2021 bliver Anders Matthesens år

Anden er både skurk, psykolog, førsteelsker og ninja-bamse
Billede
(© Nordisk Film / HBO )

Anders 'Anden' Matthesen behøver formentlig ingen introduktion. Det komiske multitalent har lavet adskellige udsolgte stand-up shows, flere spillefilm, albums og bøger, en julekalender og selvfølgelig animationsfilmene Terkel i Knibe og Ternet Ninja.

Men i 2021 ser det alligevel ud til, at vi kommer til at se mere til Anden end nogensinde før.

Skuespilleren har således intet mindre end to store spillefilm på vej, en HBO-serie og Ternet Ninja 2 på programmet i indeværende år.

Og det er ydermere i roller, som vi aldrig har set Matthesen i før!

Vi gennemgår de fire store projekter herunder:

Marco effekten
En af Danmarks største komikere tilslutter sig Afdeling Q-universet i en større skurkerolle med Marco effekten, der introducerer Ulrich Thomsen som Carl Mørck.

Matthesen skal spille den lyssky forretningsmand Teis Snap, og det bliver spændende at se, hvordan Anden tackler en mere slimet rolle som denne.

I den første trailer fik vi et kort glimt og en replik fra Teis Snap, der bliver afhørt af en bidsk Carl Mørck.

Kamikaze
'Kamikaze' er den første dansk producerede HBO-serie, der følger den fandenivoldske, 18-årige Julie, som efter sine forældre og brors død, skal finde meningen med livet - i sit store rigmands palæ.

Hovedrollen indtages af stortalentet Marie Reuther, mens Anders Matthesen iført et stort fuldskæg spiller Julies psykolog, kaldet Psyko-Bo, som formentlig kommer på noget af et arbejde. 

Ternet Ninja 2
Ternet Ninja blev den bedst sælgende danske film i årtier, og i 2021 lander fortsættelsen baseret på Matthesens eget bogforlæg, der tager Aske, Onkel Stewart og resten af familien til Thailand.

Ligesom med forgængeren instruerer Anden i samarbejde med Thorbjørn Christoffersen, mens han selvfølgelig er tilbage i flere af de elskværdige stemmeroller.

'Ternet Ninja 2' spår vi til at blive en af årets allerstørste film.

Toscana
Året afsluttes med feel-good dramaet Toscana med Anders Matthesen i hovedrollen som en mand, der rejser ud i verden for at finde sig selv. Han ender i Italien, hvor han måske også finder kærligheden.

Det er første gang, at Anden kaster sig ud i en seriøs, romantisk film, og det bliver interessant at se, hvordan han gør sig som "førsteelsker" overfor bl.a. to italienske stjerner Christina Dell’Anna og Andrea Bosca fra den populære tv-serie ’Gomorrah’.

Og så kaster han sig også ud i at skulle lave mad i filmen, hvor bl.a. sangeren Christopher også er at finde på rollelisten.

'Toscana' instrueres af Mehdi Avaz (Mens vi lever, Kollision), som også har lovet os en helt ny udgave af Matthesen i denne film!

Lyt til vores podcast om 10 danske film glæder os ekstra meget til i 2021 her: