Cookie- og Privatlivspolitik
Gå i teatret... i biografen

Gå i teatret... i biografen

Underholdning fra de skrå brædder

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

At se teater er unik oplevelse. Alligevel er der ligheder at finde med det at se en film i biografen.

At sidde i en sal og være mere fokuseret på det, som foregår foran dig samt den fælles og delte oplevelse, man har med de andre i salen.

Det at filme teater er dog noget, en del mennesker ser ned på. Alligevel har National Theatre i London i over 10 år haft et projekt om at gøre lige præcis det. Både livestreaming fra teatret, hvor vi følger med i reeltid, men også indspillede teaterfilm, med mulighed for gensyn af den specifikke optræden.

Cyrano de Bergerac / National Theatre

Da de begyndte i 2009, var det med en opsætning af Racines skuespil over den græske myte om Phèdre. I rollen som Phèdre optrådte ingen andre end Helen Mirren.

Efterfølgende har flere teatre har gjort kunsten efter, opsætninger af operaer bliver filmet, og projekterne er blevet mere ambitiøse, eksempelvis med en optræden filmet af 14 kameraer.

Det er en unik mulighed at sidde i en biograf i Danmark og se nogle af de største opførelser på de største scener med de største skuespillere og sangere i verden.

Her er der et udpluk af de forskellige typer forestillinger, som bliver vist i de danske biografer over den næste måneder:

Plácido Domingo / GDA/El Universal/México

Placído Domingo: 50th Anniversary Gala Evening (9/10)
Den legendarisk operatenor, Placído Domingo, indtager for en aften amfiteatret, Arena Di Veriona, 50 år efter sin debut. Her kommer han til at genindtage sine tre største roller igennem sin karriere - og en karriere det er. Domingo var en af del af den verdenskendste trio, Tre Tenorer, sammen med Luciano Pavarotti og José Carreras, og har derudover et ocean af hyldest bag sig, i form 150 operaroller og 11 Grammyer. 

Cyrano de Bergerac (22/10)
I en ny og opfindsom opsætning af ’Cyrano de Bergerac’, ses James McAvoy vende tilbage i rollen som den titulære Cyrano. Kærlighedramaet er en bearbejdning af det klassiske stykke, foretaget af Martin Crimp og Jamie Lloyd.

Fleabag / Phoebe Waller-Bridge / Matt Humphrey/The Corner Shop

Fleabag (5/11)
Nation Theatre Live giver dig muligheden for at se en opførsel inspireret af det prisvindende tv-show Fleabag, fremført af selveste Phoebe Waller-Bridge. Et kritikerrost stykke, hvor du over 67 minutter bliver taget igennem Waller-Bridges skæve hjerne, i hendes hysterisk morsomme forsøg på at holde sin marsvin-café og venskaber ovenvande. 

Tryllefløjten (13/12)
Til december gør The Metropolitan Opera det muligt at se Mozarts klassisker 'Tryllefløjten i de danske biografer. Med James Levine, der dirigerer et sangerhold med navne som Kathryn Lewek, Charles Castronovo, Markus Werba og René Pape, i Julie Taymors eventyrlige opsætning, er aften garanteret masser af magisk atmosfære ledsaget af noget af Mozarts bedste musik.  

 

Anders

Anders Davies
Anders er redaktionel praktikant i kino.dk redaktionen. Når det kommer til film, er han lidt ligesom Det Brune Punktums 'Jeg vil i seng med de fleste.' Hvis man udskifter 'i seng med' med 'se' og indsætter 'film' til sidst. Yndlingsgenre må nødvendgivis være noget med gys. Derudover finder han stor fornøjelse i at se "dårlige" film.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Antaeus

Ja Rico, vi er ret enige i toppen.

9 timer siden
S. Rico

1. Spider-Man
2. Spider-Man 2
3. The Amazing Spider-Man
4. Spider-Man: Homecoming

1 dag siden
Antaeus

1. Spiderman (2002)
2. Spiderman 2 (2004)
3. Amazing Spider-man (2012)
4. Spiderman 3 (2007)

1 dag siden
S. Rico

I den nuværende version af StreamingGuide vises der alene et gennemsnit af hhv. brugernes og mediernes karakterer.

3 dage siden
Wayne

Og det lader til at Kino planter de vigtigste nyheder fra streaming siden på deres egen forside - så det giver mening.

4 dage siden

Aktive debatter