Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: 25 filmatiseringer er på vej i 2020

Guide: 25 filmatiseringer er på vej i 2020

Romantiske komedier, elskede børnebogskarakterer og mordmysterier

Stem op!
28
Stem ned!
0
(reset)

Er du en af dem, der helst vil læse bogen før du ser filmen? Så er vi klar til tjeneste!

Vi har nemlig samlet en liste over alle de kommende filmatiseringer, der får premiere i 2020 - så du har tid til at få læst bøgerne inden.

Filmatiseringerne holder sig dog ikke kun til bøger, men også til teaterstykker og videospil på.

Vi har fravalgt filmatiseringer af superhelte-tegneserier, se tilgengæld vores liste over alle kommende superheltefilm, der får premiere i 2020-2021.

Hvis du vil have inspiration til din næste filmaften, kan du læse vores guide til film du skal se inden fortsættelsen får biografpremiere.

Listen er opsat efter premieredato:

Little Women
Historien om March-søstrene er en af amerikanernes favoritter, hvilket har resulterede i flere filmatiseringer både som film og TV-serie.

’Little Women’ af Louisa May Alcott følger de fire søstre Beth, Amy, Jo og Meg i tiden efter den amerikanske borgerkrig.

Instruktøren Greta Gerwig har samlet et stjernespækket cast bestående af Meryl StreepSaoirse RonanLaura DernEmma Watson og Timothée Chalamet.
’Little Women’ skulle have haft dansk premiere i april, men er belevet udskudt på ubestemt tid.

Officer og spion  © Filmbazar
Officer og spion
Den anerkendte instruktør Roman Polanski, der bl.a. har instrueret 'Rosemary’s Baby', er tilbage med en ny thriller.

'Officer og Spion' er baseret på Robert Harris’ bog af samme navn fra 2013 , og handler om officeren Alfred, der bliver degraderet for at have spioneret for tyskerne, og han sendes i fængsel. Da Georges Picquart, der fældede Alfred, finder ud af at hemmelighederne stadig overbringes til tyskerne, skal han løse mysteriet.

’Officer og spion’  skulle have haft premiere i april, men afventer ny premieredato.

Undtagelsen
Filmatiseringen af Christian Jungersens bestseller har fået et stjernespækket cast, der består af nogle af de bedste danske skuespillerinder. De fire hovedroller spilles nemlig af Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen.

'Undtagelsen' er en nervepirrende thriller, hvor voksenmobning pludselig udvikler sig drastisk, da flere modtager dødstrusler. Men hvem står bag?

’Undtagelsen’ skulle have haft premiere i april, men har afventer ny premieredato. 

Greyhound © Sony Pictures
Greyhound
Tom Hanks styrer slagets gang og har selv skrevet manuskriptet til den nye krigsfilm ’Greyhound’ baseret på C.S Foresters bog ’The Good Shepherd’.

Filmen foregår under 2. verdenskrig og handler om en kaptajn, der står i spidsen for angribe tyskerne midt på Atlanterhavet.

'Greyhound' skulle have haft premiere til maj, men er udskudt på ubestemt tid. 

La paranza dei bambini
Det italienske drama handler om 15-årige Nicola, der higer efter at blive rig i en fart. Han vælger at blive en del af den napolitanske mafia, hvor han efter kort tid bliver leder af sin gruppe.

Filmen er baseret på Robert Savianos bestseller af samme navn, og den vandt en Sølvbjørn for bedste manuskript ved Berlin Filmfestival i 2019.

’La paranza dei bambini’ har dansk biografpremiere d. 21. maj 2020.

Pelle haleløs
Den godtroende kat, der altid bliver snydt af Mons og hans følgesvende i bøgerne om Pelle Haleløs, får en animationsfilm. Der vides ikke meget om plottet endnu, men det skal nok blive sjovt, når Pelle slår sig løs på det store lærred.

’Pelle haleløs’ får dansk biografpremiere d. 11. juni 2020.

The Empty Man  © BOOM! Studios
The Empty Man
Mystiske ting sker i 'The Empty Man' baseret på den grafiske roman med samme navn af Cullen Bunn og Vanessa R. Del Rey.

Filmen kommer til at handle om en eks-politimand, der er på sporet efter en pige, der er forsvundet. Manden støder i eftersøgning på en hemmelig gruppe, der prøver at tilkalde et overnaturligt væsen.

’The Empty Man’ har dansk biografpremiere d. 6. august 2020.

Mysteriet om Henri Pick
Det franske komediedrama handler om en ung redaktør, der finder et fantastisk manuskript. Hun finder ud af, at teksten er skrevet af en afdød lokal pizzabager ved navn Henri Pick. I følge hans enke kunne Henri ikke skrive noget som helst, så mysteriet skal nu løses, så de kan finde ud af, om det virkelig var skrevet af ham.

Filmen er baseret på bogen af samme navn af David Foenkinos.

’Mysteriet om Henri Pick’ får dansk biografpremiere d. 20. august 2020.

