Ugens premierefilm: Pixar-eventyr, periodedrama og dansk terrorangreb

Start marts måned i biografens røde sæder
Billede
(© Emma (UIP), Fremad (Pixar), Krudttønden (SF Studios))

Månedens første uge byder på meget forskellige film, så der er noget for enhver - uanset om du er til eventyrlig animation, dansk drama eller periodefilm.

For romantikerne byder ugen på periodedramaet Emma, hvor den unge kvinde Emma kommer i problemer, da hun leger Kirsten Giftekniv. For børn og barnlige sjæle kommer der en rigtig familiefilm fra Pixar om to brødre, der tager på et eventyr med halvdelen af deres far i Fremad.

Krudttønden byder på dansk drama i topklasse, og Slag for Slag tager dig med ind i en række kvinders protest mod dårlige arbejdsvilkår, lige i tide til Kvindernes Internationale Kampdag på søndag.


Emma
Jane Austens bøger er tidløse og evigt populære. Derfor er det ingen overraskelse, at bogen 'Emma' får endnu en filmatisering - denne gang med en meget humoristisk fortolkning. 'Emma' handler om den unge rige kvinde Emma, der elsker at hjælpe sine veninder. Hun er selvudnævnt Kirsten Giftekniv, hvilket hun er meget stolt over. Hendes lidt snobbede syn på verden bliver dog udfordret af hendes ven Mr. Knightley.

Skuespillerinden Anya Taylor-Joy, der har medvirket i Split, har fået æren af at spille hovedrollen Emma.


Fremad
Pixar er klar med en rigtig familiefilm om to brødre, der drager ud på eventyr. Da de to alfe-brødre Ian og Barley får en magisk stav og en trylleformular af deres aføde far på Ians fødselsdag, får de en enestående chance for at bringe deres far tilbage til live i 24 timer. Forsøget går dog galt, og kun farens ben bliver tryllet frem. De skal nu på jagt efter en magisk krystal, der kan bringe resten af faren tilbage.

Chris Pratt og Tom Holland står bag de engelske stemmer til de to brødre.


Krudttønden
Bliv klogere på, hvad der egentlig skete i februar 2015, hvor terroren ramte Danmark, da kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge blev udsat for et terrorangreb. Filmen følger parallelt politimanden Rico, gerningsmanden Omar, filmskaberen Finn og vagten Dan op til og på dagen.

Instruktøren bag er Ole Christian Madsen, der tidligere har instrueret film som 'Flammen og Citronen'. På rollelisten er blandt andre Nikolaj Coster-Waldau og Lars Brygmann.


Slag for slag
Fejr Kvindernes Internationale Kampdag med denne inspirerende film baseret på virkelige hændelser. I Frankrig i 1970’erne vælger en række kvindelige fabriksmedarbejdere at sabotere maskinerne og indstille arbejdet, grundet de forfærdelige arbejdsvilkår. Chefen svarer igen ved at fyre en række af medarbejderne. Det er nu op til de resterende kvinder at få de fyrede retmæssigt genansat.

Filmen har dansk premiere 48 år efter den originale biografudgivelse.