Cookie- og Privatlivspolitik
De ”modige” nomineringer der ville klæde Oscar-uddelingen 2020

De ”modige” nomineringer der ville klæde Oscar-uddelingen 2020

Sådan kan Oscar-uddelingen undgå de første skandaler

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Mandag den 13. januar udkommer Oscar-nomineringerne, der som altid er årets vigtigste prisuddeling. Se vores forudsigelser her.

Men hvad skal du forvente af nomineringerne? Der er selvfølgelig de sikre kandidater, men der er også netop her mulighed for at gøre tingene bedre end nogensinde før, og måske overraske de mange, der er begyndt at finde uddelingen for uvæsentlig, forudsigelig eller direkte uforskammet. 

Akademiet er på nuværende tidspunkt yngre og mere mangfoldigt end nogensinde før. Sidste år blev der i USA produceret et rekordhøjt antal film instrueret af kvinder, og tidsånden skriger på forandring! 

Golden Globes gjorde menuen vegansk - Oscar-akademiet bør give Jane Fonda, Leonardo DiCaprio og Joaquin Phoenix et segment med fokus på klimaet - hvorfor ikke!

Og så er der selvfølgelig nomineringerne – dem der kommer i morgen. De kan kun lære af de seneste fadæser ved Golden Globes og BAFTA, der begge kun har nomineret mandlige instruktører, mens sidstnævnte udelukkende har nomineret hvide mennesker. I 2020.

Oscar har fået så mange knubs gennem tiden for at være gammeldags i deres nomineringer, så i år bør blot et par af følgende nomineringer være på sin plads:

Instruktører er også kvinder
Golden Globes og BAFTA dummede sig ved ikke at inkludere et af årets mest roste talenter, instruktøren Greta Gerwig. Hun har med dramaet Little Women fuldt ud fortjent en plads blandt mændene. Alt andet er en joke. Derudover er også Marielle Heller bag En ven for livet og Lulu Wang bag The Farewell oplagte bud.

Undgå en ny #OscarsSoWhite
Lupita Nyong’o mere end fortjener en nominering for både hovedrolle og birolle for hendes arbejde i Us. Så akademiet, der ofte peger på “manglende sorte præstationer” at vælge imellem, kan da bare vælge her. alt det kræver er, at de tør hædre gysergenren, som pt. befinder sig i en guldalder.

Ellers kan akademiet også snildt pege på Cynthia Erivo fra ’Harriet’ (også Golden Globes-nomineret) eller selveste Eddie Murphy. Komikeren er nemlig tilbage med Netflix-filmen ’Dolemite is my Name’.

Jennifer Lopez er en rigtig stjerne (godt for seertallene), hun repræsenterer et latinamerikansk segment og hun har aldrig været nomineret før. Og så spiller hun stripper i filmen Hustlers, som kunne give akademiet anledning til en dejligt usnobbet nominering.

Den her er nok selvskrevet. Men akademiet skal nominere den kinesisk-amerikanske skuespillerinde Awkwafina for sin rolle i filmen The Farewell om en stor kinesisk familie. Alt andet ville være selvmord. 

Også Hollywood-stjernen fra Spanien, Antonio Banderas, aktuel med sit livs rolle i Pedro Almodóvars Smerte og ære. Han vandt skuespilprisen i Cannes.

Parasite all the way!
Bong Joon-Hos aktuelle mesterværk er allerede selvskrevet som Bedste udenlandske film. Men man forventer bestemt også, at den koreanske film nomineres til Bedste film, instruktør og måske manus. Så hvorfor stoppe der? Hvis man virkelig vil inkludere, så bør Oscar-akademiet tage skuespillerne seriøst. Nominer hovedrollen Song Kang-Ho. Han er fremragende.

Oscar-uddelingen finder sted natten til den 10. februar.

Lyt også til vores podcast om Oscar-nomineringerne:Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den:
På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
- På Podimo (søg på kino.dk podcast)
- Og i podcast-app'en på din iPhone, hvor du også finder vores øvrige episoder.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

1 dag siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

1 dag siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

1 dag siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

1 dag siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

1 dag siden

Aktive debatter