Cookie- og Privatlivspolitik
Danske trolde er blevet Hollywood-stjerner

Danske trolde er blevet Hollywood-stjerner

'Trolls på verdensturné' er i biografen nu (sponsoreret)

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

I disse dage kan Trolls på verdensturné opleves i de danske biografer, hvor internationale verdensstjerner som Justin Timberlake og Anna Kendrick lægger stemmer til og synger med - mens vi på danske breddegrader har Alphabeat-stjernen Stine Bramsen og musikeren Tim Schou på stemmelisten.

Filmens små hovedpersoner stammer oprindeligt fra Danmark – så hvordan er de endt som centrum for en stor Hollywood-film?

Køb dine billetter til 'Tolls på verdensturné' her:

Dansk legetøj bliver en succes i USA

Historien går helt tilbage til 1959, hvor den første trold blev snittet i træ af den nordjyske fisker Thomas Dam som en gave til sin datter, da han ikke havde råd til at købe noget. Og inden længe ville alle have fingrene i en af Dams kreationer. 

Interessen for de små trolde steg og i 1960’erne blev de et decideret fænomen – som gik langt ud over Danmarks grænser. I USA blev der solgt millioner, hvor de var noget af det bedst sælgende legetøj i midt 60’erne.

En Hollywood-succes

I 2016 fik vi den første farverige spillefilm Trolls gennem DreamWorks. Her stiftede vi bekendtskab med troldene Poppy og Kvist og kunne bl.a. høre Justin Timberlakes Oscar-nominerede ’Can’t Stop This Feeling’, som blev en landeplage.

Nu har ’Trolls på verdensturné’ ramt de danske biografer, hvor man bl.a. også kan opleve Timberlakes nye sang ’The Other Side’ samt en række nye Trolls i andre størrelser, former og musikgenrer. Universet bliver i den grad udvidet i den nye film, der tager os helt andre steder hen på en vaskeægte trolls-verdensturné.

Filmen har stadig et umiskendelig dansk islæt - og ikke mindst på lydsiden, hvor den danske version byder på dansk sang og stemmer fra Alphabeats Stine Bramsen og musikeren Tim Schou, mens også Lise Baastrup (fra bl.a. 'Rita') låner sin røst til rock-trolden Barb.

Køb dine billetter til 'Tolls på verdensturné' her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

1 dag siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

2 dage siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

3 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

4 dage siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

4 dage siden

Aktive debatter