De her 5 film skulle skuespillerne se inden optagelserne på Wes Andersons nye film

Varm op til 'The French Dispatch'
Billede
(© 20th Century Fox)

Wes Anderson er kendt for at have sin egen helt speciel stil, både når det kommer til farver, rekvisitter og skuespillere. Andersons særpræg er så karakteristisk, at man oftest ved første øjekast kan se, at en film er instrueret af ham.

Dette betyder dog ikke, at han er bange for at blive inspireret af andre. Tværtimod gav han sine skuespillere en liste med film, bøger og artikler, som de skulle se og læse i forberedelserne til optagelserne på hans kommende film The French Dispatch.

Andersons trofaste filmfotograf Robert Yeoman har til Indiewire delt listen over de 5 film, som Anderson anbefalede, og den lyder således:

My Life to Live (1962) af Jean-Luc Godard.

-Diabolique (1955) af Henri- Georges Clouzot.

- Quay of the Goldsmiths (1947) af Henri- Georges Clouzot.

Le Plaisir (1952) af Max Ophüls.

Ung Flugt / The 400 blows (1959) af Francois Truffaut.

Taget i betragtning, at ‘The French Dispatch’ foregår i det 20. århundrede i Frankrig, giver listens film et godt indblik i den franske nybølge, som har inspireret den kommende film. Den frankofile Anderson har tidligere udtalt, at ’Ung flugt’, i følge ham, er en af de bedste film nogensinde.

’The French Dispatch’ beskrives som et kærlighedsbrev til journalister. Den foregår på redaktionen af en amerikansk avis i en fiktiv fransk by i det 20. århundrede.

På rollelisten er Anderson-veteranerne Bill Murray, Saoirse Ronan, Tilda Swinton og Frances McDormand, mens Anderson-debutanterne tæller stjerneskuddet Timothée Chalamet og The Handmaid's Tale-stjernen Elisabeth Moss.

Er du interesseret i at læse mere om Andersons kommende komedie - så læs alt vi om 'The French Dispatch' her.

’The French Dispatch’ har dansk biografpremiere d. 3. september 2020.