København og Aarhus.