Blithe Spirit © Scanbox
Blithe Spirit
Denne stjernebesatte romantiske komedie er baseret på teaterstykket af samme navn. Filmen handler om et spirituelt medium, der er hyret af en forfatter for at få ham ud af sin skriveblokade. Mediummet fremkalder ved et uheld forfatterens afdøde konens spøgelse frem, og det bliver starten på et trekantsdrama mellem forfatteren, hans nye kone og hans afdøde kone.

Rollelisten tæller Judi Dench, Dan Stevens, Isla Fisher og Leslie Mann.

’Blithe Spirit’ har dansk biografpremiere d. 3. september 2020.

Monster Hunter
Er du vild med videospil, så er den her film lige noget for dig. 'Monster Hunter' er nemlig baseret på spillet Capcom.

Filmen handler om Løjtnant Artemis og hendes soldater, der transporteres ind i en anden verden. Her skal de kæmpe mod fjender med utrolige kræfter for at overleve.

Hovedrollen spilles af Milla Jovovich og instruktøren er husbonden Paul W.S. Anderson - der også var sammen om spil-filmatiseringer af Resident Evil.

’Monster Hunter’ har dansk biografpremiere d. 3. september 2020.

Erna i krig © Nimbus Film christian Geisnæs
Erna i krig
Trine Dyrholm har hovedrollen i det danske krigsdrama baseret på roman af Erling Jepsen, som tidligere er blevet filmatiseret i de prisbelønnede Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig. Sidstnævnte film er lavet af samme instruktør, Henrik Ruben Genz, som også står bag 'Erna i Krig'.

Filmen foregår under 1. verdenskrig, hvor Ernas søn bliver indkaldt som soldat. Erna tror ikke på, at den udfordrede søn kan klare sig som soldat, så hun klipper sit hår og byttet identitet med en deserterende soldat i forsøget på at beskytte sin søn. Hun bliver en del af den sønderjyske deling, der sendes i krig.

’Erna i krig’ har dansk biografpremiere d. 17. september 2020.

Kingsman 3: The King’s Man
Den kommende forløber til Kingsman-filmene foregår før Harry hyrer Eggsy. Den populære franchise er baseret på tegneserien ved navn "The Secret Service" af Mark Millar. Som opvarmning til den nye i serien kan du læse de tre bind i tegneserien først.

Den nye film har bl.a. Ralph Fiennes, Aaron Taylor-Johnson, Gemma Arterton og Stanley Tucci på rollelisten, og udspiller sig under 1. verdenskrig.

’Kingsman 3: The King’s Man’ har dansk biografpremiere d. 17. september 2020.

Without Remorse © UIP
Without Remorse
Action-filmen handler om CIA-agenten John Clarke, der tidligere arbejdede som Navy SEAL. Han tager på hævntogt efter, at en narkoboss fra Baltimore har dræbt hans kæreste.

'Without Remorse' er baseret på Tom Clancys bogen af samme navn, og har Creed-stjernen Michael B. Jordan i hovedrollen.

’Without Remorse’ har dansk biografpremiere d. 17. september 2020.

Lassie kommer hjem
Den elskede collie fra bogserien af Eric Knight er stjernen i endnu en filmatisering.

Den mest berømte filmatisering hidtil er TV-serien fra 1950’erne. Der vides ikke meget om plottet endnu, men mon ikke hunden vinder alles hjerter igen.

’Lassie kommer hjem’ får dansk biografpremiere d. 1. oktober 2020.

Death on the Nile © 20th Century Fox
Death on the Nile
Agatha Christies historier er tidløse, og derfor bliver de filmatiseret igen og igen.

Denne gang er det bogen 'Death on the Nile', der bliver bragt på det store lærred fra holdet bag Mordet i Orientekspressen fra 2017.

Filmen handler om detektiven Hercule Poirot, der får sin ferie afbrudt, da en ung arving bliver fundet myrdet. På rollelisten er Gal GadotArmie Hammer og Letitia Wright, mens Kenneth Branagh igen spiller den berømte detektiv og instruerer.

’Death on the Nile’ har dansk biografpremiere d. 8. oktober 2020.

The One and Only Ivan
Disney filmatiserer K.A. Applegates børnebog om gorillaen Ivan og elefanten Stella. Sammen prøver de at styrke Ivans hukommelse, så de kan slippe ud af fangenskab. På rollelisten er Angelina Jolie, Bryan Cranston, Sam Rockwell og Helen Mirren.

’The One and Only Ivan’ har dansk biografpremiere d. 8. oktober 2020.

Everybody's Talking About Jamie © 20th Century Fox
Everybody’s Talking About Jamie
Det populære West End-teaterstykke om teenageren Jamie fra England, der gerne vil være drag queen, bliver nu filmatiseret, så den skønne historie kan ses af folk verdens over. Stykket er en musical og det forventes, at filmen også vil være det.

’Everybody’s Talking About Jamie’ har dansk biografpremiere d. 22. oktober 2020.

G.I Joe: Snake Eyes
Endnu en populær franchise får en spin-off, og denne gang er det G.I. Joe. Franchisen er baseret på tegneserien af samme navn om karakteren G.I. Joe.

Den nye film handler om den stumme karakter Snake Eyes, der er en del af holdet af internationale supersoldater. I hovedrollen som Snake Eyes er stjerneskuddet Henry Golding.

’G.I Joe: Snake Eyes’ har dansk biografpremiere d. 29. oktober 2020.

No time to die © SF Studios
Bond 25: No Time To Die
Ian Flemings 14 bøger om agent 007 tog verden med storm og er senere blevet en af de største filmfranchises i verden. James Bond er gennem tiden spillet af adskillelige skuespillere, men filmene har altid samme særpræget kendetegn.

Den kommende og 25. af slagsen 'No Time to Die' blev rykket fra april til november på grund af Coronavirussen. Så få læst bøgerne inden du kan se Daniel Craig i rollen som agent 007 for sidste gang - den nye film er dog ikke baseret på nogen bestemt bog.

’Bond 25: No Time to Die’ har dansk biografpremiere d. 12. november 2020.

Clifford the Big Red Dog
Lassie er ikke den eneste hund, der bliver stjernen i sin egen film i år. Filmen handler om en ung piges kærlighed til hundehvalpen Clifford, der får hunden til at vokse. Historien er baseret på børnebøgerne af Norman Bridwell, og er tidligere blevet filmatiseret til tv i 60'erne.

’Clifford the Big Red Dog’ har dansk biografpremiere d. 10. december 2020.

Dune © Warner Bros
Dune
En af årets mest ventede film er baseret på Frank Herberts meget indflydelsesrige science fiction-roman af samme navn, der tidligere er blevet filmatiseret af David Lynch i 1984.

Filmen handler om hertugsønnen Paul Atreides (spillet af Timothée Chalamet), der bliver en del af galaksens magtkampe, hvor krydderiet Melange er altbetydende for herredømmet.

Instruktøren bag er den anerkendte Denis Villeneuve, der bl.a. har instrueret ’Blade Runner 2049’ og ’Arrival’. 

’Dune’ har dansk biografpremiere d. 17. december 2020.

The Peronsal History Of David Copperfield © Scanbox

The Personal History of David Copperfield
Charles Dickens populære roman filmatiseres i en anderledes version, hvor hovedrollen spilles af Dev Patel fra ’Slumdog Millionaire’.

Det er en moderne opdatering af den elskede roman. Historien følger David Copperfield fra barndom til voksenalderen. Udover Patel er Tilda Swinton og Hugh Laurie på rollelisten.

’The Personal History of David Copperfield’ var planlagt til biografpremiere til august, men er pt udsat på ubestemt tid.

Kvinden i vinduet
A.J Finns bestseller er blevet sammenlignet med ’Kvinden i toget’, så hvis du elskede den film, er det her lige noget for dig.

Amy Adams spiller hovedrollen i denne thriller, der handler om børnepsykologen Anna, der på grund af agorafobi aldrig forlader sin lejlighed. Hun møder en dag naboen Jane, og herefter tager historien en mystisk drejning.

’Kvinden i vinduet’ var planglagt til premiere i maj, men er udsat på ubestemt tid.

Marco effekten
Jussi Adler Olsens bøger om Afdeling Q er en af danskernes krimi-serier.

Indtil videre har der været fire film i serien om efterforskningsafdelingen. Nu giver Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares stafetten videre til Ulrich Thomsen og Zaki Youssef, der nu påtager sig rollerne som Carl Mørck og Assad - som denne gang blandes ind i en større sag, da drengen Marco anholdes.

Filmoptagelserne blev påbegyndt i februar, men er pt indstillet på grund af coronavirussen.

’Marco Effekten’ har foreløbig premiere den 1. oktober, men forventes at få en ny premieredato.

In The Heights © Warner Bros
In the Heights
Lin-Manuel Mirandas filmatisering af Broadway-stykket fra 2008 handler om en række karakterer, der alle bor i kvarteret Washington Heights på Manhattan. Lin-Manuel Miranda står for musikken til filmen, så måske er der en ny Oscar-statuette i vente for Bedste Sang? 

’In the Heights ’ afventer ny premieredato. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Kim
Kim

Det kan være den ikke er helt ny, men hvor er den god!

Qkim
https://detsundesind.dk/

16 timer siden
Jacob

Man kunne også forestille sig at Jurassic World vil udvide til serieformatet ligesom Lucasfilm gør i stor stil med Star Wars.

2 dage siden
Jonas user/950929
Jonas user/950929

Normalt ville man kunne finde en ting eller to positivt om en hver film, men dette b films projekt ligner noget lavet af en 3 klasse.

3 dage siden
Thomas

Allermest glæder jeg mig bare til at komme i Biffen igen. Det har jeg ikke været siden 1917... havde premiere.

4 dage siden
Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jonas. Biografen er under ombygning, så den forventes først åben til juli.

Mvh.
Hartvig, kino.dk

4 dage siden

Aktive debatter