Cookie- og Privatlivspolitik
Mere end 160 glubske hajfilm du kan kaste dig sultent over

Mere end 160 glubske hajfilm du kan kaste dig sultent over

Ny hajbog går i dybden med dybets farlige filmbæst - fra ’Jaws’ til ’Sharknado’

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Den vel nok mest kendte hajfilm er Steven Spielbergs klassiker Jaws fra 1975. Det er dog meget langt fra den eneste film i genren af hajfilm. Man finder nemlig her alt fra netop Spielbergs dræbende gab til de noget mere fjollede - eksempelvis Sharknado-filmene.

Det stopper dog absolut ikke der. For nu er mere end 160 (!) hajfilm samlet på ét sted - og det endda på dansk grund.

For med bogen ’Fra gud til filmskurk - 90 år med hajer på det store lærred’, af hajfilms-elsker og -ekspert Christian Bogh, gennemgås de knap 100 år med de glubske bæster på godt 300 sider.

I bogen finder du bl.a. anmeldelser og omtaler af de mange film om dræberhajer. Fra zombiehajer og tornadohajer, videre til besatte hajer og flerhovede hajer. Ja, der er nok at tage fat på! Bogen indeholder desuden også en række interviews med flere af filmenes instruktører.Det er øjensynligt den første bog i verden, der går i dybden med hajfilm. Selv skriver forfatteren om bogen:

- Hajen har været en del af jordens historie i mere end 400 millioner år. Da mennesket kom til, var hajerne først guder, men siden 1931 har hajerne været filmstjerner. Eller rettere filmskurke. Hvordan er det gået til? Det kan du læse om i denne bog.

Du kan læse mere om bogen 'Fra gud til filmskurk - 90 år med hajer på det store lærred' her.

Hør eller genhør desuden vores podcast om hajfilm, hajfilm og atter hajfilm:

Du finder desuden også podcasten her:
På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

Som inspiration til at gå på opdagelse i de mange - og måske mindre kendte hajfilm - peger vi herunder på 10 af de vildeste, mest skøre eller blot herligt bizarre titler:

‘6-Headed Shark Attack’
Hvad er mere skræmmende end en haj med et enkelt hoved? Naturligvis en haj med to hoveder! Så det fik man med ‘2-Headed Shark Attack’. Men nej, der stoppede det naturligvis ikke, hvorfor man har fået opfølgere og dræberhajer med intet mindre end både tre, fem og seks hoveder. Gisp!‘Sharknado 4: The 4th Awakens’
Den fjerde film i haj-serien Sharknado - med Ian Ziering i front - har også den hidtil skøreste titel af filmene. Man finder nemlig - udover det obligatoriske titel ‘Sharknado’ (den fjollede sammentrækning af “shark” og “tornado”) undertitlen ‘The 4th Awakens’, der således sender en komisk hilsen til 'Star Wars: The Force Awakens'.

‘Ghost Shark 2: Urban Jaws’
Der tegner sig allerede herover et billede af, at det ikke nødvendigvis er den første hajfilm i en haj-serie, der har den vildeste titel. Således finder man da også efterfølgeren med titlen ‘Ghost Shark 2: Urban Jaws’, der er en opfølger til den overnaturlige haj-film ‘Ghost Shark’. Ja, den skræmmende kombination af hajer og spøgelser synes sært oplagt. 

’Zombie Shark’
Opskriften på en række nyere haj-film synes at være at kombinere dræber-hajen med et andet skræmmende element. I tilfældet med ‘Zombie Shark’ er det en anden af filmmediets monstre, der puttes i haj-gryden, nemlig zombien. Således finder man - som titlen elegant afslører - hajer, der bliver til zombie-hajer, der endvidere forvandler mennesker til zombier!‘Sharktopus vs. Whalewolf’
Man finder en hel undergenre i hajfilmsgenren af såkaldte ‘versus-film’. Altså film, hvor en haj går i kamp mod et andet monster. En af de skøreste titler her må være den tredje film i Sharktopus-franchisen - nemlig ‘Sharktopus vs. Whalewolf’. Altså en blæksprutte-haj versus en hval-ulv. Andre skøre titler her må bl.a. være ’Mega Shark vs. Giant Octopus’, ‘Mega Shark vs. Crocosaurus’ og ‘Mega Shark Versus Mecha Shark’ samt ‘Sharktopus vs. Pteracuda’.

‘Jersey Shore Shark Attack’
Som den skøre titel indikerer, er der her tale om en hajfilm, der tager udgangspunkt i MTV-programmet ‘Jersey Shore’. Således finder man en rollebesætning med karakterer, der minder ikke så lidt om de medvirkende i MTV-serien. Ja, de skal naturligvis forsøge at overleve en stime af glubske hajer, der angriber Miami Beach. Svøm for livet!

‘Sharkansas Women's Prison Massacre’
Ja, hvordan kan man ikke have bare en smule lyst til at se en haj-film med den skøre og billedskabende titel ‘Sharkansas Women's Prison Massacre’? Nej vel. Her er således nogle modbydelige og forhistoriske hajer på færde - og hvis titlen holder, hvad den lover - altså også en fængselsmassakre! Og hvem kan sige nej tak til det.‘Shark Exorcist’
På samme måde som man med bl.a. den allerede nævnte ‘Zombie Shark’ kombinerede hajen med en zombie, så er den skræmmende kombination i ‘Shark Exorcist’ en djævelbesat dræberhaj. Intet mindre. Ja, så er det bare med at finde vievand og krucifikset frem og håbe på det bedste.

‘Spring Break Shark Attack’
Kombinationen af fulde unge mennesker på spring break og et glubsk hajangreb må være en gylden kombination. Titlen ‘Spring Break Shark Attack’ er i hvert fald ganske forrygende skør - og rummer da også på forbilledligvis, hvad filmen handler om, nemlig en flok unge mennesker på spring break, der må forsøge at overleve et hajangreb.

‘Hammerhead: Shark Frenzy’
Denne hajfilm går også under titlerne ‘Sharkman’ og ‘Hammerhead’, men det er altså uden tvivl ‘Hammerhead: Shark Frenzy’, der er den skøreste af de tre - og derfor også den, som indfinder sig på listen. Filmens såkaldte Hammerhead er en videnskabsmand, der i forsøget på at redde sin kræftramte søns liv forvandles til et haj-menneske. Lige dele tragisk og lige dele skørt.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

3 timer siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

4 timer siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

17 timer siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

2 dage siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

2 dage siden