Cookie- og Privatlivspolitik
Her kan du se årets Oscar-vindende film i biografen

Her kan du se årets Oscar-vindende film i biografen

Få det samlede overblik

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Vil du gerne være med i snakken om den populære ’Parasite’ men nåede ikke at se den inden Oscar-showet? Heldigvis går mange af de prisvindende film stadig i biografen, og du kan få et overblik over dem her. 

Læs også: Oscar 2020 - De bedste og værste øjeblikke

Parasite © Camera FilmParasite

Den koreanske film var den helt store vinder til årets Oscar-show. Filmen af Bong Joon-ho vandt hele 4 priser – Bedste Film, Bedste Instruktør, Bedste Originale Manuskript og Bedste Internationale Film. Sejren er den første til en ikke-engelsksproget film, og den har betydet, at 'Parasite' bliver vist i endnu flere biografer herhjemme.

 1917 © Nordisk Film1917

Det britiske krigsdrama stod til at være favoritten til prisen for Bedste film inden showet, men selvom den ikke vandt denne pris, lykkedes det alligevel at få priserne for Bedste Fotografering, Bedste Visuelle Effekter og Bedste Lydmiks med hjem.

 Once Upon a Time... In Hollywood 1917 © Sony PicturesOnce Upon a Time… In Hollywood

Quentin Tarantinos hyldest til 60’ernes filmbranche vandt priserne for Bedste mandlige birolle og Bedste production design. Filmen vises kun ét sted i landet men hele ugen.

 Le Mans '66  © 20th Century FoxLe Mans ’66

Wroooom! Filmen om Le Mans-løbet i 1966 blev anerkendt for dens suveræne lyd, da den vandt prisen for Bedste lydredigering. Derudover vandt den for Bedste klipning.

 Jojo Rabbit © 20th Century FoxJojo Rabbit

Prisen for Bedste adapterede manuskript gik til Taika Waititi for hans satire-portrættering af en Hitlerjugend-dreng under 2. Verdenskrig, der har en usnylig ven: Nemlig selveste Hitler.

 Joker © Warner BrosJoker

’Joker’, der fortæller oprindelseshistorien bag Batmans ærkefjende, er et kæmpe hit blandt publikum og især Joaquin Phoenixs præstation af Jokeren roses. Derfor var det ingen overraskelse, da Phoenix vandt prisen for Bedste mandlige hovedrolle. Derudover vandt filmen ’Bedste originale score’.

 Bombshell - Opgørets Time © Nordisk FilmBombshell - Opgørets time

Skuespillerinden Charlize Theron er næsten ikke til at genkende i ’Bombshell’, og det er netop i kategorien Bedste makeup og hår, at filmen har vundet en pris. Filmen har dansk premiere d. 27. februar.


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Gustav

Det bare luksus jo

21 timer siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis filmen er 100 procent færdig, hvorfor i alverden skal vi så vente i 2 år og 2,5 måned på at få lov at se den.

1 dag siden
Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

4 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

4 dage siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

4 dage siden

Aktive debatter