Cookie- og Privatlivspolitik
Alt vi ved om Christopher Nolans nye storfilm Tenet

Alt vi ved om Christopher Nolans nye storfilm Tenet

Handling, skuespillere mm.

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Christopher Nolans næste projekt er som forventet stadig et stort mysterie, men her er dog vad vi allerede ved om Dunkirk-instruktørens nye storfilm.


TITLEN ER 'TENET':
Tenet oversættes til ‘doktrin’ eller grundprincippet bag en tro eller retning. Det lyder som en klassisk Nolan-titel bestående af et enkelt ord. Tænk bare på Memento, Insomnia, Inception, Dunkirk og Interstellar.

HVAD ER INVERSION - OG HÆNGER FILMEN SAMMEN MED INCEPTION?
Ligesom i 'Inception' følger vi i 'Tenet' folk, der arbejder med en kreativ udnyttelse af tid. I 'Tenet kaldes dette for 'Inversion'.

Iølge Nolan selv beskæftiger 'Tenet’ sig med "tid og de forskellige måder, hvorpå tid kan fungere. Ikke for at blive en fysiklektion, men ’inversion’ er idéen om materiale, der har fået sin entropi* omvendt, så den løber baglæns gennem tiden i forhold til os."
*Entropi er ifølge Wikipedia ”et udtryk for den samlede uorden eller tilfældighed i et system”.

HANDLINGEN:
Tidligere blev det fejlagtigt rapporteret, at filmen ville være en kombination af Inception og North by Northwest - en såkaldt romantisk thriller. Det viste sig dog at være en and. På IMDb beskrives filmen som en "event film", og det er bekræftet, at vi kan forvente en "massiv action blockbuster" om tids-forvringende spionage.

Se selv:


SKUESPILLERNE:
Rollebesætningen består bl.a. af John David Washington, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens 'Tenet' også har både nyt og gammelt blod med ombord, nemlig Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Clémence Poésy, indiske Dimple Kapadia og selvfølgelig Michael Caine.


 Tenet © Warner Bros.

John David Washington
I denne uge har vi fået annonceret de første skuespillere. John David Washington, søn af Denzel, men ikke mindst hovedrollen i sidste års Spike Lees Oscar-vindende film Blackkklansman. Den 34-årige skuespiller kom sent igang med sin skuespilkarriere, da han tidlige forsøgte sig som amerikansk fodboldspiller. Men nu ser det ud til, at Washington står over sit helt store gennembrud på det store lærred. 

Tenet © Warner Bros.

Robert Pattinson
Tidligere moody-vampyr Robert Pattinson er de seneste år blevet en kritiker-darling med roste roller i bl.a. Good Time, og nu skal han altså spille en bærende rolle i Nolans næste projekt.

Tenet © Warner Bros.

Elizabeth Debicki
Den seneste tilføljelse til holdet er Elizabeth Debicki. Den autralske skuespillerinde fik sit gennembrud i Baz Luhrmanns The Great Gatsby, og har de sidste par år kunne ses i film som Spionen fra U.N.C.L.E, Guardians of the Galaxy Vol. 2 og Widows.

Trioen forventes at spille filmens tre hovedroller, mens at resten af castet stadigvæk er i det uvisse.
Himesh Patel
Man har bl.a. senest kunne opleve den britiske skuespiller Himesh Patel i Danny Boyles The Beatles-film Yesterday. Hvilken rolle han skal spille er dog stadig uvist.

 IMAX kamaera

FORMATET OG FILMFOTOGRAFEN:
Det er blevet bekræftet, at filmen bliver optaget på IMAX-kameraer ligesom den engelske mesterinstruktør tidligere har praktiseret i bl.a. 'Dunkirk'. Filmfotografen Hoyte van Hoytema ('Dunkirk') vender tilbage.


KOMPONISTEN:
Det bliver denne gang ikke Christopher Nolans hofkomponist Hans Zimmer, der kommer til at stå for filmens score, men derimod komponisten Ludwig Göransson, der vandt en Oscar for Black Panther, der skal samarbejde med Nolan for første gang.

LOCATIONS:
Nolans ambitiøse projekt blev filmet i hele syv lande rundt i verden, og filmholdet var endda et smut forbi Danmark. Der blev rapporteret, at de filmede ved Rødsand Havmøllepark i al hemmelighed fuldt bevogtet, så ingen ville vide, hvad der skete, men de kalder det selv for en vanvittig massiv actionscene.

Derudover har de filmet i Tallinn (Estland), Amalfi (Italien), Mumbai (Indien), London (England), Los Angeles (USA) og Oslo (Norge). 

 

Christopher Nolans 'Tenet' får dansk premiere den 30. juli 2020.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ZINTHER

Jeg er enig med Bertil. Det var dog det tommeste jeg har læst og fuldstændig spild af tid. Hvad med lidt dybdegående journalistisk omkring film som rent faktisk eksisterer og har indhold og information :-)

BERTILuser/82528

Så det eneste i ved er hvem der laver og medvirker i den + filmens premiere dato? Det virker som en artikel der ikke burde være udgivet. Prøv igen om et halvt år :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Goldie Hawn evt?......

3 dage siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

3 dage siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

4 dage siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

4 dage siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

1 uge siden

Aktive debatter