Cookie- og Privatlivspolitik
De 23 Marvel-film listet fra værst til bedst

De 23 Marvel-film listet fra værst til bedst

Er du enig i vores placeringer?

Stem op!
75
Stem ned!
0
(reset)

Det er præcis ét år siden, at Avengers: Endgame landede i biografen, nemlig den 24. april 2019. Det blev den foreløbige kulmination på det omfattende Marvel Cinematic Univers (MCU), der tog sin begyndelse med 'Iron Man' tilbage i 2008 - og filmen slog alle rekorder!

Nu gør vi boet op -  og har påtaget os den nærmest umulige opgave at liste de indtil videre 23 MCU-film fra værst til bedst.

Denne artikel blev første gang publiceret i april 2019.

Byd endelig ind i kommentarsporet med jeres holdninger til listen.

23. Thor: The Dark World (2013)
Den anden Thor-film var en forglemmelig rodebunke efter den langt mere vellykkede første film om Thor. Det selvom man har gode Chris Hemsworth i rollen som todenguden og Tom Hiddleston som den tvetydige Loke. Lige lidt hjælper det dog på den ligeledes keeedelige film. Øv.

22. Iron Man 2 (2010)
Efter den virkeligt vellykkede første ‘Iron Man’ - der også skød det sidenhen store franchise i gang – var denne anden film slet ikke i samme liga. Langt fra. Godt nok finder man Mickey Rourke i skurkerollen, desværre bare en meget uinteressant en af slagsen.

21. The Incredible Hulk (2008)
Mange har måske helt glemt denne film, der ikke havde Mark Ruffalo i rollen som videnskabsmanden Bruce Banner aka Hulk, men derimod Edward Norton. Desværre er det dog en virkelig slap film og en af de svageste i MCU-universet.

Iron Man i kamp i 'Avengers: Age of Ultron'

20. Avengers: Age of Ultron (2015)
Flokken af Avengers er her for anden gang samlet for at bekæmpe skurkene. Desværre ender filmen som en frustrerende oplevelse, da de gode karakterer er her, men desværre roder historien rundt, mens det hele ramler for alvor i den for lange finale. Det følelse virkelig som en film, der blot eksisterer for at holde universet i tomgang.

19. Iron Man 3 (2013)
Der lægges en mere dyster tone for dagen i dette tredje Iron Man-kapitel. Det klæder faktisk ret godt den mere alvorlige historie, selvom man tidligere har været vant til en mere munter tone. Desværre trækker bl.a. skurken The Mandarin og her twistet ned på oplevelsen.

18. Ant-Man and the Wasp (2018) 
Denne efterfølger til den vellykkede og morsomme første ‘Ant-Man’ er ligesom mange andre af efterfølgerne i MCU langt fra ligeså god som den første film. Det er en skam, når nu man ellers har en charmerende og sjov Paul Rudd i titelrollen.

Spider-Man på siden af et fly i 'Spider-Man: Far From Home'

17. Spider-Man: Far From Home (2019)
Tom Holland er stadig forrygende som Spider-Man, og Jake Gyllenhaal er en værdig modstander som Mysterio. Men går der for meget slap-stick i denne fortsættelse, som trods flere gode ideer, alt for ofte ender med fjollede optrin.

16. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Hvor den første film om den umage gruppe af rumhelte kom veloplagt og morsomt ind fra højre, så efterlader denne fortsættelse desværre en del tilbage at ønske. Historien synes ufokuseret og så er manuskriptet desværre ikke nær så skarpt skrevet.

15. Captain America: The First Avenger (2011)
Denne første solo-film med den godhjertede Captain America er den svageste af hans tre solo-film. Det gør den dog heldigvis ikke til den svageste i MCU, men bare heller ikke en af de bedste. Desværre - selvom han i grunden er en interessant helt.
 
14. Doctor Strange (2016)
Det er godt set at caste Benedict Cumberbatch til rollen som den mystiske Doctor Strange. Helt så vellykket er hans første solo-film dog ikke. Den er en smule klodset i sin historiefortælling, og Mads Mikkelsens skurk er desværre ret så kedelig.

Thor med hammeren i sin første solo-film

13. Ant-Man (2015)
Måske en af de mest overraskende castinger, nemlig Paul Rudd som superhelt. Men faktisk giver det rigtig god mening, når man ser ham i hans første solo-film, der er både charmerende, morsom og veloplagt superhelte-og-heist-underholdning.

12. Thor (2011)
Chris Hemsworth er rigtig god som tordenguden – det samme er hans første solo-film, der fint balancerer humor med alvor. Så selvom den ikke er på niveau med den senere ‘Thor: Ragnarok’, er det et godt første bud på en solo-film.

11. Black Panther (2018)
Den Oscar-vindende ‘Black Panther’ var et frisk indspark i superhelte-franchisen, der måske sine steder ellers var gået lidt metaltræt. Med et nyt og sprudlende miljø samt ikke mindst en af franchisens bedste skurke i Michael B. Jordans Killmonger, løfter filmen sig.

