Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Vi kårer de 10 bedste Klovn-afsnit nogensinde

Afstemning: Vi kårer de 10 bedste Klovn-afsnit nogensinde

Stem på din favorit - og se alle afsnit af den danske komedieserie igennem Telmore (sponsoreret)

Stem op!
43
Stem ned!
0
(reset)

Denne artikel er præsenteret i samarbejde med Telmore.

Den 7. februar kan Danmarks bedste komedieserie nogensinde ’Klovn’ fejre sit 15-års jubilæum, og lige nu kan den sidste Klovn-film, Klovn the Final, opleves i biografen.

I den anledning kårer vi her de 10 bedste afsnit fra serien – som du passende kan se som opvarmning til den nye film, eller når du craver endnu mere 'Klovn' efter din biograftur. Stem på din favorit nederst i artiklen!

Hos Telmore kan du få dit mobilabonnoment og streamingtjenester samlet på ét sted til én fordelagtig pris - Få Viaplay, HBO Nordic og TV2 Play, hvor du kan se alle syv sæsoner af 'Klovn', inkluderet.

Læs mere her                                                                                      

Godfather of Drugs (sæson 1, afsnit 5)

Ja-hatten er fundet frem i det femte afsnit af ‘Klovn’, der for alvor viser den danske sitcoms store potentiale.

Frank og Casper har sendt pigerne i sommerhus, og så står den ellers på drengeaften med Carøe, Steen fra Sort Sol og … Franks bøvede ven Pivert. Og det ender hverken værre eller bedre, end at de få hidset hinanden op til at skulle prøve ”the godfather of drugs” - heroin.

Der er dog kun én, som når at få sprøjten – det er Pivert efter stærkt gruppepres – og da han besvimer, beslutter de andre sig for at springe fra.

’Klovn’ formår i det her afsnit at angribe et tabubelagte emne som stoffer på en yderst effektiv måde og balancere mellem det virkelig sjove og det brutalt pinlige. Et af seriens klare forcer.

Franks Fede Ferie (sæson 2, afsnit 10)

Frank giver den som Danmarks svar på den uheldige Chevy Chase i 2. sæsons finaleafsnit, der gemmer på en af seriens mest mindeværdige tåkrummende øjeblikke, da Frank bliver brændt på tissemanden af en brandmand.

Det sker, da han er taget i sommerhus med Casper, Iben og Mia. Men det er sammen med to unge piger, som de to mænd forsøger at charmere på stranden, at Frank ender med at komme galt af sted.

’Klovn’ er specialist i at pille manddommen ud af sine karakterer, og det her er et kerneeksempel på, hvordan Frank på et splitsekund går fra at være på toppen til at ramme bunden med en livredder, der hælder vineddike udover hans skridt.

London Kashmir (sæson 3, afsnit 2)

Dette afsnit fra tredje sæson indeholder vel sagtens en af dansk fiktions pinligste øjeblikke, nemlig da Frank skider i en kattebakke, der ender til undersøgelse hos dyrelægen, fordi Frank nægter at ville indrømme, at han er "gerningsmanden".

Det er ydermere i et afsnit, der har en seriens mere kontroversielle emner, da Mia og Frank ender i en sorggruppe for forældre, der har mistet deres barn under graviditeten, og Frank i desperation lyver og siger, at han og Mia har mistet et barn i 9. måned – selvom de blot sidder der grundet en forkert graviditetstest.

Her tager ’Klovn’ et morsomt livtag med menneskers forkvaklede måder at reagere i pressede situationer og Franks sociale handicap – og pinlighederne vokser sig kun større, da Jarl Friis-Mikkelsen bliver blandet ind i det.

God jul, Frank (sæson 3, afsnit 10)

Av. Sidste afsnit af sæson 3 fejrer hjerternes fest, men selvfølgelig kan Frank ikke holde jul uden at komme galt afsted.

Først er han involveret i et bankrøveri, derefter sender han en kærlighedserklæring til Jarlen på SMS ved et uheld, henter det forkerte barn i børnehaven, og sidst men ikke mindst, ender han med at sønderpiske den lamme Bodil i ansigtet med sin nye julegave: en Indiana Jones-pisk.

