Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: Her er filmene du skal se i julen

Guide: Her er filmene du skal se i julen

Helligdagene byder på biografture for enhver smag 

Stem op!
15
Stem ned!
0
(reset)

Julen er over os. Det betyder julehygge, julehjerter og julekager. Jul betyder også tid til at bevæge sig ind i biografens mørke med familie og venner. Her bringer vi således en guide til julens film - og der er noget for enhver smag. Fra action til komedie, videre til thriller og drama samt familievenlig animation.

Klik på titlerne i teksen for at læse mere om filmene og købe dine billetter.

Alt det bedste fra Hollywood
Det er sæson for julenisser, men også store Hollywood-film. En af dette års vel nok største film er det nye kapitel i Star Wars-serien med Star Wars: The Rise of Skywalker (18/12) - den sidste del af den nye Star Wars-trilogi, der startede med Star Wars: The Force Awakens i 2015. Filmens plot er indtil videre hemmeligt, men følger efter handlingen i Star Wars: The Last Jedi. Der er også en efterfølger på biografmenuen med Jumanji: The Next Level, hvor Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillan og Kevin Hart er tilbage i det farlige spil.Med Knives Out - var det mord bringer Hollywood et mystisk mordmysterie til bordet, hvor Daniel Craig er en lettere excentrisk detektiv i bedste Hercole Poirot-stil. Julen byder også på en musical, nemlig med filmatiseringen Cats (25/12), der er baseret på det populære Broadway-stykke af Andrew Lloyd Webber.

Animation for børn og barnlige sjæle
Man siger, at julen er børnenes fest - det gør sig også gældende i biografen. Her kan man nemlig se familiefilmen F for får 2: Fårmageddon, der følger efter den anmelderroste F for får og tv-serien af samme navn. Denne gang styrter et rumvæsen ned i nærheden af Mossy Bottom Farm, så nu må fåret Frode forsøge at få den lille fremmede hjem igen. Den populære Disney-film Frost fra 2013 får sig en opfølger med Frost 2 (25/12), hvor søstrene Anna og Elsa er tilbage, mens deres kongerige atter er i fare.I dansk og dystert thrillerland
Dansk film disker denne december op med to titler, der befinder sig i thrillerland. Nemlig med den beskidte samt både rørende og stemningsfulde Harpiks (12/12). Filmen handler om teenageren Liv, der bor med sin far og mor afskærmet fra civilisationen ude i en skov. Her bor de for at slippe for myndighederne, men snart bliver deres liv truet af verdenen udefra. Med Psykosia (19/12) inviteres den selvdisciplinerede forsker Viktoria af overlæge Dr. Klein til en psykiatrisk afdeling for at behandle patienten Jenny. Det bliver et møde, der udvikler sig, og alt er ikke, som det ser ud. Sydkorea er også på programmet med Cannes-vinderen Parasite (25/12), der handler om en fattig familie af småsvindlere, der bor i ubeskriveligt slum.

Dramatiske dramaer
Fra England er mesterinstruktøren Ken Loach på banen med Sorry We Missed You (12/12), der handler om parret Ricky og Abbie, der har kæmpet med økonomien siden finanskrisen i 2008. Rickie får muligheden for at genvinde noget frihed med chancen for at blive fragtmand. Islandske Hlynur Pálmason følger op på sin kritikerroste Vinterbrødre med det forknyttede drama En hvid, hvid dag, hvor en enkemand har svært ved at komme sig over tabet af sin kone. En sorg, der bringer ham længere og længere ud i torvene.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
DJN

Den har 2,8 på IMDb og 19% på Rotten Tomatoes :D

Niclas Dalby

Det er lige præcis derfor jeg skriver "bedste oplevelse" og ikke "bedste film", haha :D

Niclas Dalby

Cats bliver uden tvivl årets bedste biografoplevelse

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

6 timer siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

8 timer siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

21 timer siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

2 dage siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

2 dage siden