4 nye film får biografpremiere i denne uge - se listen her

Disney-skurk, varulve og nyt fra Afdeling Q
110 % Ulv
(© 110 % Ulv / Angel Films)

I denne uge får 4 nye film premiere i de danske biografer, og der er noget til enhver smag - lige fra underholdende animationsfilm til dansk kriminaldrama. Herunder kan du læse om ugens premierefilm: 

(Kan du ikke se rækken af trailers herunder, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

100% Ulv

Der er underholdning for hele familien med animationsfilmen '100% Ulv' om drengen Freddy, der er født ind i en stolt varulve-familie. Han er overbevist om, at han bliver den mest frygtindgydende varulv af dem alle, men da tiden kommer forvandles han til en nuttet puddelhund.

Det ser ikke godt ud for Freddy, der vil blive smidt ud af flokken, hvis ikke han kan bevise, at han er 100% ulv.

Instruktøren Alexs Stadermann har tidligere stået bag animationsfilmene Bien Maja og Bien Maja på nye honingeventyr.

Gloria Mundi

I udvalgte biografer vil man have mulighed for at se dette franske drama af Robert Guédiguian, der tidligere har stået bag Kilimanjaros sne og Huset ved havet. Her fortsætter han sin Marseille-trilogi om et nybagt forældrepar, der kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen. Da hele familien samles for at se den lille nyfødte Glorida, får hendes onkel en smart forretningsidé.

Guédiguians hustru Ariane Ascaride optræder i filmen, og vandt skuespiller-prisen i Venedig for sin præstation.


Marco effekten

Den helt store biografpremiere i denne uge er filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens femte bog i krimi-serien om Afdeling Q. Filmen følger efter de forgående store publikumsucceser, men denne gang er Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares skiftet ud med Ulrich Thomsen og Zaki Youssef i rollerne som Carl Mørck og Assad.

Denne gang efterforsker makkerparret en henlagt sag om den forsvundne storsvindler og pædofilsigtede embedsmand William Stark. En østeuropæiske dreng kaldt Marco kan være nøglen til opklaringen af sagen, der viser sig at trække tråde højt op i toppen af den danske finansverden.

Cruella

I to tidligere live-action filmatiseringer har man kunne se Glenn Close i rollen som den ikoniske skurk Cruella de Vil. I denne film er det dog Oscar-vindende skuespillerinde Emma Stone, der skal bringe nyt liv til skurkelegenden, som først optrådte i Disneys tegnefilm-klassiker 101 Dalmatinere fra 1961.

'Cruella' udspiller sig i 1970'ernes London, og skal fortælle forhistorien om den unge modedesigner, der bliver besat af hundepels. Bemærk: Filmen vises kun i udvalgte biografer.