Cookie- og Privatlivspolitik
Alle årets vindere: Kino.dk’s alternative filmpriser 2020

Alle årets vindere: Kino.dk’s alternative filmpriser 2020

Hvem vandt bl.a. for mest sexede overskæg? Og hvad med bedste imaginære Hitler?

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Filmåret 2020 har nået sin ende, hvilket betyder, at det igen er tid til at uddele vores alternative filmpriser.

Vi har bl.a. fundet vindere til priserne for bedste brug af en imaginær Hitler og mest sexede overskæg, videre til bedste computerskabte hund og største WTF-øjeblik.

Filmene, der har været i spil til dette års alternative filmpriser, er biograffilm med dansk premieredato i 2020.

…OG VINDERNE ER:

Hurtigere end Rambo til at samle en maskinpistol-prisen
- Retfærdighedens ryttere: Der bliver både leveret skarpe replikker og ikke mindst skudt med skarpt i Anders Thomas Jensens sorte komedie. Det er dog ikke Rambo, der skyder løs, men bl.a. Nicolas Bro som computer-nørden Emmenthaler, der på nul komma fem samler sin maskinpistol. Imponerende! (Bro lærte det i øvrigt selv i virkeligheden)

Bedste kombination af forårsruller og undertøj-prisen
- Klovn the Final: Frank Hvams hvide underbukser er ikoniske i Klovn-universet. De peppes desuden op med uendeligt mange forårsruller i den seneste Klovn-film. Morsomt, pinligt og perfekt ’klovnsk’. Den bedste kombination af netop undertøj og forårsruller set i 2020.Bedste computerskabte hund-prisen
- The Call of the Wild: Det er som bekendt ikke første gang, at Harrison Ford gøres selskab af en pelset skabning - Chewbacca, du ved. Men her er det altså ikke en mand i et kostume, der er ved Fords side, men derimod en komplet computerskabt hund. Vuf!

Bedste brug af en nisse, der siger fuck-prisen
Malous jul: Glem alt om Pyrus og Lunte. For nissen Nils siger ’fuck’ - og det gør han MANGE gange. Han gør det endda så godt, at ’Malous jul’ naturligvis får tildelt denne pris milevidt foran alle andre af årets biograffilm. Fuck!

Fordi klipning er overvurderet-prisen
- 1917: Normalvis klipper man film, så man bl.a. via krydsklip fortæller sin historie eller lader enkeltscener få en bestemt rytme. Men Sam Mendes’ krigsfilm ’1917’ er fortalt som ét skud - øjensynligt uden et eneste klip. Vildt!Bedste midaldrende mand, der danser-prisen
Druk: Thomas Vinterbergs film har ikke alene en af de bedste slutscener på film i år, men altså også den bedste dans af en midaldrende mand - nemlig af vores helt egen Mads Mikkelsen. Elegant, dynamisk og henrykkende. (Hør Vinterberg fortælle om slutscenen i 'Druk' her)

Bedste flugtscene-prisen
- Shorta: Den sikre vinder af årets pris for Bedste flugtscene. For ja, filmen er på det nærmeste en lang, intens og pulserende flugtscene, hvor man følger to betjente, der må forsøge at slippe ud af en farlig boligblok.

Bedste Harry Styles-efterlignings-prisen
- After We Collided: Hvis man ikke lige kan få den populære hjerteknuser Harry Styles, så kunne man i 2020 få den bedste Harry Styles-afterligning i skikkelse af Hero Fiennes Tiffin som Hardin i den romantiske ’After We Collided’. Det er i øvrigt Ralph Fiennes nevø.Når nu vi ikke fik Timothée Chalamet i ’Dune’-prisen
Little Women: Ja, mens vi grundet corona-udskydelser måtte se langt efter den ellers 2020-premieresatte Dune, fik vi heldigvis en anden film med skønne Timothée Chalamet, nemlig den ligeledes skønne ’Little Women’.

Bedste mord på film-prisen
- Freaky: Hvad er en slasher uden et opfindsomt mord? Nej vel. Det er da også præcis, hvad denne sort humoristiske sag står for og derfor løber med prisen for Bedste mord på film. Her får et stakkels offer nemlig banket en vinflaske ned i halsen, så den splintrer ud ad struben. Grumt, grotesk og helt perfekt.

Tak fordi den kom i biografen i år-prisen
- Tenet: 2020 har været et hårdt år for biografer verden over grundet nedlukninger i kølvandet på corona-pandemien. Men ind på scenen trådte Christopher Nolan med sin nyeste film ’Tenet’ for at give de hårdt trængte biografer et skud Hollywood-magi… og wow, hvilken film!Fordi vi elsker Jesper Christensen-prisen
De forbandede år OG Lille sommerfugl: Hvem elsker ikke Jesper Christensen? Præcis. Det gør vi også! Vores kærlighed til skuespilleren er bestemt ikke blevet mindre med årene - og igen i 2020 var han at finde i biografens mørke, hele to gange. Ja, vi elsker Jesper Christensen!

Bedste slangordbog på film-prisen
- Blokhavn: Ved du, hvad "göt", "raan", "shabab", "lak" eller "massari" betyder? Hvis ikke, så kan du i animationsfilmen ’Blokhavn’ få leveret disse og mange andre slangord - og måske endda finde ud af, hvad de betyder. (Se gutterne bag 'Blokhavn' forklare slangord her)

Bedste ben uden overkrop-prisen
- Fremad: Denne prisvinder er en af dette års helt store overraskelser. For de bedste ben i 2020 er nemlig at finde i Pixars animationsfilm ’Fremad’. Ja, faktisk består karakteren kun af et par ben. Nemlig den afdøde (!) far Wilden uden overkrop. Ret så underligt, men hvilke ben!Det mest sexede overskæg-prisen
- The Lighthouse: Der har været rift om prisen for mest sexede overskæg i år. Bl.a. er Officer og spion fyldt med det ene store overskæg efter det andet, mens også Jim Carrey i Sonic the Hedgehog har groet sig (eller var det påsat?) et flot et af slagsen. Det er dog Robert Pattinsons prægtige overskæg i ’The Lighthouse’, der i år tager prisen.

Arbejdspladsen fra Helvede-prisen
- Undtagelsen: Ok, alle kender vel det der med at have en dårlig dag på arbejde. Det er dog uden tvivl intet i forhold til, hvor lortet arbejdspladsen er i den danske thriller ’Undtagelsen’, hvor stemningen i den grad er ond. Nå ja, læg så lige en dødstrussel oveni hatten. Gisp!

Største WTF-øjeblik-prisen
- Saint Maud: At 2020 har været rig på WTF-øjeblikke er vist klart for enhver. Men hvordan stod det til med disse øjeblikke i filmens verden. Jo, det psykologiske gys ’Saint Maud’ leverede sin den af WTF-øjeblikke. Vi kan dog ikke komme nærmere ind på dem uden at spoile. Så ja, bare se den.Bedste brug af en imaginær Hitler-prisen
Jojo Rabbit: Ja, hvem ellers end filmskaber og skuespiller Taika Waititi kunne indtage rollen som en imaginær Hitler så veloplagt, som tilfældet er i hans satiriske og sorthumoristiske komedie? Nej vel. Naturligvis går prisen derfor til ’Jojo Rabbit’.

Bedste film med fugl i titlen, som ikke handler om en fugl-prisen
- The Painted Bird: Hvis du havde håbet på, at denne både yderst smukke og yderst grumme krigsfilm handlede om en fugl - på samme måde som ’The Lion King’ handler om en løve - så kan du godt tro om. For filmen handler så absolut ikke om en fugl, men derimod om en lille drengs møde med alverdens rædsler.

