Cookie- og Privatlivspolitik
Biografminder: Spielberg-klassiker hjalp Christina Rosendahl i hård tid

Biografminder: Spielberg-klassiker hjalp Christina Rosendahl i hård tid

Danske filmfolk fortæller om deres bedste minder fra biografmørket

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Nu er biograferne endelig genåbnet, og du kan derfor igen blive fortryllet af filmens magiske univers i biografens røde sæder sammen med venner og familie. 

I en interview-serie snakker vi med danske filmfolk om deres bedste biografminder og om, hvorfor biografen er det bedste sted at se film.

Her handler det om Christina Rosendahl, der er kendt som instruktøren bag Idealisten og Supervoksen - sidstnævnte sikrede hende en Robert for bedste børne- og familiefilm.

Christina Rosendahls næste film er dramaet Vores Mand i Amerika, der får premiere d. 13. august 2020.

Vi tog en snak med instruktøren om om blandt andet Steven Spielbergs ’E.T’, hendes kærlighed til biograferne og kommende spillefilm.

 Supervoksen © Nordisk Film
Christina Rosendahls spillefilmsdebut 'Supervoksen', der landede hende en Robert for bedste børne- og familiefilm.

Kan du huske den første film, du så i biografen?
- Jeg tror, at den første film jeg så i biografen var ’Dunderklumpen’. Jeg er lidt i tvivl, men vil mene, at det var den.

Hvad savner du mest ved biografoplevelsen?
- Jeg savner sindssygt meget at sidde i en sal med en masse fremmede mennesker og føle fællesskabet omkring en fortælling. Jeg savner den lidt tempelagtige følelse, der er ved at gå i biografen. Det er bare noget andet end at sidde derhjemme med sin skærm.

Hvad er din vildeste biografoplevelse?
- En stor oplevelse var, da jeg var omkring 10 år gammel og så E.T. Det var første gang, jeg fik lov til at gå i biografen uden, at der var voksne med. Mine forældre var lige blevet skilt, og filmen viser det med at være skilsmissebarn ret godt. Den film talte så meget til mig.

Idealisten © Christian Geisnæs
Christina Rosendahl på optagelserne til sin film 'Idealisten'. Foto: Christian Geisnæs.

Hvad så du sidst i biografen?
- Jeg så min egen film ‘Vores mand i Amerika’. Jeg så den sammen med ni andre mennesker i Imperial. Vi så den, da vi skulle godkende lyden. Det var en super fed oplevelse.

Har du en biograf, du foretrækker at gå i?
- Jeg er meget glad for Grand. Jeg var ansat derinde som billetsælger i mine unge år, så jeg føler lidt, at det er min biograf. Jeg er også meget glad for CinemaxX på Fisketorvet og Imperial.

- Jeg elsker Gentofte Kino, der lige er blevet købt af Sune Lind Thomsen. Jeg har fulgt med i alle hans opdateringer om, hvordan han har indrettet stedet. Når man er filmelsker som jeg, er man jo helt oppe og køre over, hvordan der ser ud i lobbyen osv. Den biograf glæder jeg mig til at komme i.

Hvilken film glæder du dig til at se, når biograferne genåbner?
- Helt ærligt så glæder jeg mig til at se min egen film ‘Vores mand i Amerika’. Som en instruktør, der har fået sin premiere ødelagt af corona, glæder jeg mig vildt meget til at kunne vise den.

Vores mand i  Amerika © Christian Geisnæs
Christina Rosendahl med Mikkel Boe Følsgaard og Ulrich Thomsen, der medvirker i hendes kommende drama 'Vores Mand i Amerika'. Foto: Christian Geisnæs

Hvad er den bedste film, du nogensinde har set i biografen?
- Det er nok 'A Woman under the Influence' af John Cassavetes. Det er fuldstændig fantastisk skuespil. Den handler om et ægtepar, hvor kvinden har et form for sammenbrud. Den er fuld af kærlighed, det er virkelig en rigtig kærlighedsfilm. Den er utrolig sanselig i sit filmsprog.

Kan du fortælle noget om, hvad man kan forvente af din kommende film ’Vores Mand i Amerika’?
- De kan forvente en film om en helt vild rebel. Om en mand, der tager en vild chance og tager historien i sine egne hænder. Det er en politisk film om 2. verdenskrig. En rebel, der ikke tager imod nogens ordrer.

- Det er meget inspirerende, at han bare handler selv. Han er en kompleks mand. Det er et drama inspireret af virkelige begivenheder, som jeg glæder mig til at vise. 

Læs også de andre interveiws i vores artikel-serie om biografminder med Magnus Millang herJulie Christiansen herSebastian Jessen herDanica Curcic herRoland Møller her, Julie Agnete Vang her og Johannes Lassen her

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Goldie Hawn evt?......

3 dage siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

3 dage siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

4 dage siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

4 dage siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

1 uge siden

Aktive debatter