Cookie- og Privatlivspolitik
10 dage før premieren - Thomas Vinterbergs Druk er allerede en kæmpe succes

10 dage før premieren - Thomas Vinterbergs Druk er allerede en kæmpe succes

Fuld Mads Mikkelsen ligner årets danske hit

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

Thomas Vinterbergs nye drama Druk får dansk premiere den 24. september, men allerede i dag - 10 dage før - kan man uden at blinke kalde den danske film for en succes.

Køb dine billetter til 'Druk' her:


Først Cannes... snart Oscar?

’Druk’ er en decideret festival-sensation, da den er udtaget til flere af de mest prestigefyldte filmfestivaler.

Filmen fik verdenspremiere i Cannes, hvor den deltog i hovedkonkurrencen, den er også nomineret som Bedste film ved den kommende San Sebastián International Film Festival og er pt. også med i kapløbet på Toronto International Film Festival.

For nyligt vandt den endda The Arthouse Cinema Associations hovedpris over 11 konkurrerende film fra det officielle Cannes-program. En sejr, der kunne tyde på, at 'Druk' havde været guldpalme-favoritten i et mindre Corona-amputeret forløb. Sidste år vandt Cannes- og Oscar-vinderen Parasite nemlig.

Især Toronto og Cannes er også gode indikatorer for, at ’Druk’ kan gå hen og blive en Oscar-kandidat… måske endda en vinder.

Man skal selvfølgelig ikke allerede nu forklejne andre danske films chancer for at blive årets vores Oscar-kandidat, men skal man være realistisk er ’Druk’ det stærke bud. 

Bl.a. fordi den også er til stede ved ovennævnte festivaler i et år, der nok ikke kommer til at byde på alt for mange nye titler.

Men også fordi ’Druk’ er instrueret af en af Danmarks største og bedst kendte auteurs, og fordi Mads Mikkelsen, som er vores største internationale filmstjerne står øverst på plakaten. Den slags kræfter kan man ikke ignorere.

Samme duo lavede sidst Jagten, der vandt prisen for bedste skuespiller i Cannes samt fik en Oscar-nominering.

Tager man så også filmens tema med i beregningen, ser chancerne også gode ud. 'Druk' handler om at hylde - ikke bare alkoholen - men selve livet. Hvilket er garant for flere smukke og yderst livsbekræftende scener, og kan være tiltrængt i en Corona-præget tid.

Selvfølgelig er ’Druk’ ikke en entydigt positiv film, men den byder på stor komik og masser af livsglæde samt den rette mængde alvor.

Et minus på Oscar-fronten er måske det meget danske emne, dansk alkoholkultur. Vil dette emne gå hen over hovedet på eller forarge de amerikanske Oscar-akademimedlemmer?


Flotte første reaktioner

Festivalerne har jo allerede givet anledning til de første internationale anmeldelser. Og de er flotte!

IndieWire kalder bl.a. filmen for Mads Mikkelsen bedste præstation i årevis, mens Screen International kalder den for ”Fight Club for de kriseramte midaldrende mænd". 

Her er et udpluk af anmeldelserne:


Screen International
”Det er ikke kun Mikkelsen i hovedrollen, men også de tre biroller inklusiv ’Festens’ Thomas Bo Larsen der giver filmen sin jeg-kan-ikke-se-væk-dynamik.”

The Hollywood Reporter
”Den er lige så meget en tiltalende ensemblefilm, om den er en fantastisk platform for Mikkelsens ræveagtige skønhed og kvikke dansetrin.”

IndieWire
”Der er en fundamental glæde ved at se Vinterberg og Mikkelsen finde tilbage til deres groove.”

Hvad handler 'Druk' om?

Fire lidt fastgroede gymnasielærere (Mads MikkelsenThomas Bo LarsenMagnus Millang og Lars Ranthe) begynder at eksperimentere med ideen om, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

De skal nu dagligt og i arbejdstiden konstant ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere, men et alkohol-indtag hver dag er selvsagt ikke uden konsekvenser. 

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

 

Køb dine billetter til 'Druk' her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.