Cookie- og Privatlivspolitik
Efter boykot: Golden Globes 2022 aflyses

Efter boykot: Golden Globes 2022 aflyses

En bombe under Hollywood

Stem op!
63
Stem ned!
0
(reset)

Hollywood Foreign Press Association (HFPA), der står bag den glamourøse Golden Globes-prisuddeling, har modtaget stor kritik det sidste halve år for både mangel på diversitet og anklager om sexisme og racisme. 

Modstanden kulminerede denne uge, da tv-selskabet NBC officielt aflyste at vise Golden Globes 2022.

HFPA består på nuværende tidspunkt af 87 journalister fra hele verden, som dækker filmbrachen fra USA. Organisationen har i længere tid får kritik for ikke at have ét eneste sort medlem, og 75 af HFPAs medlemmer vedtog derfor den 6. maj en reformplan, som skal sikre mere diversitet.

Reformplanen giver organisationen muligheden for at hyre et rekrutteringsbureau, som skal finde en ny administrerende direktør og en direktør for diversitet, lighed og klusion, mens en anden virksomhed skal hjælpe med opsætningen af en hotline, hvor man kan rapportere overtrædelser og krænkelser.

Læs også: Komedie-duo er færdig: Seth Rogen vil ikke længere arbejde med James Franco

Organisationen skal herudover straks igang med at optage flere minoritetsmedlemmer, hvor der indenfor det næste år er sat et mål om at finde 20 nye medlemmer, mens det samlede medlemsantal i HFPA skal øges med 50% indenfor de næste to år.

NBC er positive overfor HFPAs reformplan men mener, at denne slags udvikling kommer til at kræve hårdt arbejde over længere tid, og at HFPA derfor bør gives en passende mængde tid, før de igen vil vise Golden Globes. Tv-selskabet håber på at kunne vise prisuddelingen i 2023.

Aflysningen kommer efter et boykot fra Netflix og mange måneders kritik fra nogle af Hollywoods største stjerner. Scarlett Johansson har udtalt, at hun igennem flere år har modtaget krænkende spørgsmål fra visse HFPA-medlemmer, som lå på grænsen til seksuelle krænkelser.

Tom Cruise har ydermere returneret sine tre Golden Globe-statuetter til HFPA i protest mod deres historie med sexisme og racisme. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HM

den pris har aldrig været noget værd alligevel. filmselskaberne har købt deres stemmer i årevis. så det her overrasker vist ingen.

Lars Beck

Jeg synes ikke rigtigt jeg kan læse mig til, at det er selve begivenheden GG22 der er aflyst, men "bare" tv-selskabet der har trukket sig!? Det er ikke lige dét overskriften lægger op til...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Bandanaramauser/435605
Bandanaramauser/435605

Hvad er status egentlig i denne sag? Er der givet byggetilladelse? Er rooftoppen opført? Er rooftoppen åbnet?

41 minutter siden
Lars Michael

Altså man kan vel ikke sige andet end at Coster-Waldau er blevet end af de bedste skuespiller i verden.

15 timer siden
Palleuser/687007
Palleuser/687007

Min favorit-film fra 2002 er "The Bourne Identity", fordi den tilførte action-genren et nyt pust i form af Matt Damons karakter Jason Bourne.

19 timer siden
Riz
Riz

Så den i dag til forpremiere i BIG BIO Herlev. Fed atmos visning, fed atmosfere og climax var selve filmen.

3 dage siden
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

5 dage siden

Aktive debatter