10. Captain Marvel (2019)
Det nyeste skud på stammen – altså før 'Avengers: Endgame' indtager biograferne – er også den første MCU-film med en kvinde alene i hovedrollen. Det er en stærk debut – og ikke mindst med en kick-ass Brie Larson, som man finder i hovedrollen.

 Den vilde lufthavns-scene i 'Captain America: Civil War'


9. Captain America: Civil War (2016)
Man må sige, at Chris Evans her virkelig er vokset med rollen som Captain America – og så er niveauet også lige løftet i forhold til hans første solo-film, om end den slås af den anden solo-film, som befinder sig noget højere på denne liste.

8. Spider-Man: Homecoming (2017)
En virkelig velcastet Tom Holland som den kække Spider-Man er både veloplagt, sympatisk og vittig som den svingende superhelt. Og når man så finder en ligeledes veloplagt Michael Keaton som skurken, så klapper det.

7. Thor: Ragnarok (2017)
Ikke alene er dette et frisk pust i MCU-franchisen, det er også en af de klart bedste – og sjoveste. Med instruktør Taika Waititi kom der ny farve på Marvel-paletten, mens en excentrisk Jeff Goldblum også var et morsomt indspark.

6. Avengers: Endgame (2019)
'Endgame' er en bedrift i sig selv. Filmen formåede at sætte en fin sløjfe på et storslået og på det tidspunkt 22-films stor filmunivers, og tilmed blive den bedste sælgende film nogensinde!
Avengers-braget er da også fyldt med højdepunkter, følelsesladede øjeblikke og overraskelser. Ja, dens tidsrejse-plot hænger af og til lidt i tøjlerne, men det er tilgiveligt.

 Flokken af Avengers klar til kamp i 'Marvel's The Avengers'


5. Marvel's The Avengers (2012)
Den første Avengers-film er også en af de klart bedste film i universet – bl.a. står skuddet af superheltene, hvor kameraet drejer omkring dem som et af de mest ikoniske i franchisen. Det er ganske enkelt bad-ass – og i det hele taget cool at se heltene samlet.

4. Guardians of the Galaxy (2014)
Den sprudlende ‘Thor: Ragnarok’ havde nok ikke set dagens lys, hvis det ikke havde været for dette ligeledes sprudlende kapitel i franchisen, der satte en helt ny tone. For med en flok både umage og sjove karakterer samt deres veloplagte dynamik, hører denne til i toppen.

3. Iron Man (2008)
Det er svært at sige Iron Man uden også at sige Robert Downey, Jr. Det er også svært at sige Marvel uden at sige Robert Downey, Jr. og Iron Man. For det var her det hele begyndte – og det med en af de stadig absolut bedste film i universet.

2. Avengers: Infinity War (2018)
Det er ikke nemt at liste de 23 MCU-film – og endnu sværere bliver det, jo højere op på listen, man kommer. Men med ‘Avengers: Infinity War’ bliver det næsten ikke bedre. For med Russo-brødrene bag roret rammer filmen den perfekte Marvel-tone og formår faktisk at blancerer så mange karakterer og historier på én gang. Og den slutning altså.. AV for en cliffhanger!

På førstepladsen finder man 'Captain America: The Winter Soldier'


1. Captain America: The Winter Soldier (2014)
Vi er kommet til det. Nummer et på listen. Det var ikke nemt, men her finder man altså den anden solofilm om Captain America og Russo-brødrenes første livtag med Marvel-universet. De rammer her universet til perfektion i både action og karakterarbejde. Stærkt!

Køb dine billetter til Avengers: Endgame her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

at Kino har skelet til min liste ;-)

https://www.kino.dk/blogs/2016/05/mine-yndlings-superheltefilm

Men jeg er helt enig i Captain America: The Winter Soldier på toppen - hvis vi kun tager de første 21 film i betragtning. Men jeg lægger mig fladt ned for Avengers Endgame, som for mig er ny film i toppen af det hele.

Tror det er på tide at få lavet en opdateret liste, og en ny blog om emnet.

Ménner

1. GOTG 1
2. Iron man 1
3. Captain America 3 civil war
4. Thor 3 ragnarok
5. Avengers 3 infinity war
6. Captain America 2 winter soldier
7. Spider man homecoming
8. Avengers 1
9. Iron man 3
10. Dr. Strange
11. Thor 1
12. Captain marvel
13. Black panther
14. Antman
15. Gotg 2
16. Iron man 2
17. Avengers 2
18. Hulk
19. Antman 2
20. Captain America 1
21. Thor 2 the dark world

René

Det er sådan ca min egen liste.