Det er heldigvis ikke værre, end at Frank kan gemme de værste skræmmer væk under et julemandsskæg på den kørestolssiddende Bodil – og dermed udsætte det uundgåelige forklaringsproblem, der venter forude.

’Klovn’ giver os en vaskeægte sursrtrömning-stinkende cringe-jul, der får os til både at græmme os og grine i vores julesweatre.

Unge hjerter (sæson 4, afsnit 1)

’Klovn’ kan som få danske komedieserier får dig til at få ondt i maven – både af grin, men i den grad også af ubehag. Det beviser fjerde sæsons åbningsafsnit, det hjerteskærende ’Unge hjerter'.

Casper og Frank flirter med en gruppe studiner og ender til en fest, hvor de aldrende mænd til anledningen har fundet deres gamle studenterhuer frem. Et pinligt øjeblik opstår bl.a., da Mia ser Frank ombord på en studentervogn, mens hun er på vej ned for at købe blomster til haven.

Men festlighederne tager først en mørk ... eller skulle vi sige brun ... drejning, da der går hul på en piges stomipose i swimmingpoolen - noget som Frank i første omgang har joket (og senere løjet) om, at han også har.

Det er en af seriens mest brutale og ubehagelige øjeblikke - og her skal man huske, at humoren i afsnittet ikke er baseret på pigens situation, men omgivelsernes forkvaklede reaktioner på det hele. Samtidig med at den udstiller to voksne mænd, der ikke vil give slip på deres ungdom.

Hejsan Sverige (sæson 4, afsnit 8)

Klovn-universet har flere sjove svingture ud fra Frederiksberg, og i fortrinlige afsnit er Casper og Frank både på Bornholm og i Jylland. Men det er turen til Sverige med Lars Hjortshøj, som udmærker sig her.

Afsnittet fungerer nærmest som en åndelig efterfølger til 2. sæsons ‘Ambassadøren’, der viste Lars Hjortshøj som en yderst tvivlsom personlighed, der havde forgrebet sig på sin thailandske au-pair pige.

’Hejsan Sverige’ tager skridtet videre og viser Lars i fuld sving med et voldtægtsforsøg, da han, Casper og Frank er taget op til en ødegård og har fået nogle søde, svenske flickor på besøg.

’Klovn’ formår igen på komisk vis at tackle et sprængfarligt emne, ikke mindst ved at udstille Lars Hjortshøj som yderst usympatisk, der selv mener, at han blot har benyttet sig af ”allemandsretten” – og har lov til at spise alle kiksene.

Ups! (sæson 4, afsnit 10)

’Ups!’ var faktisk tiltænkt som det store finaleafsnit på hele serien i 2006, derfor gik man også all-in og lader Frank falde i og være Mia utro. Men Casper kommer ham til undsætning og leverer det uundgåelige mantra: ”Benægt, benægt, benægt”

Det gør ’Ups’ til Klovns ultimative SOS-afsnit – et begreb som de to venner bruger, når de er endt i en situation, der kræve ekstra fokus og hjælp. Og som Casper afslører i afsnittet, så står og falder dansk comedy med Frank, der - hvis han knækker og afslører sig selv overfor Mia - vil tage det meste af branchen med sig ned i faldet.

I selvsamme afsnit har vi en herlig sidehistorie med Casper, der er ved at få rollen som Kaptajn Haddock i en ny Tintin-film med Leonardo DiCaprio – men så kommer hans alt for almindelige halvbror, VVS’eren Lars, i vejen.

Troldmanden fra Frederiksberg (sæson 5, afsnit 6)

’Klovn’ elsker at smide Frank ud på dybt vand i et for ham uvant miljø for så at se ham sprælle og dumme sig – og her er ’Troldmanden fra Frederiksberg’ et af de bedste afsnit.

Efter en Ringenes Herre-inspireret klumme i avisen bliver Frank invitereret med til et rollespilsarrangement i skoven, hvor han bliver udnævnt som Æres Gandalf.

Men den principfaste Frank og en hurtig gut, der går under navnet Legolas, ender i totterne på hinanden – og da Frank ”dræber” ham i spillet, er Legolas ikke bare ude i én weekend, men for altid!

Og så tager afsnittet ellers en mørk drejning, da Legolas pludselig dukker op med ægte bue og pil og skyder Mia ned.

