'Paddington 2' slår 'Citizen Kane' som verdens bedst anmeldte film

80 år gammel anmeldelse fælder klassikeren
Billede
(© Warner Bros.)

Orson Welles' filmklassiker Citizen Kane har længe haft en perfekt score på filmmediet Rotten Tomatoes, som samler anmeldernes dom og angiver, om en film er frisk eller rådden.

Rotten Tomatoes er for nyligt begyndt at indhente gamle anmeldelser som del af et arkiveringsprojekt, og nu har en kritikers dom fra 1941 ændret 'Citizen Kanes' anmelderscore fra 100 til 99%. 

Den fældende anmeldelse blev udgivet i The Chicago Tribune kort efter filmens premiere, hvor kritiken blandt andet faldt på, at filmens brug af skygger "giver dig myrekryp". 

100%-scoren bliver kun tildelt film, som udelukkende har fået positive anmeldelser. Tilbage på denne liste står nu film som Paddington 2, The Terminator, Toy Story, Before Sunrise og Rebecca. Af dem står 'Paddington 2' dog som den film, der har fået allermest ros fra kritikerne med hele 244 positive anmeldelser.

Den hjertevarme familiefilm om den karismatiske og marmeladeelskende brune bjørn Paddington bliver ikke overraskende rost for dens charme, humor og skuespilspræstationer af især Hugh Grant i skurkerollen.

Publikum kan se frem til endnu en historie om bjørnen og hans adoptivfamilie, da 'Paddington 3' officielt er på vej.