Mulan får den højeste censur for en Disney-genindspilning

Forvent en eventyrlig krigsfilm for familien
Billede
(© Walt Disney Pictures)

For første gang nogensinde har en af de mange nye Disney-genindspilninger modtaget en såkaldt PG-13-censur i USA. Dvs. at filmen er tilladt for 13 og opefter (medmindre man er i selskab med en voksen).

Dette er sket på den kommende live action-genindspilning af Mulan, som får premiere om fem ugers tid.

I modsætning til animationsfilmen fra 1998 er den nye film nemlig mere en eventyrlig krigsfilm - selvfølgelig med bred familiefilms-appel - og mindre en fjollet musical med sjove sidekicks etc.

Fx ligner det, at Eddie Murphys stemmerolle som dragen Mushu er blevet helt droppet.

At få en "høj" censur er ikke nødvendigvis en dårlig ting, når det kommer til familiefilm. Fx klarede Warner Bros. sig fint med PG-13-stemplet på de to sidste Harry Potter-film. Også tidligere Disney-film såsom Pirates of the Caribbean udkom med samme aldersbegrænsning uden nogen problemer ved billetlugerne.

Om den amerikanske censur betyder, at vi får en højere censur herhjemme end de 11 år, der blev givet til fx Løvernes konge, får vi at se. Men mon dog.

I filmen følger vi den unge kvinde Hua Mulan, der må tage sin fars plads i krigen, da hans helbred ikke er godt. En vild beslutning, der går imod alle normer - især fordi Mulan jo er en kvinde. 

På rollelisten ses Donnie YenJet Li og Li Gong, mens Yifei Liu spiller titelrollen.

'Mulan' er den seneste titel i Disneys store bagkatalog af tegnefilm, der bliver genindspillet efter film som Dumbo og Aladdin og Løvernes konge.

Mulan får dansk premiere den 26. marts 2020.