Falsk lorte alarm (sæson 6, afsnit 10)

Den sjette sæson holder et af seriens højeste niveauer - og samtidig tør den tage nogle dristige valg, da de bl.a. inddrager Casper Christensens virkelige depression og lader seriens fiktive Casper indlægge på den lukkede – ligesom de også tager livet af to karakterer, Muffi og Bodil. Og det er netop sidstnævnte, som får sin fatale skæbne i ’Falsk lorte alarm’, der i lang tid stod som det sidste afsnit af serien.

Frank, Casper, Mia, Iben, Pivert og Bodil er draget på skiferie – og Frank planlægger at fri til Mia. Men forlovelsesringen ender i maven på Bodil, og nu må Frank altså vente på, at den lamme kvinde laver stort.

’Falsk lorte alarm’ er et afsnit, der på mange måder illustrerer alle de ting, som ’Klovn’ kan – det grænseoverskridende (Frank der skifte ble på den voksne Bodil), de dumme tilfældigheder (desserterne bliver byttet rundt), de akavede pinligheder (Mia afslører, at Frank aldrig har givet hende en orgasme), det mørke (Bodils iskolde død), det hjerteskærende (Franks frieri til Mia) og Caspers forstokkede snobberi nytårsaften.

’Klovn’ er netop det humoristiske og tragiske i samme cocktail - og det er præcis sådan en snebold, som ’Falsk lorte alarm’ er, og den rammer dig lige i sylten.

Tipo Napoli (sæson 7, afsnit 5)

Efter små ni år og to spillefilm vendte ’Klovn’ tilbage til den lille skærm igen med en syvende sæson af ’Klovn’. Det var herligt på ny at se Frank og Casper forholde sig til mere hverdagslige problematikker – som en pebersovs, der lækker i tasken, eller en nabo der tisser i haven.

Især afsnittet ’Tipo Napoli’ er mindeværdigt og centeret omkring noget så tragisk som Piverts dødsfald – i en kummefryser under en gemmeleg hos Køle-Møller.

Det afstedkommer en række mere eller mindre pinlige begivenheder; Frank, der ender til den forkerte begravelse; Frank, som bruger Piverts dødsfryser til at opbevare 200 pølser; Frank, der bruger Piverts død som undskyldning for ikke at slå græs; Frank, som afviser Piverts (ellers forrygende) ven Bjarne; Og Frank, der saboterer Caspers psykedeliske seance ved at slå en forkert mand ned, hvilket fremkalder et grande Pivert-mareridt hos Casper.

Men mest af alt afsluttes episoden med denne bevingede ordudveksling:

Frank: Alle mennesker har en Pivert i deres liv.

Casper: Nu er jeg tilbage til mig selv. Nu er der klarsyn. Nu kan jeg se det hele. Du er jo min Pivert.

Se alle syv sæsoner af 'Klovn' på TV2 Play nu - få streamingtjenesten og dit mobilabonnement samlet hos Telmore til en god pris. Læs mere her.

 

Hvilke Klovn-afsnit er det bedste?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jesper

I har glemt "Piverts polterabend". Det er det suverænt bedste afsnit. Ja, det er GRANDE.

Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jesper,
Du har helt ret. 'Piverts Polterabend' er et fantastisk afsnit - det er faktisk de fleste afsnit af Klovn serien, hvis du spørger mig. Der er ufattelig få missere.
Og hvis jeg kunne, så lavede jeg en top 20 mindst..
Men nu var jeg nødt til at vælge, og da jeg allerede havde tre afsnit fra sæson 4, så var det 'Piverts Polterabend', som røg. Men den er klart en stor kandidat - og forstår godt, at det er dit yndlingsafsnit!

/Daniel Hartvig, kino.dk

Morten V. K. Pedersen

Er helt enig med dig Daniel, der er virklig mange gode afsnit! Vi burde lave en afstemning af hvilken sæson der er den bedste .

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Birgitteuser/682140
Birgitteuser/682140

Har I ikke glemt at tage kortfilm med?

2 timer siden
VIPER

...Havde da ellers forventet noget auto tune, og evt nik og jay med en ny Buster sang, så er kvalmen da ved at være på plads.

9 timer siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

3 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

4 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

4 dage siden

Aktive debatter