Cookie- og Privatlivspolitik
'Druk' er 100% på vej til at vinde en Oscar!

'Druk' er 100% på vej til at vinde en Oscar!

Den danske kandidat til Oscar 2021 er fundet

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Det bliver de fire fordrukne gymnasielærere fra Druk, der skal repræsentere Danmark til Oscarshowet 2021, i kategorien ’Bedste internationale film’.

’Druk’ blev udvalgt ud af et stærkt hold, bestående af tre kandidater, hvor de to andre var den intense action-thriller Shorta og dramaet En helt almindelig familie. En trio der atter er vidnesbyrd for det høje niveau for det danske filmår 2020.

Men hvor gode er vores chancer på den prestigefyldte festival? Ret gode med 'Druk' som kandidat.

’Druk’ har nemlig kørt en alkoholinduceret sejrsgang med prestigefyldte priser, nye rekorder og generelt bare en helt fantastisk modtagelse.

Vinterbergs største. Det er for det første Thomas Vinterbergs største filmsucces, med over 750.000 solgte billetter på 8 uger – sammenlignet med Jagten, der var hans tidligere bedste sælgende film, med i omegnen af 673.000 solgte billetter.

Fantastiske anmeldelser. Derudover har den fået fantastiske anmeldelser og bliver allerede omtalt som en ny klassiker af både anmeldere og publikum. Og det er ikke kun Danmark, der er berusede af filmen. 'Druk' er i den grad blevet hyldet i udlandet med et hav af priser.

Internationale priser. 'Druk' blev vigtigst udtaget til hovedkonkurrencen på Cannes-filmfestival og Toronto Intenational Film Festival. Den vandt bl.a. Art House Cinema-prisen samt hovedprisen for bedste film på BFI London Film Festival og hele tre priser til San Sebastians Filmfestival. Derudover er den fornyligt blevet nomineret til fire priser på European Film Awards.

Universielt emne og star power. Et klart tegn på den danske hyldest til alkohol, ungdom og livet taler et universalt sprog og kan appellere bredt. Og glem ikke, at både Vinterberg og Mads Mikkelsen er velkendte talenter i udlandet. 

Så her 10 år efter Danmarks sidste Oscar-sejr med Hævnen, spår vi, at Thomas Vinterberg og co. dagen efter Oscar-showet skal pleje seriøse tømmermænd - for Druk ligner i den grad en vinder!

Mads Mikkelsen er også aktuel er i Retfærdighedens ryttere

Lars Ranthe er også aktuel i Malous jul

 

Find billetter til Druk

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

7 timer siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

16 timer siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

18 timer siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

21 timer siden
Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

3 dage siden

Aktive debatter