Cookie- og Privatlivspolitik
20 danske film vi glæder os til i 2021

20 danske film vi glæder os til i 2021

Det store overblik over dansk film til næste år

Stem op!
52
Stem ned!
0
(reset)

2020 har været en lidt anderledes filmår. Flere titler er grundet Corona blevet aflyst, udskudt og rykket frem eller tilbage. Til gengæld har de danske film stillet et exceptionelt stærk hold anno 2020  - det i form af Druk, Shorta, Vores mand i Amerika og Retfærdighedens ryttere, bare for at nævne nogle få.

Men de stærke danske film ser ikke ud til at stoppe ved årets udgang. 2021 lover nemlig allerede godt for alle filmglade biografgængere.

Her er således en oversigt over 20 danske film, der får biografpremiere i 2021.

Marco effekten

Marco effekten - premiere den 21. januar
Til fans af Jussi Adler-Olsens ’Afdeling Q’ er der noget at glæde sig til, da filmatiseringen af den femte bog i serien rammer de danske biografer til februar.

Rollerne som hhv. Carl Mørck og Assad bliver overtaget af Ulrich Thomsen og Zaki Youssef.

Smagen af sult - premiere den 25. februar
Carsten og Maggi lever det perfekte liv. Sammen har de to perfekte børn, det perfekte hus og har en succesfuld restaurant med et anderledes koncept ved navn PURI. Dog mangler noget. En Michelin-stjerne.

Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Geis-Rosenthal spiller hovedrollene som kokken Carsten og antropologen Maggi. I instruktørstolen sidder Christoffer Boe, der bl.a. har stået bag den succesfulde Journal 64.

Vildmænd

Vildmænd - premiere den 25. marts
Martin er flyttet ud i den norske natur for at realisere sig selv og leve som en rigtig vildmand. Pludselig bliver Martin dog tvunget ud af sit projekt, da hashsmugleren Musa pludselig dukker op. Musa er forslået og blødende efter et biluheld, så nu bliver det umage makkerpark tvunget på flugt af det norske politi, Musas rivaler og Martins kone.

Komedien har Rasmus Bjerg og Zaki Youssef i hovedrollerne som Martin og Musa.

Pagten - premiere den 15. april
’Pagten’ er fortællingen om den aldrende Karen Blixens nære venskab med den unge digter Thorkild Bjørnvig.

I rollen som en af Danmarks største forfattere finder man Birthe Neumann. Instruktøren Bille August, der heller ikke kræver nogen introduktion, arbejder sammen med Christian Torpe i denne filmatisering af Bjørnvigs memoir.

Miss Osaka

Miss Osaka - premiere den 22. april
I Daniel Denciks atmosfæriske drama møder vi den unge Ines, der rejser med sin kæreste til Japan. Her møder hun den mystiske og forførende Maria, som vender hele hendes liv og selvforståelse på hovedet.

I rollen som Ines ses Victoria Carmen Sonne, der bl.a. har fået stor ros for sine roller i de prisbelønnede film Holiday og Vinterbrødre.

Centervagt - premiere den 17. juni
Vi følger i komedien de to centervagter Glen og MC, der kæmper imod nedskæringer på deres arbejdsplads. Alt imens er Glen hemmeligt forelsket i MC, og da chamøren Patrick bliver ansat, må Glen kæmpe for karrieren og kærligheden.

'Centervagt' er instrueret af Rasmus Heide, der bl.a. er kendt for Blå mænd.

Buster

Buster - premiere den 17. juni
Her er tale om en genindspilning eller gentækning af Bjarne Reuters klassiker 'Busters verden' fra 1984. Vi følger den unge og ukuelige Buster, der trods livets hårde realiteter finder håb i magi og kærlighed.

Martin Miehe-Renard, der før har gjort sig i genindspilninger i form af de nye Min søsters børn- og Far til fire-filmene, står for den nye film om Buster. På rollelisten finder man Manfred Weber, Kerstin Jannerup Gjesing, Ibi Støving, Magnus Millang og Henning Jensen.

Hvor kragerne vender - premiere den 1. juli
Den unge forfatter Laura flytter fra sin hjemby for at forfølge sine kunsteriske drømme om et bohemeliv i København. Da hun vender tilbage for at deltage i sin brors bryllup, finder hun ud af, at han skal giftes med barndomsfjenden Cathrine.

Det humoristiske drama er instrueret af spillefilmsdebutanten Lise Jespersen, mens hovedrollen Laura spilles af Rosalinde Mynster, der bl.a. er kendt fra I krig & kærlighed og To verdener.

Rose - premiere den 5. august
Året er 1997 og Inger, hendes søster Ellen og svogeren Vagn er på en bus fra Aalborg mod Paris. Turen viser sig at blive en mere dramatisk affære end først antaget.

Dramaet er instrueret af Niels Arden Oplev, der bl.a. også har instrueret dramaet Ser du månen, Daniel.

