Cookie- og Privatlivspolitik
"Dune vil blæse dig omkuld på samme måde som Ringenes herre"

"Dune vil blæse dig omkuld på samme måde som Ringenes herre"

De første reaktioner på Denis Villeneuves science fiction-film med Timothée Chalamet

Stem op!
44
Stem ned!
0
(reset)

Det skal ikke være en hemmelighed, at vi ser frem til science fiction-filmen Dune - og det er endda uden at have set så meget som et sekund fra optagelserne. Alene instruktøren og rollebesætningen er nok til, at vi forventer, det bliver et af årets mest spændende titler.

Men nu er der nogen, der faktisk HAR set lidt fra Denis Villeneuves film, og de første reaktioner er vanvittige!

Blandt de få inviterede til præsentationen af filmen var science fiction-forfatteren Brian Clement, der bagefter delte sin mening:

“Jeg tror, at det her vil blæse folk omkuld på samme måde som ’Ringenes herre’ gjorde for 20 år siden, på den måde som ’Star Wars’ gjorde for 40 år siden. Det er ikke Jodorowsky eller Lynch, men Villeneuve har muligvis filmet det u-filmelige.

Clement skriver også, at han ikke så noget der var færdigt, eftersom filmen er i starten af sin postproduktion. Han så dog materiale med filmens hovedkarakter (spillet af Timothée Chalamet) og hovedskurken (spillet af Stellan Skarsgård).

Han beskriver desuden filmen som "et miks af grum realisme og drømmeagtige billeder". Hvilket jo lyder præcis som den tone, Villeneuve ramte til perfektion i Blade Runner 2049. Clement skriver desuden:

“Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at mange mennesker vil få gåsehud/tårer når de ser denne film (jeg vil nok!). Nej, når de ser det materiale, jeg har set, så VIL de.”

Filmatiseringen af Frank Herberts klassiske romanserie er førhen blevet forsøgt filmatiseret af Alejandro Jodorowsky, filmatiseret af David Lynch, og derudover lavet som miniserie med b.a. James McAvoy.  

Filmen, som vi nu endelig får en stor dyr udgave af, bliver som allerede skrevet instrueret af manden bag bl.a. SicarioArrival og Blade Runner 2049

Castet er overlegent med Timothée Chalamet i front som Paul Atriedes. Oscar Isaac og Rebecca Ferguson som hans forældre, og derudover store roller til Charlotte RamplingStellan SkarsgårdJosh BrolinDave BautistaZendayaJavier Bardem og Jason Momoa

Handlingsmæssigt kan du forvente en slags intergalaktisk udgave af 'Game of Thrones' med en herredømme-strid i fokus, hvor den familie, der kontrollerer "krydderiet" Melange, styrer universet. 

Hvis alt går vel vil den 412 sider lange roman (og efterfølgende bøger) udkomme i minimum to dele. 

Dune får premiere den 17. december. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jesper

Nr. 2 på min alltime best scifi bøger, mangler bare at Asimovs "Foundation" kommer til filmen :)

Kenneth Pedersen

...den skal ses!!

Niclas Dalby

Jeg glæder mig som et lille barn!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Kaj
Kaj

Vi har lissom set ham.

24 minutter siden
Kaj
Kaj

For bogen var gaaaaaaabende kedelig. Spild af hovedpine at læse den.

38 minutter siden
Thomas

Hmm... Når kæmpeosterejen ikke kan lide den, så skulle man måske overveje at skrive den på "Skal ses listen".

2 timer siden
Thomas

Men Duran Duran får min stemme. A view to a kill var den første Bond film jeg kan huske at have set, og sangen synes jeg stadig er rigtig fed.

2 timer siden
DJN
DJN

en klam, lille mand. Han burde spærres inde.

Gone With the Wind? Ja tak, han mener sikkert bogen, hvor KKK optræder som helte.

4 timer siden

Aktive debatter