Cookie- og Privatlivspolitik
Gå trygt i biografen: Her er retningslinjerne

Gå trygt i biografen: Her er retningslinjerne

De nye stramninger i hovedstadsområdet rammer ikke biograferne

Stem op!
155
Stem ned!
0
(reset)

Regeringen har strammet op på retningslinjerne for en række kommuner i Hovedstadsområdet, men biograferne er ikke påvirket af ændringerne. Det fremgår af et dokument udsendt af Kulturministeret med følgende ordlyd:

"Der kan fortsat afholdes fx foredrag og koncerter med op til 500 personer til stede, såfremt deltagere mv. i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, bane, biograflærred eller lignende," står der i dokumentet.

Biograferne er altså stadig åbne på samme vilkår som tidligere. Dvs. der er krav om mundbind, når man befinder sig i foyer, kiosk, cafe og billetsalg, men der er ikke krav om mundbind i salen, når man har fundet sin plads og sat sig ned.

Altså skal mundbindet bæres fra man træder ind i biografen, til man sidder i sædet, og igen når man forlader biografen - eller skal på toilettet undervejs.

I forhold til risiko for smitte er biograferne langt mere sikre end fx kontorlandskaber, og det skyldes dels, at alle restriktioner overholdes, og at der er god ventilation, der er essentiel i lukkede rum. Det bekræfter en tysk undersøgelse, vi tidligere har refereret til

Vi har lavet en tegning, hvor E.T. viser retningslinjerne, som de er nu, så du og det lille rumvæsen kan gå trygt i biografen:

Corona retningslinjer

Klik på billedet for at se det i stort format.

Læs retningslinjerne, der er særligt relevante for biograferne herunder:

- Der kan maksimalt tillades et publikum på op til 500 personer i de enkelte sale eller det enkelte udendørsarrangement.

- Ved forestillinger, hvor publikum sidder med ansigtet i samme retning, skal hvert 2. sæde være tomt, eller der skal sikres 1 meters afstand mellem publikum målt fra midten af sædet.

- Der må maksimalt tillades adgang for 1 publikum pr. 2 m2 gulvareal i salene. Gulvarealet opgøres væg til væg uanset inventar m.v.

- Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder, også selvom der er mindre end 1 meter mellem dem. Grupper bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis, det kan det fx være medlemmer af samme husstand og tilsvarende nære kontakter, fx kærester m.v.

- Der må i publikumsarealerne uden for salene maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 m2 gulvareal (inkl. personale), hvortil der er offentlig adgang. Hertil medregnes ikke personer, der samtidigt opholder sig i salene.

- Foyer og tilstødende publikumsarealer indrettes, så smittefare minimeres, og der kan holdes afstand på minimum 1 meter mellem hver person. Den enkelte institution fastlægger egne retningslinjer for ophold i publikumsområderne, eksempelvis afstandsmarkering ved kasse og billettering, og hvor der ellers kan opstå flaskehalse.

- Institutionerne bør have fokus på styring af publikumsstrømme og i relevant omfang overvåge dette løbende. Især er det vigtigt at undgå omfattende køer ved indgange og til specifikke lokaler, og der kan med fordel ske køstyring fx via nummersystem eller tydelig skiltning. Der bør være personale/vagter, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.

- Der bør opsættes konkrete vejledninger om at holde afstand i publikumsarealerne uden for salene.

- Der indføres krav om mundbind i området omkring kiosk, cafe, foyer og billetsalg, men ikke i salen. Altså skal mundbindet bæres fra man træder ind i biografen, til man sidder i sædet, og igen når man forlader biografen - eller skal på toilettet undervejs.

- Kravet gælder også serveringsstedets medarbejdere og andre personer tilknyttet serveringsstedet, der har kontakt til kunder, medmindre disse opholder sig i et aflukket rum eller bag en afskærmning, hvortil det alene er ansatte, der har adgang.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Marathon Max

Jeg skal personligt ikke se nogen af disse film.

21 timer siden
Alexuser/910996
Alexuser/910996

Nej !!

Total inkompetence.
En serie fra Ryan der ødelagde hele sequal serien og slog hodepersonen ihjel . Nej tak.

1 dag siden
TheDayDreamer

Er det stadig planen at danske fans skal vente helt til 20 maj med at se "Godzilla Vs. Kong"?

1 dag siden
Thomasuser/117955
Thomasuser/117955

Holy testical tuesday !!! Er kong ikke anelse større end vi plejer at se ham i ???

1 dag siden
Joachim

for alllelelelelelele pengene!!!!

2 dage siden

Aktive debatter