3 grumme gyserfilm får premiere i de danske biografer

Er du klar til gys, gru og rædsel?
Billede
(© Angel Films ('Saint Maude'))

Der venter flere gode gys i 2020 – vi har lavet en oversigt lige her. Nu har tre nye film i den gysende genre imidlertid også fået premieredato her i landet.

Således kan man se frem til en satirisk menneskejagt, videre til et hjernevridende mysterium og ikke mindst et overnaturligt gys.


The Hunt – premiere den 16. april
Den satiriske gyser-thriller ’The Hunt’ er skrevet af Damon Lindelof, der tidligere har stået bag bl.a. hitserierne 'Lost' og 'The Leftovers' samt zombiefilmen World War Z og science fiction-rebootet Star Trek.

Med ’The Hunt’ holder han sig til gyset med et komisk twist - det selvom filmens præmis er voldsom. 12 fremmede vågner nemlig op i en skov uden at vide, hvorfor eller hvor de er. Det viser sig, at de er udvalgt til at blive jaget af en gruppe af verdenseliten. Alt går dog ikke som forventet.

’The Hunt’ produceres af Blumhouse Productions, der bl.a. har stået bag Paranormal Activity-, The Purge- og Insidious-filmene.


Antebellum – premiere den 23. april
Producerne bag gyserfilmen ’Antebellum’ har tidligere produceret Jordan Peeles gyser-succeser, nemlig den Oscar-vindende genrebastard Get Out og hans opfindsomme home invasion-gys Us.

'Antebellum' handler om den succesfulde forfatter Veronica - spillet af sangerinde og skuespiller Janelle Monáe – der bliver fanget i en forfærdelig virkelighed.

Derfor må forfatteren nu opklare det hjernevridende mysterium, hun er endt i, før det er for sent.




Saint Maud – premiere den 4. juni
Det er et af de mest interessante produktions- og distributionsselskaber, der står bag gyset ’Saint Maud’.

Her finder man nemlig A24, som tidligere har præsenteret to af de seneste års mest anmelderroste horrorfilm, henholdsvis den overnaturlige Hereditary og kultgyset Midsommar.

'Saint Maud' handler kort fortalt om en sygeplejerske, der bliver som besat af at redde sin døende patients sjæl.

Se også vores oversigt med 21 gys og thrillers du skal se i 2020