Instruktørene Christopher Nolan og Edgar Wright deler kærlighedserklæringer til biograferne

Hvorfor elsker du, at se film på det store lærred? Del din kærlighedserklæring med os
Billede
(© The Dark Knight Rises / Warner Bros.)

Filmelskere over hele verden lever lige nu ikke kun med frygten for en pandemi men også med sorgen over, at vor elskede biografer pt holder lukket.

Nogle af disse ramte cineaster inkluderer mesterinstruktørerne Christopher Nolan (Dunkirk, Inception, The Dark Knight) og Edgar Wright (Shaun of the Dead, Baby Driver).

De har nu begge delt deres kærlighedserklæring til det hvide lærred - og opfordrer os alle til at støtte biograferne, så vores fællesoplevelser kan fortsætte i fremtiden.

Hvorfor elsker du at gå i biografen? Del din kærlighedserklæring i kommentarfeltet nederst. Vi vil meget gerne læse den - og dele den med alle andre filmelskere! Vi må stå sammen i denne tid!


Edgar Wright under optagelserne til 'Baby Driver'

Filmskaber Edgar Wright starter sit essay i Empire magazine med ordene:

- En af mine favorit ting er at sidde i mørket og se en film. Uanset om jeg er med mine kære, en gruppe venner, eller bare ensomme mig (men i velsmagende selskab af chokolade), at tage i biografen er det tætteste jeg kommer på at have en religion i mit liv. Nogle mennesker bruger ordet eskapisme som et negativt udtryk, men her er det virkelig nydelsen af at blive taget væk, når lysene bliver slukket.

Og Wright afslutter med en personlig anekdote:

- Mit liv blev for altid forandret af en biograftur, da jeg var tre år gammel (Star Wars i 1979 i the Galaxy Cinema på Hinton Road i Bournemouth), og jeg har brugt den bedste del af min karriere på at genskabe den magiske aften ved at lave film, jeg gerne ville se som publikum. Jeg lover at fortsætte med dette og gøre alt for, at filmelskere stadig har et samlingssted. Pas på jer selv derude, og vi ses på det store lærred, så snart vi kan.

Han påpeger i sit essay at en måde at hjælpe sin biograf på, er fx ved at købe gavekort i denne tid.

Edgar Wrights næste film bliver gyseren 'Last Night in Soho', der står til at få premiere den 24. september.

Christopher Nolan under optagelserne til 'Dunkirk'.

Christopher Nolan har delt en lignende kærlighedserklæring og håb om støtte til biograferne i Washington Post. Her skriver han bl.a.:

- [Biograferne] er et vitalt sted for det sociale liv, der giver job til mange og underholdning til alle. Dette er steder med glædelig samvær, hvor arbejderne serverer historier og godbidder til publikum, som kommer for at nyde en aften med venner og familie. Som filmskaber kan mit arbejde aldrig være komplet uden de arbejdere og det publikum, som de byder velkommen.

Den britiske auteur slutter det hele af med disse stærke ord:

- Måske troede du, ligesom mig, at du tog i biografen for surround sound, eller slik, eller sodavand og popcorn, eller filmstjerner. Men det gjorde vi ikke. Vi var der for at være sammen.

Christopher Nolans næste film 'Tenet' er sat til at få premiere den 16. juli.

Elsker du også biografen? Del din kærlighed med os - skriv din erklæring i kommentarfeltet herunder.