Cookie- og Privatlivspolitik
5 film der inspirerede det danske mafiadrama Kød & Blod

5 film der inspirerede det danske mafiadrama Kød & Blod

Fra dogmefilm til mexicansk thriller

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Amerikanske mafiafilm er der lavet mange af, men den elskede genre er ikke blevet udforsket meget herhjemme i Danmark. Det vil instruktør Jeanette Nordahl dog ændre med sit nye biografaktuelle mafiadrama Kød & Blod, der har en imponerende Sidse Babett Knudsen i rollen som matriarken i en kriminel familie.

Find dine billetter til 'Kød & Blod' her

Vi fik en snak med Nordahl samt manuskriptforfatteren Ingeborg Topsøe om deres film, og i den anledning afslørede de hvilke film, der har inspireret dem til at lave filmen 'Kød & Blod'. 

Kød og blod © Scanbox

Find dine billetter til 'Kød & Blod' her


Godfather © PARAMOUNT PICTURESThe Godfather (1972)
Mafiaklassikeren der definerede hele genren, var også den største inspirationskilde for Nordahl og Topsøe, og især den første film i Francis Ford Coppolas trilogi bliver rost af begge kvinder. Filmen, der også handler om familiedynamikker, spiller meget på de rene følelser ifølge Ingeborg Topsøe. Mens også familiens forventninger og reglelsæt er et tema, som udforskes i ’Kød & Blod’.

 

Heli © Øst For ParadisHeli (2013)
’Heli’ var så stor en inspiration, at de danske filmskabere fik filmens instruktør Amat Escalante til at læse deres manuskript og komme med feedback. Filmen handler om fyren Heli, der prøver at beskytte sin familie, efter at hans lillesøster ubevidst indblander dem i kriminalitet. Tempoet i filmen er sat en del ned i forhold til andre mafiafilm, og dette var en øjenåbner for Nordahl og Topsøe, da de indså, at der ikke nødvendigvis bør være et højt tempo for, at en mafiafilm fungerer.

 

Festen © NIMBUS FILM PRODUCTIONSFesten (1998)
Thomas Vinterbergs dogmefilm, der handler om en 60-års fødselsdag, der går galt, er genremæssigt langt fra ’Kød & Blod’ men de to film har stadig mange ligheder.

Om sammenligningen siger instruktøren Jeanette: "I ’Festen’ bliver familiens magt virkelig understreget. Dens udfoldelse af den her voldsomme familiedestruktion er ret fantastisk. Her bruger han (red. Thomas Vinterberg) også meget det usagte og den implicitte vold, der venter på at komme frem.”

Animal Kingdom © ScanboxAnimal Kingdom (2010)
Kvinden som overhovede i en kriminel familie, er et sjældent syn, men ikke desto mindre præsenterede ’Animal Kingdom’ Nordahl og Topsøe for netop denne dynamik. Om selve filmen siger Ingeborg selv:

”Den australske film ’Animal Kingdom’ var den første film, vi faldt over, hvor en mafiafamilies overhovede er en kvinde, og historien bygger på en rigtig kriminel familie. Den var også om en kvinde, der havde mange børn med forskellige mænd. Den undersøger dog ikke så meget familiens andre kvindelige medlemmer, som vi prøver at gøre.”

Pusher © BALBOA ENTERTAINMENTPusher (1996)
Pusher-filmene af Nicolas Winding Refn var med til at definere den danske gangsterfilmgenre. Selvom Nordahl og Topsøe ikke kan specifikt udpege, hvordan filmen inspirerede ’Kød & Blod’, er de begge enige i, at de har haft ’Pusher’ med i baghovedet, da de lavede deres film. Derudover udtaler de, at Pusher-trilogien banede vejen for nye genrer og dermed gjorde det muligt for dem at lave en ny dansk gangsterfilm.

Find dine billetter til 'Kød & blod' her

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 timer siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

3 timer siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

17 timer siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

2 dage siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

2 dage siden