Cookie- og Privatlivspolitik
Stor guide: Masser af musikfilm på vej

Stor guide: Masser af musikfilm på vej

Gør dig klar til at rocke med i biografen

Stem op!
15
Stem ned!
0
(reset)

Efter succeser som Bohemian Rhapsody og Rocketman er der kommet fart på produktionen af musikfilm. Lige nu kan JudyMarianne & Leonard: Words of Love, og, med inspiration fra Wham!, Last Christmas, ses i biograferne, og der er mange flere film på vej med musik og musikere i fokus.

Vi har samlet et overblik over de kommende musikfilm.

Bruce Springsteen
"Bossen" er på torsdag aktuel i den nye dokumentar Western Stars, som han selv har været med til at instruere sammen med Thom Zimny. De to har før arbejdet sammen på flere dokumentarer og musikvideoer, men det er Springsteens debut som medinstruktør.

Filmen indeholder live-optrædener af alle sangene fra Springsteens seneste album ’Western Stars’, der foregår i en lade på Springsteens egen gård, med et stort orkester. Undervejs dykker dokumentaren samtidigt ned i emner som kærlighed, tab og ensomhed med brug af privat arkivmateriale.

Miracle Film
Aretha Franklin

Aretha Franklin har både en dokumentar og en biografisk spillefilm på vej. Dokumentaren Aretha Franklin – Amazing Grace følger indspilningen af hendes album fra 1972, i en kirke i Los Angeles. Optagelserne har ligget og ventet i al den tid, og er nu blevet færdiggjort, året efter Franklin gik bort.'Respect' er modsat 'Amazing Gace' en biografisk spillefilm med Jennifer Hudson i hovedrollen. Franklin har selv udvalgt Hudson til rollen, inden hun gik bort, og fortællingen lader til at følge Franklins liv og musik fra barndom til berømmelse. Filmens amerikanske premiere finder sted til oktober næste år, men den danske afventes. Rollelisten byder desuden på Forest Whitaker og Mary J. Blige.

David Bowie
'Stardust' er titlen på en kommende film om David Bowie der er sat til maj 2020. ’Stardust’ tager udgangspunkt i Bowies første tur til USA i 1971, og oprindelsen af hans alter ego Ziggy Stardust.

Filmen har dog på forhånd mødt kritik fra Bowies egen søn, der har påpeget, at filmen hverken har familiens velsignelse eller rettigheder til Bowies musik. Hovedrollen spilles af Johnny Flynn (Beast), mens Gabriel Range står for instruktionen.

Céline Dion
Den canadiske sanger er inspirationen til en semibiografisk film, om hendes barndom, karriere og familieliv. Dion er vokset op med 13 søskende, og udgav sit første album da hun var blot 13 år gammel.

Filmen ’The Power of Love’ vil også anvende flere af Dions enorme hits i fortællingen om canadierens vej til berømmelse og ikon-status. Hovedrollen spilles af Valérie Lemercier, der desuden både er filmens manuskriptforfatter og instruktør. Premieren er indtil videre sat til november 2020.

Teram Company
Elvis

Kongen af rock'n'roll bliver også portrætteret i en ny spillefilm, der skal fokusere på hans konfliktfyldte forhold med manageren Tom Parker, spillet af Tom Hanks. Elvis selv skal spilles af Austin Butler, der senest har spillet med i Once Upon a Time... in Hollywood. Filmen har endnu ikke fået en titel, men optagelserne skulle starte i 2020, med Baz Luhrman (The Great Gatsby, Moulin Rouge) som instruktør.

Leonard Bernstein
Bradley Cooper kaster sig igen over en rolle som musiker i en film, han selv har instrueret og været med til at skrive. Denne gang som den amerikanske komponist og dirigent Leonard Bernstein, der blandt andet er kendt for musikken til musicalen ‘West Side Story’. Den biografiske film får titlen ’Bernstein’ og forventes at få premiere engang i 2020.

Samtidig er Jake Gyllenhaal tilknyttet en anden film om Bernstein, der er baseret på en bog om komponistens liv. ’The American’ er dog stadigvæk i de tidlige stadier af udviklingen, og det bliver spændende at se, om Bradley Coopers film kommer til at påvirke planerne.

