Cookie- og Privatlivspolitik
12 yderst onde og uhyggelige børn på film

12 yderst onde og uhyggelige børn på film

Fordi onskab kan være gemt bag et sødt ansigt

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

De er små. De er uhyggelige. Og de er onde! Det er de i hvert fald ofte i gyserfilm, nemlig børn - vi kigger her på nogle af de mest onde og creepy af slagsen på film gennem tiderne.

Denne liste blev første gang publiceret i februar 2019.

Er du enig i vores valg eller mangler der nogen?

The Exorcist (1973)
Det er Ganske vist ikke pigen Regan, der er ond I William Friedkins eksorcisme-klassiker.
Men da hun besættes af ondskaben selv, så er det i den grad uhyrligheder, der kommer ud af hendes mund – det sammen med grønt slim. Så måske hun ikke er ond i sig selv, men hun er I hvert fald uhyggelig!

The Brood (1979)
Af og tile r der blot tale om et enkelt barn, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen. Men I David Cronenbergs yderst skræmmende film kommer de satans unger i flok og med forcredne ansigter. Det er ikke alene creepy, men altså også yderst urovækkende selv efter, at filmen er slut.

The Omen (1976)
En af de absolut mest klassike onde børn finder man i Richard Donners ‘The Omen’ i skikkelse af den lille Damien iklædt sort tøj og et diabolsk smil. Men nu er han heller ikke just nogen helt almindelig drenge, men rent faktisk måske selveste antikrist.  

'The Good Son' (1993)
Der er to unge knægte på spil i denne film, nemlig Elijah Wood og Macaulay Culkin. Det er dog kun Macaulay Culkin i rollen som Henry, der er det onde barn på spil. Ja, altså et godt stykke fra hans charmerende rolle i Home Alone-filmene.

Children of the Corn (1984)
Baseret på en historie af gysermesteren Stephen King er der her adskillige creepy børn på spil. Det går op for et uheldigt par, der pludselig finder sig omringet af de farlige børn, der er del af en religiøs kult, der mener, at alle over 18 år skal slås ihjel.
 

The Children (2008)
Julen er måske nok børnenes fest.
Det er den for så vidt også her – i hvert fald, hvis børnenes fest består af at gøre livet mere end surt for de voksne. For her er der I første omgang lagt op til julehygge, men hyggen skifter dog snart til uhygge, skrig, skrål og ikke mindst død.

'The Bad Seed' (1956)
Hun ser ellers så sød, uskyldig og yndig ud, den lille pige i den sort/hvide ’The Bad Seed’ fra 1956. Det er hun dog så langt fra at være, for bag det måske nok søde ydre befinder der sig en kold og kynisk dræber. Ja, man skal aldrig stole på små charmerende piger med fletninger.

Pet Sematary (1989)
Stephen King har fortalt, at hans bog 'Pet Sematary' (på dansk: Dyrekirkegården) er baseret på det mest modbydelige, som han kunne forestille sig. Nemlig at miste sit barn, for derefter at få ham tilbage som en dræbende zombie med det mest infame sprogbrug, du kan forestille dig. Gage Creed er virkelig creepy i den første filmatisering fra 1989.

Halloween (1978)
Skrækmesteren John Carpenter har skabt en af gysergenrens mest legendariske dræbere, nemlig den mutte Michael Myers. I den første film, får man ham dog at se som barn, hvor han i den veliscenesatte åbningsscene brutalt dræber sin egen søster med en stor køkkenkniv. Gisp!

'It’s Alive' (1974)
Det er Ganske vist ikke noget helt almindeligt barn, der her er på dræbende spil, men derimod et yderst monstrøst et af slagsen. Klamt, creepy og skræmmende. For da et forældrepar får deres barn, viser det sig at være et uhyggeligt udseende af slagsen, der har for vane at dræbe.

'Village of the Damned' (1960)
Ok, prøv lige at forestil dig en håndfuld onde børn med overnaturlige evner, der bl.a. giver dem egenskaberne til at læse tanker og styre andres handlinger. Det er nemlig hvad der er på spil I denne børnegyser fra 1960. John Carpenter genindspillede desuden filmen I 1995.

Ju-On (2002)
Der findes op til flere film i Takashi Shimizus skræmmende Ju-On-filmserie – eller The Grudge-filmene, som de også er kendt under. Både japanske og amerikanske. I filmen fra 2002 finder man den hvide og meget uhyggelige lille og hævnfulde drengespøgelse Toshio. Bøh!

Lyt eventuelt også til nogle af vores gyser-podcasts herunder ved at klikke på billederne:


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gabi

Uha, ja først nu har jeg lagt mærke til hvor mange af mine "most scariest movies" er med børn i skurkerollen. Exorcisten (den originale selvfølgelig) er klart den mest uhyggelige film ever! Den kan jeg stadig idag ikke se alene. The Brood og Children Of The Corn, ville mange nok syntes dårligt om idag. Men... For satan! - Hvor var jeg bange for dem, da jeg så dem første gang som lille. Den bette Isaac Chroner og hans rædsomme stemme kunne gav mig myrekryb. :)

The Omen er selvfølgelig også en klassiker, men har ikke rigtig skræmt mig. Har bare nydt den.

Måske kunne Stephen King's "Pet Semetary" også tilføjes på listen. Glæder mig meget til den nye! Spøgelsesbørnene i "The Haunting" og de gamle 70'erne er der også lille rødhætte i "Don't Look Now"... og også i gul udgave "Alice, Sweet Alice" :)

Bjarke Friis Kristensen

Hej Gabi

Ja, der er virkelig nogle skæmmende unger derude i gyserland. Jeg har det også selv meget svært med 'The Exorcist' - virkelig uhyggelig.

Det er ligeledes nogle gode bud på creepy børn, du kommer med. Flere af dem kunne også fint have været med på listen :)

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.