Miss Viborg

Miss Viborg - premiere den 12. august
Filmen handler om den pensionerede Solvej og den grænsesøgende teenager Kate. Da Kate bryder ind hos Solvej - ud af ren kedsomhed - starter et uventet venskab mellem de to.

Filmen er Marianne Blichers spillesfilmsdebut og er delvist baseret på hendes egen opvækst i Viborg. På rollelisten finder man bl.a. Ragnhild Kaasgaard, Isabella Møller Hansen og Kristian Halken.

Margrete den Første - premiere den 23. september
I det 15. århundrede er Danmark, Norge og Sverige samlet i Kalmarunionen, der egenhændigt er ledet af Dronning Magrethe den Første, det igennem sin adoptivsøn Erik. Men fjenderne truer og Magrethe må sikre unionen mod angreb.

Ternet Ninja 2 - premiere den 7. oktober
Opfølgeren til Anders Matthesens kæmpe-succes Ternet Ninja kommer ud i de danske biografer til oktober næste år. 2’eren er ligesom 1’eren baseret på bogen af samme navn og handler om Aske, der sammen med sin familie rejser til Thailand for at hjælpe nogle børn på en legetøjsfabrik.

Høst

Høst - premiere den 21. oktober
’Høst’ er en filmatisering af ’En Dødsnat’ - Marie Bregendahls klassiske roman fra 1912. Fortællingen følger tre generationer af kvinder og det hård landlige liv i 1800-tallet.

Filmen instrueres af debutanten Tea Lindenburg, der før har været inden over projekter på DR, TV2 og Netlfix-serien 'Equinox'.

Den, der lever stille - premiere den 28. oktober
Endnu en filmatisering, men af den nyere slags, nemlig af Leonora Christina Skovs bestseller af samme navn. Fortællingen er baseret på Leonora Christina Skovs eget liv og handler om morens død samt arbejder med tematikker som seksualitet, skyld og ensomhed.

Filmen bliver filmatiseret af Puk Grasten, der har lavet dramaet 37.

Rør ved mig

Rør ved mig - premiere den 4. november
Maja har et dejligt liv med sin mand, søn, sit skønne hus og udsigt til forfremmelse til overlæge. Så da hendes mand pludselig meddeler, at han vil skilles, bliver hendes liv vendt på hovedet.

I hovedrollen som Maja ses Mille Dinesen, der bl.a. er kendt for Jagtsæson og serien ’Rita’, mens rollelisten bl.a. også byder på Ulrich Thomsen, der senest har været med i Vores mand i Amerika og Erna i krig.

Familien Jul 3 – Nissehotellet - premiere den 11. november
I den tredje film om nissen Pixy og hans ven Hugo, er Hugo splittet mellem at kunne lide nisser mod at blive drillet af sine jævnaldrende for det. Da han skal med familien på juleferie på et hotel, møder han nissepigen Sne og må nu kæmpe en kamp med sig selv for, om han skal hjælpe den forældreløse nisse. 

Benelux - premiere den 25. november
Vi følger en familie på ferie i Toscana, hvor de bliver venner med en hollandsk familie. Da familierne beslutter sig for at mødes i den hollandske families hus, tager besøget en uventet drejning og de er nu fanget i huset.

Filmen er en satire-gyser skrevet og instrueret af Christian Tafdrup, der bl.a. er kendt for En frygtelig kvinde

Toscana - premiere den 9. december
Avaz-brødrene er de seneste år blevet kendt for nogle stærke, dramatiske og emotionelle titler, eks. Mens vi lever, Kollision og senest serien 'Alpha'.

Indtil vider beskrives filmen som et feel-good drama, der er sat i Italien og med Anders Matthesen i hovedrollen.

Hvidstengruppen 2: de efterladte

Hvidstengruppen 2: De efterladte - premiere den 16. december
Opfølgeren til successen ’Hvidstensgruppen følger døtrene Tulle og Gerda, der ikke blev henrettet, men smidt i fængsel i Tyskland.

Filmen produceres af Regner Grasten, der bl.a. er kendt for at have produceret film som Krummerne, Anja & Viktor og Team Albert.

Venuseffekten - premiere den 25. december
Liv er 25 år gammel og bor stadig hos sine forældre i provinsen. Da hun møder den kaotiske Andreas, bliver hun kastet hovedkulds ud i en forelskelse, der efterlader hende splittet mellem forældrenes trygge æbleplantage og et storbyliv med Andrea.

Filmen er Anna Emma Haudals spillefilmsdebut. Hun har tidligere stået bag hitserien ’Doggystyle’. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Peter

Jeg skal helt klart ind og se Ternet Ninja 2 når jeg får tid.

2 dage siden
Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand!

4 dage siden
Stefan

''flere skud praler af på brystet af ham.''

4 dage siden
Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

5 dage siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

5 dage siden