En smuk fuckfinger til Corona: Druk er nu Vinterbergs største filmsucces!

Rekorden fra Jagten er slået
Billede
(© NORDISK FILM)

OPDATERET: Nu har 'Druk' solgt 681.418 billetter - og dermed er den nu Thomas Vinterbergs største film til dato. Stort tillykke til holdet og dansk film!

__________

I 2013 udkom Thomas Vinterberg med sin hidtil største film, Jagten.

Dramaet om en tragisk pædofilanklage solgte et hav af billetter, blev nomineret til en Oscar, vandt en pris i Cannes og blev straks en dansk nyklassiker.

Den succes er instruktøren dog ved at slå i skrivende stund med den biografaktuelle kæmpesucces Druk - atter med Mads Mikkelsen i front - der er på en ustoppelig kurs mod nye rekorder.

Vinterbergs hyldest til livet (og alkoholen) har i den grad vist sig at være danskernes favoritkur imod Corona-nedturen, og således er filmen blevet set af over 570.000 publikummer – på blot 4 uger.

Sammenligner man de to film kan det vist kun gå en vej.

’Jagten’ landede på små 510.000 billetter 27 dage efter biografpremieren. I samme periode har ’Druk’ solgt over 540.000 billetter. Corona-restriktioner til trods.

Ifølge Det Danske Filminstitut har ’Jagten’ solgt i omegnen af 673.000 billetter.

Med andre ord mangler ’Druk’ at indhente ca. 100.000 billetter for at toppe den - og med blot én måned i biografen, få storfilm i konkurrence og en masse gåpåmod fra de danske biografgæster ser det 100% realistisk ud.

Find billetter til Druk