Cookie- og Privatlivspolitik
20 danske film du skal se i 2020

20 danske film du skal se i 2020

Farvel til 'Klovn', goddag til ny en Afdeling Q-film og meget mere

Stem op!
20
Stem ned!
0
(reset)

Dansk film er klar til at skyde et helt nyt årti i gang med hele 20 film!

I løbet af 2020 kommer filmudvalget således til at bestå af en bred palet af forskellige emner og temaer og som altid i en række forskellige genrer.

2. verdenskrig danner baggrund for hele tre film, vi får en mafia-film med Sidse Babett Knudsen, der også spiller med i en filmatisering af bestselleren Undtagelsen. Vi skal sige farvel til 'Klovn' og goddag til en ny Afdeling Q-film. Og så vender Mads Mikkelsen tilbage til dansk film efter fem år i udlandet.

Få det samlede overblik herunder:


Jesper Christensen og Bodil Jørgensen spiller de to forældre i 2. verdenskrigsdramaet 'De forbandede år'.

De forbandede år – premiere den 9. januar
Samarbejdspolitikken under 2. verdenskrig har været en varm kartoffel i dansk film, men efter 20 års kamp for at få ’De forbandede år’ realiseret er instruktør Anders Refn klar til at give en nuanceret skildring af de sorte år fra 1940-1943 set fra perspektivet hos en velhavende fabriksejers familie med Jesper Christensen i spidsen.

Klovn the Final – premiere den 30. januar
10 år efter, at Frank og Casper fik over 800.000 danskere i biografen til Klovn: The Movie, er de nu klar til at afslutte Klovn-filmtrilogien med den uigenkaldeligt sidste film: 'Klovn the Final'. Filmen er centreret omkring Franks 50-års fødselsdag og vil i høj grad fokusere på hans kamp for ægteskabet med Mia.

En helt almindelig familie – premiere den 20. februar
Mikkel Boe Følsgaard springer ud som kvinde i denne feel-good komedie, der handler om familiefaren Thomas, som vælger at udleve sit ønske om at skifte køn og blive til Agnete. Men hvad gør det egentlig ved den fodboldglade forstadsfamilie? Især den 11-årige datter Emma bliver meget påvirket af farens valg.

 Lars Brygmann spiller Finn Nørgaard, der blev dræbt under terrorangrebet i 2015.

Krudttønden – premiere den 5. marts
Den autentiske film handler om terrorangrebet, som fandt sted i København i 2015. Instruktøren Ole Christian Madsen ('Flammen og Citronen') vikler fire historier om de to ofrer Finn og Dan, politimanden Rico og gerningsmanden Omar sammen og fortæller, hvad der skete op til og på den skæbnesvangre dag i februar.

Kød & blod – premiere den 12. marts
I Sidse Babett Knudsens første danske film siden 2014 spiller hun den matriarkalske mafiaboss Bodil. Fortællingen er centreret om den 17-årige Ida, der ender i pleje hos sin tante og voksne fætre, som har gjort hårdhændet kriminalitet til deres levevej.

Miss Osaka – premiere den 23. april
Det danske stjernefrø Victoria Carmen Sonne spiller den 24-årige Ines, der pludselig kan få opfyldt sit ønske om at være en anden, da en fremmed kvinde dør, og hun kan overtage hendes identitet. Det bringer Ines til Japan og en natklub kaldet ’Miss Osaka’, som er en forunderlig moderne Geisha-verden. Men alt har en skyggeside.

Måske smiler de her, men alt er langt fra fryd og gammen på kontoret i thrilleren 'Undertagelsen'.

Undtagelsen – premiere den 30. april
Baseret på Christian Jungersens bestseller af samme navn spiller Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen hovedrollerne i denne thriller, som udspiller sig i et kontorlandskab, hvor flere af dem pludselig begynder at modtage dødstrusler.

Vores mand i Amerika – premiere den 18. juni
Årets anden film om 2. verdenskrig giver også et nyt perspektiv på den 80 år gamle krig. Denne gang er det Danmarks ambassadør i USA, Henrik Kauffmann, der er i fokus. Ambassadøren udkæmpede en ihærdig modstandskamp på den anden side af Atlanten, og Ulrich Thomsen indtager den rebelske hovedrolle, mens Christina Rosendahl ('Idealisten') instruerer.

Druk – premiere 3. september
Mads Mikkelsen er tilbage i dansk film i denne dramatiske komedie, instrueret af Thomas Vinterberg, som han også lavede Jagten med. Inspireret af en teori om, at mennesket er født med 0,5% for lav alkoholpromille i blodet, kaster fire gymnasielærere sig ud i et vildt drukeksperiment, som ikke er lige let at styre for alle.

Mads Mikkelsen går på 'Druk' med Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Mangus Millang.

