Cookie- og Privatlivspolitik
Julie Christiansens vildeste biograftur: Blev blæst bagover af sindssyg svensk film

Julie Christiansens vildeste biograftur: Blev blæst bagover af sindssyg svensk film

I ny artikelserie fortæller danske filmstjerner om deres bedste minder fra biografmørket

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

I denne tid hvor Corona-virussen har medført, at alle landets biografer holder lukket på ubestemt tid, drømmer vi os tilbage i biografens røde sæder og glæder os til, at vi igen kan se film på det store lærred.

I en ny interview-serie snakker vi med danske filmfolk om deres bedste biografminder og -oplevelser - og hvorfor biografen er det bedste sted at se film.

Og så kommer de også med et par anbefalinger til, hvad vi kan se derhjemme, mens vi venter...

Vi har haft fornøjelsen af at snakke med skuespillerinden Julie Christiansen, der er kendt fra roller i film Lykke-Per og Mens vi lever, hvoraf sidstnævnte indbragte hende en Bodil for bedste kvinde birolle.

Skuespillerinden var senest aktuel i Xee-serien ’32’, som fik premiere i januar.

Der blev snakket om afsavnet til biografen, en sindssyg svensk film og hendes yndlingsserie lige nu - som du kan læse meget mere om herunder.

Lykke-Per © Nordisk Film
Julie Christiansen og Esben Smed i 'Lykke-Per'. 

Kan du huske den første film du så i biografen?
- Jeg tror, at det var Doctor Dolittle med min far, da jeg var 11 år. Jeg kan huske, at jeg synes, at det var en ret stor ting, at jeg skulle i biffen. Da vi skulle hjem igen, der gik vi hele vejen hjem. Hver gang vi så et husdyr som for eksempel en hund på gaden, så gik vi og lavede stemmer til dem.

Hvad savner du mest ved biografoplevelsen?
- Jeg savner den 100% hengivenhed til det at se film, for det synes jeg ikke, der er derhjemme. Man har det med at blive distraheret derhjemme, man sidder og snakker og besvarer en besked. Jeg savner, at der bare er en film og ikke andet. Man får ikke afbrudt sin koncentration. Det savner jeg meget.

Hvad er din vildeste biografoplevelse?
- Det er et svært spørgsmål, men tror det var, da jeg var inde og se den svenske film Grænse i 2018. Jeg har det med nogle gange at sætte meget høje forventninger til en film. Hvis jeg for eksempel har læst, at den er for vild, så kan jeg blive lidt skuffet.

- Da jeg skulle se ’Grænse’, havde jeg slet ikke læst op på den. Den havde lige haft premiere, og min veninde og jeg ville bare gerne i biffen en dag, så vi valgte at se den. Jeg anede ikke, hvad det var, jeg skulle se. Vi blev blæst bagover. Det var en sindssyg historie, der bare blev ved og ved. Vi var virkelig chokerede. Det var en fed oplevelse!

'Grænse' er instrueret af svenske Ali Abbasi, der er uddannet i Danmark.

Hvad er den bedste film, du nogensinde har set i biografen?
- Måske Titanic. Jeg kan tydeligt huske, at jeg så ’ Titanic’. Det var igen med min far, da han er kæmpe filmentusiast, og han elskede at tage mig med i biografen.

- Da jeg skulle sove om aftenen, satte han musikken fra filmen på for at fuldende oplevelsen. Det blev simpelthen for meget for mig. Det blev for voldsomt, da jeg synes, den var så vild. Måske for vild i forhold til, hvor gammel jeg egentlig var.

- Første gang jeg var inde og se en Harry Potter-film, det var også sindssygt. Det står også meget klart.

Hvad så du sidst i biografen?
- Jeg nåede lige at se En Helt Almindelig Familie, og den elskede jeg. Den er jeg simpelthen så glad for, at jeg nåede at se. Jeg blev inviteret til en forpremiere for Neel Rønholts venner og bekendte. Så lavede hun Q&A bagefter. Den var for vild! Jeg håber, at folk får set den, nu den er ude på DVD.

Har du en biograf, du foretrækker at gå i?
- Jeg foretrækker at se film i Dagmar.

Mens Vi Lever © SF Studios
Julie Christiansen i Avaz-brødrenes drama 'Mens Vi Lever'. 

Hvilken film ser du mest frem til at se, når biograferne genåbner?
- Jeg ser rigtig meget frem til det danske mafiadrama Kød & Blod, den har jeg hørt skulle være rigtig fed. Og selvfølgelig alle de Hollywood-baskere, der har rykket premieredato. ’Kød & Blod’ er den første film, jeg vil se, når biograferne genåbner.

Har du en anbefaling til, hvad folk skal se derhjemme, mens de venter på, at biograferne åbner?
- Jeg synes, at folk skal se ’The Outsider’ på HBO. Serien baseret på Stephen Kings roman. Den var vild! Min kæreste og jeg snakkede om, at det er et virkelig fedt pilotafsnit. Tit skal man se en del af en serie før, det fanger ens opmærksomhed, men den her den fangede os bare lige med det samme.

Læs også den første artikel i vores interview-serie med Magnus Millangs biografminder her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

15 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden

Aktive debatter