Cookie- og Privatlivspolitik
De 11 bedste kys på film

De 11 bedste kys på film

Ryan Gosling og Leonardo DiCaprio optræder begge to gange på listen

Stem op!
30
Stem ned!
0
(reset)

Filmkys er der mange af, men nogle er bare mindeværdige end andre. Der er det første kys, gensynskys og afskedskys på listen, og de har alle det tilfælles, at de går lige i hjertet på publikum.

Vi har samlet en liste over de filmkys, som vi på redaktionen synes, er de mest ikoniske. Mange af dem har inspireret senere film eller er endda blevet associeret med en mad-ret. Se vores liste nedenfor og kom med dine bud på filmhistoriens bedste kys i kommentarfeltet.

Listen er opstillet i vilkårlig rækkefølge

Lady og vagabonden © Disney
Lady og vagabonden (1955)
'Lady og Vagabonden' har givet retten spaghetti med kødboller en helt ny betydning, da filmen havde premiere i 1955.

De to hunde bliver forelsket trods klasseforskelle, og Disney-filmen er et perfekt eksempel i børnehøjde på, at kærlighed er blind. Den ikoniske scene, hvor Vagabonden skubber en kødbolle hen til Lady, og de derefter kysser, da de spiser den samme spaghetti, er nok en af filmhistoriens sødeste kys. Derudover har filmen sidenhen lagt navn til mange restauranters spaghetti med kødboller.

Ghost © Paramount Pictures
Ghost (1990)
Når man tænker på 'Ghost', tænker de fleste på keramikerværkstedsscenen, hvor Patrick Swayzes Sam Wheat kysser Demi Moores Molly Jensen.

Sam sidder bagved Molly, mens de laver keramik, og "Unchained Melody" af Righteous Brothers spiller i baggrunden, da han kysser hende. Scenen var et kæmpe hit, og Patrick Swayze har senere indrømmet, at han var meget overrasket over den kultstatus, som scenen fik. 

Spider-man © Sony Pictures
Spider-Man (2002)
Superheltene er selvfølgelig også repræsenteret, og genrens bedste kys går til Spider-Man og Mary Jane.

Kyssescenen har endda lagt navn til den type kys, som scenen viser: nemlig hvor Peter Parker hænger på hovedet nedad samtidig med, at han kysser Mary Jane. Derudover står det ned i stænger, så det er et rigtig filmkys med alt det drama, som det kræver.

Titanic © 20th Century Fox
Titanic (1997)
Der er vist ikke meget tvivl om, at 'Titanic' er en af de oplagte favoritter, når det kommer til filmkys.

Rose og Jacks tragiske kærlighedshistorie er gået over i filmhistorien. Det mest berømte kys er Jack og Roses første kys i spidsen af skibet, hvor parret står i deres berømte position.

Historien om den rige overklassepige og den fattige dreng ramte alle lige i hjertet, og scenen er blevet kopieret i utallige film sidenhen - på godt og på ondt. Derudover kickstartede den Leonardo DiCaprio og Kate Winslets karrierer for alvor.

 The Notebook © New Line Cinema
The Notebook (2004)
ET af 00’ernes mest populære romantiske drama, der fik tårerne til at trille, er ’The Notebook’ med Ryan Gosling og Rachel McAdams. Historien om det unge par, der kæmper med deres forhold gennem årene, er vanvittig rørende og stadig yderst populær i dag.

Kysset er selvfølgelig den ikoniske regnscene, hvor parret lige har været ude og sejle. Allie står frustreret i regnen og får lettet sit hjerte ud til Noah efterfulgt af det mindeværdige kys.

’The Notebook’ viser, at kærlighed ikke bare er en dans på roser. Ryan Gosling og Rachel McAdams vandt prisen for bedste kys ved MTV Movie Awards i 2005.