Erna i krig – premiere den 17. september
Filmatiseringen af Erling Jepsens roman af samme navn udspiller sig under 1. verdenskrig, hvor Erna, spillet af Trine Dyrholm, drager i krig. Det sker, da hun skifter identitet med sin 17-årige og enfoldige søn for at beskytte ham, da han ellers tvinges i tjeneste på trods af lægens ord om, at drengen er for dum. Instrueret af manden bag bl.a. Frygtelig lykkelig og Gud taler ud.

Marco effekten – premiere den 1. oktober
Den femte filmatisering af Jussi Adler Olsens Afdeling Q-bøger. Denne gang er Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares skiftet ud med hhv. Ulrich Thomsen og Zaki Youssef i rollene som Carl Mørck og Assad. Fortællingen handler om den 15-årige Marco, der er flygtet fra sin sigøjnerfamilie og gemmer sig i den kriminelle underverden.

Amerika – premiere den 8. oktober
Kristian Levring laver sin første spillefilm siden 2014’s The Salvation med Mads Mikkelsen - og ligesom den, ser det nye drama ud til at tage udgangspunkt i det forjættede USA. Det gjorde hans instruktørdebut, dogmefilmen ’The King is Alive’, også.

Far til fire og vikingerne – premiere den 8. oktober
Den 20. film om den ikoniske danske familie, hvor Lille Per & co. skal i såkaldt vikinge-terapi. Martin Brygmann og Thomas Bo Larsen spiller igen hhv. far og onkel Anders og får denne gang selskab af bl.a. Anders Lund Madsen og Signe Lindvist.

Shorta – premiere den 22. oktober
Actionfilmen handler om to danske politibetjente, der bliver fanget i en ghetto, da et borgeroprør bryder ud. Handlingen udspiller sig i realtid, hvor betjentene skal overleve, mens de bliver jagtet vildt. Titlen er arabisk slang for ”panser” eller politibetjent.

Lille Sommerfugl – premiere den 5. november
Søren Kragh-Jacobsen ('Gummi Tarzan', 'Mifunes Sidste Sang') står bag denne danske dramedie, som tager sit udgangspunkt i landmanden Ernst og hustruens Louises guldbryllup - spillet af Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster. Men festen bringer gamle hemmeligheder op – og familien sættes på den ultimative prøvelse.

Julemandens datter 2: Kong Vinters krystal – premiere den 12. november
Opfølgeren til Julemandens datter fra 2018 om den 12-årige Lucia, der kom i julemandslære. Denne gang bliver hendes bedste ven, Oscar, falsk anklaget for at have stjålet Kong Vinters krystal, så hun må hjælpe med at rense hans navn og fange den skyldige. Martin Buch og Mia Lyhne spiller igen julemand og kone.

Madklubben – premiere den 19. november
Tre veninder i deres livs efterår med hver deres personlige problemer rejser på madkursus til Syditalien, og sydens sol vækker noget i dem. De opdager, at livet har langt mere at byde på, og at det aldrig er for sent at prøve noget nyt. I de tre hovedroller ses Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad.

Hvor kragerne vender – premiere den 26. november
Det humoristiske drama handler om den unge Laura, der er rejst fra sin familie på landet og flyttet til København. Men da hun kommer hjem til sin brors bryllup, opdager hun, at hendes barndomsfjende Cathrine, som han skal giftes med, har overtaget Lauras plads i familien. På rollelisten ses Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen og Jens Jørn Spottag.

Skyggen i mit øje – premiere den 10. december
Ole Bornedal skal skildre de virkelige hændelser omkring bombningen af Den Franske Skole i København i marts 1945, hvor størstedelen af de omkomne var børn. Den tragiske begivenhed vil blive portrætteret gennem børnenes synsvinkel, og Fanny Bornedal, Alex Høgh Andersen og Danica Curcic medvirker.

Retfærdighedens ryttere – premiere den 25. december
Anders Thomas Jensen – manden bag Blinkende lygterDe grønne slagtere og Adams æbler – er på vej med en ny film som instruktør. Plottet og rollelisten er endnu ukendt, men vi forventer endnu en sort komedie. Jensens seneste film som instruktør var Mænd & høns fra 2015.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Kirsten

Ser du månen Daniel.

3 timer siden
Rebecca

Det er en klassisk pinlig episode at se Frank i sit grimme, beskidte undertøj være helt ude af den foran SÅ mange mennesker

4 timer siden
Natasja

Jeg elsker de 2 skuespillere, de havde et godt samarbejde.
En skam de ikke fortsætter....

6 timer siden
Henriette

Det er så piiiiiiinligt, da Frank giver sin svigermor en pearl necklace!

7 timer siden
Thea

En scene så pinlig, at det var svært at holde øjnene åbne og ikke krumme tæer.

11 timer siden

Aktive debatter