1.) Guardians of the Galaxy
2.) Avengers: Infinity War
3.) Thor: Ragnarok
4.) Captain America: Civil War
5.) Iron Man
6.) Guardians of the Galaxy Vol.2
7.) Spider-Man: Homecoming
8.) Captain America: The Winter Soldier
9.) Avengers: Age of Ultron
10.) Black Panther
11.) Iron Man 3
12.) Doctor Strange
13.) The Avengers
14.) Thor
15.) Ant-Man
16.) Iron Man 2
17.) Thor: The Dark World
18.) Captain America: The First avenger
19.) Ant-Man & The Wasp
20.) Captain Marvel
21.) The Incredible Hulk

Sugendra

1.Avengers infinity war
2.Thor rangkok
3. the avengers
4.spiderman homecoming
5.cvil war
6.iron man
7.iron man 3
8.iron man 2
9 black panter
10. Doctor Strange
11.guardians of the galaxy
12.guardians of the galaxy 2.
13.Thor
14.avengers age of ulton
15.captain marvel
16.antman and the wasp
17 the first anvenger
18 Thor the dark world
19 The Incredible Hulk

Per Bialaskauser/693709

Er godt nok svært at rangere alle de film der er i midten af listen, og det kan nemt svinge alt efter humør.

21.) The Incredible Hulk
20.) Thor: The Dark World
19.) Iron Man 2
18.) Ant-Man & The Wasp
17.) Avengers: Age of Ultron
16.) Iron Man 3
15.) Ant-Man
14.) Thor
13.) Captain America: The First Avenger
12.) Captain Marvel
11.) Black Panther
10.) Doctor Strange
9.) Guardians of the Galaxy Vol.2
8.) Spider-Man: Homecoming
7.) Thor: Ragnarok
6.) The Avengers
5.) Iron Man
4.) Guardians of the Galaxy
3.) Avengers: Infinity War
2.) Captain America: Civil War
1.) Captain America: The Winter Soldier

Anton Berg

Den ville bestemt ligge i bund sammen med sin forgænger, The Dark World, Iron Man 2 og begge Ant-man filmene, som Marvels tammeste og historiemæssigt mest ujævne film.

Glenn

21.) Iron Man 2
20.) Thor: The Dark World
19.) The Incredible Hulk
18.) A-Man & The Wasp
17.) Avengers: Age of Ultron
16.) Guardians of the Galaxy Vol.2
15.) Ant-Man
14.) Thor
13.) Captain America: The First Avenger
12.) Iron Man 3
11.) Black Panther
10.) Doctor Strange
9.) Captain Marvel
8.) Spider-Man: Homecoming
7.) The Avengers
6.) Iron Man Captain
5.) Captain America: Civil War
4.) Thor: Ragnarok
3.) Avengers: Infinity War
2.) Guardians of the Galaxy
1.) Captain America: The Winter Soldier

Mickey

For mig er der én ting som står klart: Marvels phase 3 er helt klart den dårligste de har haft gang i, så med mindre de kan få Hugh Jackman tilbage og starte X-men ordentligt op, så tvivler jeg på at jeg skal se flere film efter Endgame... her er min liste:
1. Captain America: The Winter Soldier
2. Captain America: Civil War
3. Thor: Ragnarok
4. Avengers: Infinity War
5. Guardians of the Galaxy
6. Ant-Man
7. The Avengers
8. Captain America: The First Avenger
9. Iron Man
10. Guardian of the Galaxy vol. 2
11. Thor
12. Iron Man 2
13. Avengers: Age of Ultron
14. The Incredible Hulk
15. Doctor Strange
16. Spider-Man: Homecoming
17. Black Panther
18. Thor: The Dark World
19. Ant-Man and the Wasp
20. Iron Man 3
21. Captain Marvel

Sune Pedersenuser/171268

Du siger Phase 3 er den dårligste ?

Så er det godt nok underligt så mange film i din top 5 er fra fra Phase 3 ... Mega LOL

Mickey

Kan sgu ikke se hvad der er "mega lol" ved det? Phase 3 har fire virkelig gode film, men resten af dem er til gengæld det dårligste Marvel har lavet i MCU... så jeg holder skam fast ved at Phase 3 er den dårligste ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Deadpool er en slags spoof på superheltegenren - så det er ret svært at se at et mix ikke vil ødelægge begge dele.

5 dage siden
Aneuser/1532890
Aneuser/1532890

Det bliver et spændende bio-år, og jeg synes det var svært at vælge de 5 titler jeg glæder mig mest til, men Jussis Marcoeffekten er nok den jeg gl

1 uge siden
Dal
Dal

Glæder mig så meget til at komme j biografen igen og der er mange af filmene jeg skal se - så de fem jeg endte med at vælge er ikke nødvendigvis de

1 uge siden
Stig

Bliver fedt at se hvordan man for alvor får flettet Lee og Kirbys kosmiske figurer ind i MCU.

1 uge siden
Kent

Den nye 007 står højt på listen, Daniel C's sidste, så den skal ses.
Familien jul skal ses sammen med knægten da han elsker den.

1 uge siden

Aktive debatter