Boy George
Den ikoniske frontmand for Culture Club kan også glæde sig til at se sit liv på det store lærred. En biografisk film er undervejs med Sacha Gervasi (Hitchcock) tilknyttet som forfatter og instruktør. Ingen skuespillere er endnu tilknyttet, men Boy George har sagt til den Australske radiostation Nova, at Sophie Turner fra 'Game of Thrones' ville være et godt valg til hovedrollen.

Bee Gees
Også Bee Gees får en biografisk film. Graham King, der også producerede kæmpesuccesen ’Bohemian Rhapsody’, om Freddie Mercurys liv, står i spidsen for projektet. Filmen er endnu ikke skrevet, og hverken skuespillere eller titel er blevet offentliggjort, men retten til musikken er sikret. Senest er også Steven Spielberg blevet tilknyttet projektet som producer.

Michael Jackson
Udover at planlægge en Bee Gees-film har Graham "Bohemian Rhapsody" King også sikret sig rettighederne til en film om poplegenden Michael Jackson. Filmen vil afdække hele karrieren, fra den tidlige berømmelse i Jackson Five til nærmest gudestatus som "Kongen af pop" og ikke mindst anklagerne om sexmisbrug af børn. 

Hvor kritisk filmen bliver, er svært at spå om, men Jacksons efterfølgere har givet tilladelse og er en del af projektet, så den vil næppe gå helt så hårdt til den afdøde Jackson som fx dokumentaren 'Leaving Neverland'.

Warner Bros.
Prince
En Prince-inspireret film er også på vej. Dette bliver dog ikke en biografisk film, men en fortælling inspireret af klassiske Prince-sanges tekster. Indtil videre er hverken skuespillere eller instruktør offentliggjort, men rettighederne til sangene er i hvert fald på plads.

Amy Winehouse og Madonna
Mitch Winehouse, Amys far, bekræftede sidste år at en biografisk spillefilm om sangeren er på vej. Siden da har vi dog ikke fået nogen faste detaljer på plads.

Ligeledes har en biografisk film om Madonna været under udvikling siden 2017, med titlen ’Blonde Ambition’. Der er heller ikke offentliggjort mange detaljer om dette projekt, men Madonna har udtrykt sig kritisk på instagram, og sagt at ingen andre kan fortælle hendes historie ordentligt.

Western Stars, den næste musikfilm i biografen, får premiere på torsdag den 28. november.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Phantomuser/669296

Det er pænt irreterende og ignorant at skrive:
"Hvor kritisk filmen bliver, er svært at spå om, men Jacksons efterfølgere har givet tilladelse og er en del af projektet, så den vil næppe gå helt så hårdt til den afdøde Jackson som fx dokumentaren 'Leaving Neverland' ".

Leaving Neverland er bestemt ikke kritisk. Instruktøren har erkendt, at den er ensidig, og der foreligger overvældende megen dokumentation på, at Leaving Neverland er en sensationspræget film, der bygger på en lang række løgne og inkluderer manipulerede optagelser - blot for at tjene penge. Jo mere negativt og chokerende, jo flere penge er der at tjene. HBO, der har produceret filmen, er en pengemaskine ligesom mange andre film mastodonter.
NEJ TAK til flere film af den slags.

Hans Christian

Selvom mange af de seneste "musik"film er godt kreeret film, så føles de ikke som om at de vil fortælle historien omkring artisten men mere som om de bare vil "cashe" ind på kunstnerens popularitet. Det er for mig tydeligt med Bowie filme. David Bowie er en af mine yndlings kunstnere, men den her film føles bare som en måde at få nogle penge ud af hans død. En rigtig interessant historie at lave en film omkring ville være Pink Floyds skaber Syd Barret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

1 dag siden
Morten

Rian kommer aldrig til at lave en star wars film. Han alene er skyld i Disney har mistet penge og hans film var tæt på et flop.

1 dag siden
Kim "Dragon furry"

Nogle af de små lokale biografer, som Valby bio og Drive-in i Lynge, de har stadigvæk de film som de store biografer boycutter.

3 dage siden
Jesper

Han burde have takket nej til den rolle..

Det bliver en no go herfra. WB får ikke fem flade øre for den film herfra.

3 dage siden
Laurids

Ja det fedt med anbefalingerne af film som man ikke kan se det på største lærreder da det nu kommer frem at flere af de store biografkæder har valg

3 dage siden