Efter Justice League: Ny version af Suicide Squad kan være på vej

Instruktøren bag håber stadig - og fans starter kampagne
Billede
(© Suicide Squad (Warner Bros))

Det er nok ikke gået mange filmnørders næse forbi, at der er en ny version af Justice League på vej til HBO Max - det såkaldte "Snyder Cut" af instruktøren Zack Snyder.

Filmen får i høj grad får lov til at se dagens lys, fordi fans verden over kørte en hårdnakket kampagne under hashtagget #ReleaseTheSnyderCut. Vores blogger Dennis har dækket den indviklede sag her.

Men meldingen har tændt håbet hos en række fans og instruktøren David Ayer, der gerne ser en udgivelse sit eget cut af den Suicide Squad film, som udkom i biograferne i 2016.

Således trender et nyt hashtag: #ReleaseTheAyerCut på Twitter, der skriger efter at se Ayers originale ambition med superskurke-filmen, der fik en noget blandt modtagelse.

Instruktør har tidligere udtryk sin interesse for ideen. Hans originale udgave skulle nemlig være væsentlig anderledes end den film, der endte på det store lærred. 

Hvorvidt David Ayers originale version af 'Sucide Squad' med Jared Leto som Jokeren nogensinde ser dagens lys er oppe i luften. Men håbet er antædt.

Instruktør har i adskille tweets udtryk sit brændende ønske om at kunne vise "The Ayer Cut", men på Twitter afslørede han den officielle status på situationen:

Det vil dog ikke kræve det helt store at få sammensat et "Ayer Cut", da han faktisk færdiggjorde sin version af filmen inden, at Warner Bros. klippede den op. Efter sigende gjorde studiet filmen mindre mørk end den oprindelige version. I følge David Ayers tweet er filmen faktisk færdig klippet, mangler blot visuelle effekter.

En ting, der dog taler imod, at vi pludselig skulle få et nyt cut af filmen fra 2016, er, at ny udgave med skurkegruppen allerede er ved at blive lavet med en forventet premiere næste år - The Suicide Squad (også kaldet 'Suicide Squad 2').

En ny tænkning af DC-tegneserien af filmskaberen James Gunn. Optagelserne sluttede i februar med Margot Robbie, Joel Kinnaman og Viola Davis i deres roller fra den første film, og med flere nye ansigter, bl.a. Idris Elba og Taika Waititi.

Den nye Suicide Squad-film bliver ikke en direkte fortsættelse, og hvis der pludselig udkommer en ny version af den første film fra 2016 kan Warner Bros. måske frygte at mudre den allerede (måske) lidt forvirrende situation.

Vil du gerne se en ny udgave af 'Suicide Squad' fra 2016?

'The Suicide Squad' har dansk biografpremiere d. 5. august 2021.