Cookie- og Privatlivspolitik
Danica Curcics vildeste biotur: Kunne slet ikke være i sin krop over sindssyg, episk scene

Danica Curcics vildeste biotur: Kunne slet ikke være i sin krop over sindssyg, episk scene

Danske filmstjerner fortæller om deres bedste biografminder

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

I denne tid hvor Corona-virussen har medført, at alle landets biografer holder lukket på ubestemt tid, drømmer vi os tilbage i biografens røde sæder og glæder os til, at vi igen kan se film på det store lærred.

I en ny interview-serie snakker vi med danske filmfolk om deres bedste biografminder og -oplevelser - og hvorfor biografen er det bedste sted at se film.

Og så kommer de også med et par anbefalinger til, hvad vi kan se derhjemme, mens vi venter...

Denne gang snakkede vi med skuespillerinden Danica Curcic, der over de senere år har markeret sig som en af Danmarks bedste og mest fremadstormende skuespillere med stærke roller i bl.a. Lev Stærkt, Fasandræberne, Fuglene over sundet, DarlingStille Hjerte og tv-serien 'Kriger' samt vist sit humoristiske talent i film som All Inclusive og Mødregruppen.

Danica Curcic er næste gang aktuel i Undtagelsen, filmatiseringen af Christian Jungersens bestseller, der forventes at få premiere tæt på biografernes genåbning d. 8 juni. Premieredatoen er dog endnu ikke fastlagt. 

Vores spændende snak gik blandt andet på en unik scene i en film af Paul Thomas Anderson, musicalen Cats og hendes kommende projekt for Netflix, som du kan læse mere om herunder.

Lev Stærkt © Nordisk Film
Danica Curcic med Jakob Oftebro og Cyron Melville i 'Lev Stærkt' fra 2014. 

Kan du huske den første film du så i biografen?
- En af mine første biografminder var i 1994, hvor jeg så Løvernes Konge. Jeg købte soundtracket med Elton John lige efter, som blev min første CD til discmanden. 

Hvad savner du mest ved biografoplevelsen?
- Jeg savner hele ritualet. Det her med at man sidder i et rum sammen og oplever noget for første gang. Det smukke ved at sidde i biografsalen er stilheden og koncentrationen blandt alle, der sidder samlet og ser på det store lærred. Det kan slet ikke sammenlignes med at se film derhjemme.

- Jeg ser tit film i biografen med min lillebror, og så har vi tit en snak om filmen bagefter i flere timer, det savner jeg.

Hvad er din vildeste biografoplevelse?
- En af dem, der var en stor øjenåbner, var The Master af Paul Thomas Anderson. Jeg kan huske en scene mellem Joaquin Phoenix og Philip Seymour Hoffman. De har en lang terapiscene, den er måske 10 minutter lang, som jeg synes var fuldstændig episk.

- Jeg kan huske, at jeg kiggede mig omkring i biografsalen og tænkte ”er I med på hvor sindssyg, den her scene er?”. Jeg prøvede at få øjenkontakt med folk omkring mig, for jeg kunne slet ikke være i min krop over, hvor sindssyg den scene var på alle planer. Hele filmen blæste mig bagover, men især den scene.

Fuglene over Sundet © SF Film
Danica Curcic i 2.verdenkrigsdramaet 'Fuglene over Sundet'. 

Hvad så du sidst i biografen?
- Jeg så den dansk-islandske film En hvid, hvid dag. Det var en stor oplevelse.

- For noget tid siden var jeg for sjov inde for at se Cats. Det var lidt en prank. Jeg så den på 1. juledag, den gik i biografen i få dage. Jeg tog derind med en gruppe venner, den var vi bare nødt til at se. Traileren så vanvittig ud.

- Vi havde en fest, da vi så 'Cats'. Jeg tror, vi var 6-7 personer i hele biografen. Det var næsten som at overvære en kultfilm. Den er så dårlig smag på alle planer, at det næsten er ikonisk. Den var simpelthen så underholdende. Det var konstant grineflip gennem hele filmen. Til trods for at jeg havde ondt af de fantastiske skuespillere...

Har du en biograf, du foretrækker at gå i?
- Grand og Empire er de to biografer, jeg ser flest film i. Jeg elsker også Vester Vov Vov, det er bare ikke så tit, at jeg er der.

Hvilken film ser du mest frem til at se, når biograferne genåbner?
- Der kommer en ny Roy Andersson film Om det uendelige.

- Amy Adams kommende film Kvinden i vinduet. Jeg synes, at Amy Adams er helt fantastisk.

- Af danske film glæder jeg mig især til Miss Osaka.

Undtagelsen © SF Studios
Danica Curcic i sin kommende film 'Undtagelsen'. 

Hvad er den bedste film, du nogensinde har set i biografen?
- I Cinemateket så jeg engang en gammel japansk film ved navn 'Woman in the Dunes', på dansk 'Kvinden i sandet'. Det er en af de mest sanselige film, jeg har set i biografen. 

Har du en anbefaling til, hvad folk skal se derhjemme, mens de venter på, at biograferne åbner?
- Jeg var inde i Grands hjemmebio, der så jeg Kapernaum. Den var rystende.

- På Netflix er der dokumentaren 'Tell Me Who I Am' om to tvillingebrødre, hvor den ene mister hukommelsen, og så genfortæller den anden sin egen version af deres barndom.  De to har gjort et stort indtryk på mig. 

- Dokumentaren 'Stjernedanseren Bobbi Jene' på DR er også anbefalingsværdig - et råt og ærligt portræt. 

Hvad er din bedste oplevelse med at se din egen film i biografen?
- Den er svær. Det var en stor oplevelse at se filmen Ud og Stjæle Heste, som jeg havde en mindre rolle i, til premieren på Berlinalen. Jeg var meget beæret over at have været med i den film og få lov til at overvære den med det store publikum i hovedkonkurrencen. 

Hvilke kommende projekter har du på vej?
-
Jeg er med i Undtagelsen. Derudover er jeg med i den kommende danske Netflix-serie ved navn 'Equinox'. Vi gik i stå i de sidste tre uger af optagelserne, så det mangler vi at få filmet.

Læs også vores andre interview med danske stjernernes bedste biografminder: Magnus Millang, Julie Christiansen og Sebastian Jessen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

14 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden