Cookie- og Privatlivspolitik
Her kan du se årets Oscar-vindende film i biografen

Her kan du se årets Oscar-vindende film i biografen

Få det samlede overblik

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Vil du gerne være med i snakken om den populære ’Parasite’ men nåede ikke at se den inden Oscar-showet? Heldigvis går mange af de prisvindende film stadig i biografen, og du kan få et overblik over dem her. 

Læs også: Oscar 2020 - De bedste og værste øjeblikke

Parasite © Camera FilmParasite

Den koreanske film var den helt store vinder til årets Oscar-show. Filmen af Bong Joon-ho vandt hele 4 priser – Bedste Film, Bedste Instruktør, Bedste Originale Manuskript og Bedste Internationale Film. Sejren er den første til en ikke-engelsksproget film, og den har betydet, at 'Parasite' bliver vist i endnu flere biografer herhjemme.

 1917 © Nordisk Film1917

Det britiske krigsdrama stod til at være favoritten til prisen for Bedste film inden showet, men selvom den ikke vandt denne pris, lykkedes det alligevel at få priserne for Bedste Fotografering, Bedste Visuelle Effekter og Bedste Lydmiks med hjem.

 Once Upon a Time... In Hollywood 1917 © Sony PicturesOnce Upon a Time… In Hollywood

Quentin Tarantinos hyldest til 60’ernes filmbranche vandt priserne for Bedste mandlige birolle og Bedste production design. Filmen vises kun ét sted i landet men hele ugen.

 Le Mans '66  © 20th Century FoxLe Mans ’66

Wroooom! Filmen om Le Mans-løbet i 1966 blev anerkendt for dens suveræne lyd, da den vandt prisen for Bedste lydredigering. Derudover vandt den for Bedste klipning.

 Jojo Rabbit © 20th Century FoxJojo Rabbit

Prisen for Bedste adapterede manuskript gik til Taika Waititi for hans satire-portrættering af en Hitlerjugend-dreng under 2. Verdenskrig, der har en usnylig ven: Nemlig selveste Hitler.

 Joker © Warner BrosJoker

’Joker’, der fortæller oprindelseshistorien bag Batmans ærkefjende, er et kæmpe hit blandt publikum og især Joaquin Phoenixs præstation af Jokeren roses. Derfor var det ingen overraskelse, da Phoenix vandt prisen for Bedste mandlige hovedrolle. Derudover vandt filmen ’Bedste originale score’.

 Bombshell - Opgørets Time © Nordisk FilmBombshell - Opgørets time

Skuespillerinden Charlize Theron er næsten ikke til at genkende i ’Bombshell’, og det er netop i kategorien Bedste makeup og hår, at filmen har vundet en pris. Filmen har dansk premiere d. 27. februar.


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Jeg er også delt, men respekt for at han siger fra. Måske han også er lidt usikker efter kritikken af Krystalkraniets Kongerige.

22 timer siden
Thomas

Hej. Jeg er en kæmpe Terminator fan. Jeg er enig med mange i at de 2 første film er de bedste. Men syntes egentlig at de alle er gode.

1 dag siden
Wayne

Spielberg har været perfekt som formidler af Indy's eventyr - og ville helt sikkert kunne have gjort det igen.

1 dag siden
Jacob

Synes at de to seneste Jurassic World har været tynget af CGI dinoer, samt at det har været nærmest ufrivillig komisk med Indominus Rex og Indorapt

2 dage siden
Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

3 dage siden

Aktive debatter