Cookie- og Privatlivspolitik
Jakob Stegelmann hylder ny dansk animationsfilm: "Den har internationalt niveau"

Jakob Stegelmann hylder ny dansk animationsfilm: "Den har internationalt niveau"

Se den anmelderroste 'Drømmebyggerne' i din vinterferie (sponsoreret)

Stem op!
19
Stem ned!
0
(reset)

Den danske animationsfilm Drømmebyggerne har ramt de danske biografer - lige til din vinterferie!

Familiefilmen handler om 12-årige Minna, der finder ud af at drømme ikke kommer af sig selv, men derimod bliver fabrikeret af såkaldte drømmebyggere. Hun prøver derfor at ændre sin nye stedsøster Jenny via hendes drømme.

Men da den plan går helt galt, må Minna slå sig sammen med drømmebyggerne for at redde Jenny, der er i koma.

'Drømmebyggerne' har fået en storslået modtagelse af de danske anmeldere. Således skrives der bl.a.:

♥♥♥♥♥
- En sjældent velskab dansk animationsfilm med original idé (Politiken)

★★★★★
- Fortalt med stille humor og hjertet på det rette sted (Berlingske)

Men en af de stemmer, som måske tæller allermest, når det kommer til animationsfilm i Danmark, Jakob Stegelmann, har også udtrykt sin store begjestering for 'Drømmebyggerne'. 

Værten fra bl.a. 'Troldspejlet & Co.' skriver om filmen:

 - Fantastisk ny dansk animationsfilm på internationalt niveau - dét er DRØMMEBYGGERNE, som har premiere i dag. Den ligner og føles som noget, der kunne være lavet på et af de store studier - men den er dansk, og hvis den ikke bliver en klassiker, er der ikke retfærdighed til. Manden bag er veteran i dansk animation - helt tilbage fra Valhalla-dagene i 80'erne. Kim Hagen Jensen kan sit håndværk, men filmen har ikke bare flot animation (og vildt flot lys, en vigtig detalje).

- Den er først og fremmest godt fortalt ud fra en ret genial idé: Den påstår, at der inde bag alle drømme er en slags teatervirksomhed, som på en scene sætter det, vi drømmer, op. Det hele er forberedt, og små væsener kæmper med manuskripter, dekorationer og skuespillere. Selvfølgelig! DRØMMEBYGGERNE er både rørende, sjov, nervepirrende og overraskende. Det er helt klart sæsonens største overraskelse i biograferne!

Det internationle niveau kan også ses i, at 'Drømmebyggerne' allerede oplever stor succes i udlandet, hvor den danske familiefilm er blevet solgt til over 25 lande i Europa samt Kina, Sydkorea, Latin Amerika og Tyrkiet.

Se spilletider på 'Drømmebyggerne':

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

Jakob Stegelmann er da bare den mand, som vi alle har brug for. Hvis han kan hylde en dansk animationsfilm, så er der næsten ingen tvivl om, at den nok skal være god. Jeg begynder at få mere og mere tiltro til, at dansk animation også kan noget igen. Min drøm er stadigvæk at arbejde med animation en dag, så jeg har da håb for det endnu(tror jeg nok). Uanset hvad, så glæder mig da i hvert fald til at se, hvad filmen Drømmebyggerne kan byde på, når jeg engang selv vil komme til at se den. Hvad fortæller dine drømme dig egentlig?
;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Jeg er også delt, men respekt for at han siger fra. Måske han også er lidt usikker efter kritikken af Krystalkraniets Kongerige.

23 timer siden
Thomas

Hej. Jeg er en kæmpe Terminator fan. Jeg er enig med mange i at de 2 første film er de bedste. Men syntes egentlig at de alle er gode.

1 dag siden
Wayne

Spielberg har været perfekt som formidler af Indy's eventyr - og ville helt sikkert kunne have gjort det igen.

1 dag siden
Jacob

Synes at de to seneste Jurassic World har været tynget af CGI dinoer, samt at det har været nærmest ufrivillig komisk med Indominus Rex og Indorapt

2 dage siden
Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

3 dage siden

Aktive debatter