Bedste genskabelse af 90’erne-prisen
- En helt almindelig familie: Det danske drama handler om en lille forstandsfamilie, hvis liv bliver vendt på hovedet, da faderen vælger at skifte køn. Denne fortælling udspiller sig i et perfekt genskabt 1990’erne, komplet med bl.a. overgjort blå øjenskygge og choker-halssmykke.Ulrich Thomsen bør lave flere danske film-prisen
- Vores mand i Amerika OG Erna i krig: Ikke kun en, men vi fik hele to film med altid seværdige Ulrich Thomsen i biografen i år. Derfor deles denne pris naturligvis af de to film. De vidner nemlig om, at Ulrich Thomsen bør lave flere danske film. Og ja, næstet år er han jo heldigvis aktuel i Marco Effekten.

Bedste brug af vandmeloner-prisen
- The Peanut Butter Falcon: Mens ’Call Me By Your Name’ stod for Bedste brug af en fersken-prisen i 2017, er der ingen tvivl om, at den bedste brug af vandmeloner anno 2020 går til ’The Peanut Butter Falcon’, hvor den umage duo i front bruger dem som hjelme.

Bedste Bill Murray-prisen
- On the Rocks: Ja, hvem andre end Bill Murray kan vinde prisen for Bedste Bill Murray? Nej vel. I Sofia Coppolas søde komediedrama giver Bill Murray den nemlig gas på alle Bill Murray-tangenter, hvor han er både charmerende, karismatisk og morsom. Ham kan vi ikke få for meget af.Hurra for Trine Dyrholm-prisen
- Erna i krig: Det er svært at få for meget Trine Dyrholm. Det kan vi i hvert fald ikke. Derfor var der da heller ingen tvivl om, at det er ’Erna i krig’, som løber med Hurra for Trine Dyrholm-prisen, hvor netop Trine Dyrholm indtager rollen som en mor, der gør alt for at få sin søn sikkert hjem fra krigen.

Bedste sure gamle mand-prisen
- Falling: Viggo Morten debuterede i 2020 både som instruktør og manuskriptforfatter med dramaet ’Falling’. Og når det kommer til prisen for Bedste sure gamle mand, var der ingen konkurrence mod Lance Henriksens eddikesure Willis. Helt forrygende!

Årets bedste ’Clueless’-genindspilning-prisen
- Emma: Hvis du ikke lige vidste det, så er det lystige og kulørte kostumedrama ’Emma’ faktisk en genindspilning af ’Clueless’… sådan cirka. For både ’Clueless og ’Emma’ er nemlig baseret på Jane Austens populære bog. Prisen her går altså naturligvis til netop ’Emma’.Bedste gangster mamma-prisen
Kød & blod: Det er vel som sådan ikke en overraskelse, at en altid seværdig Sidse Babett Knudsen også kan agere cool dansk gangster mamma. Det er præcis, hvad hun gør i den jordnære og brutale ’Kød & blod’, hvor hun i den grad er en kølig matriark for en lille kriminel familie.

Det er bedst bare at sige undskyld-prisen
- Unhinged: Den intense menneskejagt i thrilleren ’Unhinged’ kunne være helt undgået, hvis bare filmens Rachel havde sagt undskyld til en hævngerrig bilist i skikkelse af en intimiderende Russell Crowe. Så kære venner, husk det nu: Sig bare undskyld, hvis Russell Crowe beder om det.

...OG SIDST MEN IKKE MINDST:

1000 tak for at redde biograferne-prisen!
- Dansk film: Når Hollywood svigter, har vi heldigvis dansk film - og sikken et år! Havde det ikke været for de skønne danske film i 2020, havde biograferne næppe sluppet helskindet igennem de svære tider. En special mention går til Mads Mikkelsen, hvis to film alene stod for intet mindre end 1.2 millioner solgte billetter. Stærkt!

Lyt også til vores filmpodcast, hvor vi her kårer de 10 bedste film fra 2020:Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den:
På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

4 timer siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

2 dage siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

4 dage siden
Morten

Rian kommer aldrig til at lave en star wars film. Han alene er skyld i Disney har mistet penge og hans film var tæt på et flop.

4 dage siden
Kim "Dragon furry"

Nogle af de små lokale biografer, som Valby bio og Drive-in i Lynge, de har stadigvæk de film som de store biografer boycutter.

6 dage siden

Aktive debatter