Cookie- og Privatlivspolitik
Gå i teatret... i biografen

Gå i teatret... i biografen

Underholdning fra de skrå brædder

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

At se teater er unik oplevelse. Alligevel er der ligheder at finde med det at se en film i biografen.

At sidde i en sal og være mere fokuseret på det, som foregår foran dig samt den fælles og delte oplevelse, man har med de andre i salen.

Det at filme teater er dog noget, en del mennesker ser ned på. Alligevel har National Theatre i London i over 10 år haft et projekt om at gøre lige præcis det. Både livestreaming fra teatret, hvor vi følger med i reeltid, men også indspillede teaterfilm, med mulighed for gensyn af den specifikke optræden.

Fleabag / Phoebe Waller-Bridge / Matt Humphrey/The Corner Shop

Fleabag (5/11)
Nation Theatre Live giver dig muligheden for at se en opførsel inspireret af det prisvindende tv-show Fleabag, fremført af selveste Phoebe Waller-Bridge. Et kritikerrost stykke, hvor du over 67 minutter bliver taget igennem Waller-Bridges skæve hjerne, i hendes hysterisk morsomme forsøg på at holde sin marsvin-café og venskaber ovenvande. 

Cyrano de Bergerac / National Theatre

Cyrano de Bergerac (8/11)
I en ny og opfindsom opsætning af ’Cyrano de Bergerac’, ses James McAvoy vende tilbage i rollen som den titulære Cyrano. Kærlighedramaet er en bearbejdning af det klassiske stykke, foretaget af Martin Crimp og Jamie Lloyd.

Teaterkomedien 'Present Laughter’ (24+28/11)
En kaotisk hvirvelvind af kærlighed, ensomhed, sex og panik. Tag med, når Nöel Cowards teaterkomedie 'Present Laughter’ vises i biografen. Den er optaget live på The Old Vic i London og følger stjerneskuespilleren Garry Essendines farverige liv i den moderne beretning om berømmelse og begær.

I rollen som Garry Essendines ses Andrew Scott, der er kendt fra BBC’s ’Sherlock’ og ’Fleabag’. Vil du se hvilket kaos berømthed kan frembringe? Så køb dine billetter allerede nu. Stykket vises med engelske undertekster.

Tryllefløjten (13/12)
Til december gør The Metropolitan Opera det muligt at se Mozarts klassisker 'Tryllefløjten i de danske biografer. Med James Levine, der dirigerer et sangerhold med navne som Kathryn Lewek, Charles Castronovo, Markus Werba og René Pape, i Julie Taymors eventyrlige opsætning, er aften garanteret masser af magisk atmosfære ledsaget af noget af Mozarts bedste musik.

Uncle Vanya

Uncle Vanya - The Harold Pinter Theatre (12+17/1-2021)  
Baseret på Anton Tjekhovs skuespil fra 1899, kommer der her en moderne opsætning af familiedramaet. I familiens afsides ejendom, holder Sonya og onkel Vanya til, med lejlighedvise besøg af lægen Astrov. Tingene tilspidser dog, da Sonyas far ankommer til huset med sin nye kone, den urolige Yelena.

Opsætningen har modtaget hyldest for at være en fantastisk blanding af skærmens intimitet og magiens ved live præstationer, og har bl.a. stærke skuespilspræstationer fra Richard Armitage og Toby Jones, som henholdvis lægen Astrov og onkel Vanya. 

War Horse

War Horse - National Theatre, (24+28/2-2021)
Steven Spielberg er ikke den eneste, der har prøvet kræfter med Michael Morpurgos roman 'War Horse'. Fra 2007 til 2014 kørte der en opsætning, der blev filmen live i 2014 i The National Theatre i London. Det bliver nu muligt at se denne bevægende og kreative opsætning på det store lærred til februar i 2021.

 

Anders

Anders Davies
Anders er redaktionel praktikant i kino.dk redaktionen. Når det kommer til film, er han lidt ligesom Det Brune Punktums 'Jeg vil i seng med de fleste.' Hvis man udskifter 'i seng med' med 'se' og indsætter 'film' til sidst. Yndlingsgenre må nødvendgivis være noget med gys. Derudover finder han stor fornøjelse i at se "dårlige" film.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

1 dag siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden

Aktive debatter