Cookie- og Privatlivspolitik
12 ikoniske ægge-øjeblikke fra filmens verden

12 ikoniske ægge-øjeblikke fra filmens verden

Spejlæg, blødkogt eller rå?

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

Denne artikel blev første gang bragt april 2018.

Det er påske, hvilket bl.a. betyder tid til påskeæg. Nu er det imidlertid ikke kun i påsken, at æg spiller en central rolle. For også i filmens verden findes der adskillige legendariske scener, hvor æg i forskellige afskygninger spiller en afgørende rolle.

Vi kigger således på 12 ikoniske ægge-øjeblikke fra filmens verden. Fra de ækle rumæg i Alien, videre til dino-æggene i Jurassic Park og en æggeædende Paul Newman i Cool Hand Luke.Alien (1979)
Man finder et af filmhistoriens mest legendariske monstre i Ridley Scotts horror-milepæl. Nemlig den H.R. Giger-designede xenomorph med de lange lemmer. Bæstet har sin begyndelse i et ækelt æg, der gemmer på en facehugger, som springer frem og sætter sig fast på sit offer og således befrugter sin vært. Ad.
Blinkende lygter (2000)
Påsketid er for mange også tid med venner og familie, hvilket dog kan være lidt af en prøvelse. Sådan er det i hvert fald for Søren Pilmark i rollen som den hidsige Torkild, som under æggepustningen i vrede ender med at smadre sit æg og pande Sofie Gråbøls uforvarende Hanne en på bærret.  Morsomt og grotesk.
Jurassic Park (1993)
“Life finds a way”. Steven Spielberg bragte de forhistoriske kæmper overbevisende til live med sin dinosaur-klassiker. Publikum er her med på sidelinjen helt fra DNA-skala til kødædende vildskab. Således får vi også dyrenes fødsel i den legendariske scene, hvor man ser en Velociraptor udklække i laboratoriet.
Critters 2 (1988)
De små, sultne hårbolde fra det ydre rum har efter deres ankomst til Jorden efterladt en portion grønne æg, som ender i hænderne på den lokale børnehave, der vil bruge dem til byens store påskefest. Men da æggene begynder at udklække, vender stemningen hurtigt – og det går bl.a. udover en påskehare.
The Shape of Water (2017)
Den undervandsromantiske Oscar-vinder er historien om forholdet mellem en tilfangetagen fiskemand og den stumme Elisa. Man finder således Elisa line hårdkogte æg op på kanten af vandmenneskets bassin i ømme scener, der er med til at åbne op for kommunikationen mellem det umage par.
Rocky (1976)
Sylvester Stallones legendariske rolle som den undertippede bokser Rocky Balboa står op allerede klokken fire om morgenen. Han starter her dagen med som det første at skylle en håndfuld ukogte æg ned som del af sin træning. Mums. Så er dagen ligesom i gang.
Det tossede paradis (1962)

Æg har nærmest en mytologisk effekt på libidoen i den danske folkekomedie ’Det tossede Paradis’ af den senere Oscar-vinder, Gabriel Axel, med Dirch Passer i hovedrollen. De lokale æg giver nemlig vitaliteten et boost og et elskovshyl, som tænder op i øens kvinde-skørter – og det nyder de indfødte godt af.
Hot Shots! (1991)
Spoof-filmen har affødt en af de mest fjollede og ikke mindst hedeste scener i filmhistorien. Således finder man Charlie Sheen slå æg ud på maven af sin udkårne Valeria Golino, hvis maveskind er så hot, at ægget steger. Ja, han tilføjer også bacon, mens hun slikker sig sultent om munden. Skørt og over the top.
Cool Hand Luke (1967)
I rollen som fangen Luke finder man en cool Paul Newman. Selvom han sidder indespærret, har han dog ikke tænkt sig at danse efter nogen andens fløjte end sin egen. Han vinder således både i slagsmål og kortspil, men får for alvor sin sag for, da han vædder om at spise 50 hårdkogte æg på en time.


Ghostbusters (1984)
Hvad er det med Sigourney Weaver og de pokkers æg? Først havde hun bøvl med ækle rumæg i ’Alien’ og i horrorkomedien ’Ghostbusters’ hjemsøges en bakke nyindkøbte æg, så de popper op af æsken og ud på hendes køkkenbord helt af sig selv. U-hyg-ge-ligt.
Tampopo (1985)
Der diskes op med en erotisk ægge-scene i denne japanske film, hvor et par på passioneret vis tager det at lege med maden til et nyt niveau. Således finder man parret lade en rå æggeblomme passere fra den enes mund til den anden i det ene hede ægge-kys efter det andet, indtil blommen brister.


Funny Games (1997)
Michael Haneke instruerede både den østrigske original i 1997 og det amerikanske remake i 2007.
I begge udgaver starter den brutale home invasion-thriller uskyldigt med, at en ung mand banker på hos en familie for at låne nogle æg. Herfra eskalerer de terroriserende eskapaderne for den stakkels familie.

Hvilken ægge-scene er din favorit?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

Blinkende Lygter er en klassiker som bliver ved med at være lige sjov hver gang man ser den. Og puste æg scenen er helt fantastisk.

Bare glem det Torkild, det er en syg høne der har lagt det æg der.

Mark

Af de muligheder der er mig givet bliver det en delt 1 plads. Cool hand Luke og Rocky må deles om pladsen :-) jeg er lige vild med begge film og scener men af hver sin årsag ;-)

Rasmus/Musen

Så kan det da ikke blive bedre. Æg indblandet i en masse klassiske film. Ej, hvor er det ægtastisk!(som jeg næsten ville have sagt det selv). Det fungerer bare med æg i film. Desuden er det også æggene, som er med til at skabe "stemning" til disse øjeblikke i de bestemte scener. Hvorfor ikke snart lave en ny film, der bare omhandler æg? Det ville da være "ægstraordinært"- íkke også?(Hi hi, :-D).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

3 timer siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

4 timer siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

17 timer siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

2 dage siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

2 dage siden