 Romeo + Juliet © 20th Century Fox
Romeo + Juliet (1996)
Leonardo DiCaprio er igen repræsenteret på listen, og denne gang er han bogstaveligt talt Romeo i Baz Luhrmanns moderne fortolkning af Shakespeares historie.

Året før han drog ombord på Titanic, var han med i denne film, der er blevet en af de mere berømte versioner af Romeo og Julie. Meget er der sagt om Claire Danes og Leonardo DiCaprios forhold, men på skærmen er de et fantastisk par.

Kyssescenen foregår her i en elevator til en kostumefest. Filmen er et skønt mix af gammel romantik i et moderne setting. Scenen er blevet så populær, at selv mange der ikke har set filmen, kender til dette romantiske øjeblik.

 Twilight © Nordisk Film
Twilight (2009)
Vampyrfilm er repræsenteret i form af en Edward og en klodset pige fra Forks. Franchisen gik verden over og startede den store Twihards fandom.

'Twilight' påbegyndte en bølge af romantiske fantasyfilm for unge såsom 'Beautiful Creatures' og 'Beastly'. Edward og Bellas kærlighedshistorie er stadig populær i dag, og mange af deres kyssescener er berømte.

Men den der tager førstepladsen, er dog hvor Edward sniger sig ind på Bellas værelse, og de har deres første kys. Den første gang kan bare noget på film!

Brokeback mountain © Sandrew Metronome
Brokeback Mountain (2005)
’Brokeback Mountain’ er en revolutionerende film i forhold til at portrættere homoseksuelle par på film.

Filmen om de to unge cowboys, der indleder et  forhold på Brokeback Mountain, er blevet et vigtigt værk i filmhistorien. Både Heath Ledger og Jake Gyllenhaal blev Oscar-nomineret for deres suveræne præstationer.

Den stærke gensynsscene, der fører til et yderst intenst kys, er en af filmens mest populære scener. ’Brokeback Mountain’ har banet vejen for film såsom ’Moonlight’ og ’Call Me By Your Name’ og er en evig inspiration.


Den eneste ene (1999)
Det danske bud på listen huskes måske for dens utallige populære one-liners ("Bare ærgeligt Sonnyboy"). Men den romantiske komedie har i den grad også en passioneret og romantisk kyssescene.

Det sker, da det umage par Sus og Niller ender med at have en omgang "god gammeldaws håndværker-sex". Susanne Biers film er stadig en stor favorit, og her 20 år senere står den scene stadig som et af de mest romantiske øjeblikke i dansk film.

 Gone With the Wind© Metro-Goldwyn-Mayer
Gone with the Wind (1939)
Denne klassiker har op til flere ikoniske kyssescener, der er gået over i filmhistorien, og værket fra 1939 har inspireret en lang række film. Kærlighedshistorien vil for evigt blive husket, og der er nok ikke mange, der ikke har hørt om ’Gone with the Wind’.

Drive © SF Studios
Drive (2011)
Dette dansk-instrueret drama har endnu en kyssescene med Ryan Gosling. Denne gang er det med Carey Mulligans Irene i en elevator.

Scenen vises i slow-motion med afdæmpet lyd og fuld fokus på de to karakterer. Der er en smuk ømhed over scenen, som har gjort den vanvittig populær. Scenen viser, at ikoniske kyssescener ikke altid behøver at være så dramatiske. ’Drive’ er instrueret af danske Nicolas Winding Refn. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Alexiauser/708166

Det kunne nu også være smoking hot (som i den nævnte "Gone With the Wind) i gamle, sorte/hvide film, hvor man (selvfølgelig) ikke udvekslede mundvand etc., som f.eks. i "The Philadelpia Story", hvor James Stewart kysser Kathrine Hepburn, eller i ikoniske Casablanca, hvor Humprey Bogart og Ingrid Bergman "share a memorable moment". I øvrigt er det bemærkelsesværdigt, at de fleste ikoniske kys sker på en umulig/tragisk/håbløs baggrund...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

7 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

23 timer siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden