'Tom & Jerry' giver håb for amerikanske biografer

Flot åbningsweekend trods Corona og simultan streaming-premiere
Tom & Jerry
(© Warner Bros.)

Biograferne i USA har i store træk været lukket, siden Corona-pandemien ramte for et års tid siden, og derfor har det været småt med nye premierefilm. Nu begynder biograferne så småt at åbne, bl.a. i millionbyen New York City, men usikkerheden om publikums fremmøde har været altovervejende.

Familiefilmen Tom & Jerry, der fik premiere i sidste uge, beviser dog, at trods restriktioner og nedlukkede biografer i store dele af landet, er publikum klar til at se film igen. Således indspillede det umage par 13,7 mio. dollars i sin åbningsweekend.

Det lyder måske ikke af så meget, men det er faktisk den næststørste åbning i USA, siden pandemiens udbrud. Og endnu mere imponerende er det, fordi filmen har været udsendt på streaming simultant og været gratis for HBO Max-abonnenter.

Læs også: Guide til familie- og animationsfilm i 2021.

Da Croods 2 havde premiere sidste år, indspillede den 14,3 mio. dollars i sin åbningsweekend – og det var en titel, der blev vist eksklusivt i biograferne. Var det så en dårlig performance af fortids-animationsfilmen? Nej, det tyder mere på, at amerikanerne længes efter biograferne, SELVOM filmen kan ses online.

Det amerikanske biografmarked har selvfølgelig lang vej hjem, og normalt ville en film som 'Tom & Jerry' indspille måske 75 mio. dollars i sin åbningsweekend, men der er lys for enden af tunnellen.

'Tom & Jerry' skulle have haft dansk biografpremiere i denne uge, men den er udskudt på ubestemt tid, indtil vi ved mere om den danske genåbning.

 

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)