/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Ny dansk film skildrer skolebombning under 2. verdenskrig

Ny dansk film skildrer skolebombning under 2. verdenskrig

Ole Bornedal hyrer bl.a. Vikings-stjernen Alex Høgh Andersen

Stem op!
39
Stem ned!
0
(reset)

Optagelserne til krigsfilmen Skyggen i mit øje er begyndt, og væsentlige detaljer om filmens plot og rollelisten er blevet offentliggjort.

Det storslåede danske krigsdrama adskiller sig fra andre film i samme genre ved at være fortalt ud fra børnenes perspektiv. Instruktøren bag er Ole Bornedal, der tidligere har lavet DRs store historiske serie '1864'. Han har i flere år arbejdet for, at 'Skyggen i mit øje' skulle blive en realitet.

'Skyggen i mit øje' tager udgangspunkt i bombningen af Den Franske Skole den 21. marts 1945. En sandfærdig, men katastrofal dansk begivenhed under 2. verdenskrig.

Det var egentlig Gestapos hovedkvarter i København, der var målet, men et bombefly styrtede ned ved skolen, og man troede dermed, at skolen var det egentlige mål.
104 personer omkom, heraf 86 børn.

Filmen følger den skæbnesvangre begivenhed fortalt gennem børn, nonner, unge frihedskæmpere og britiske piloter.

Rollelisten byder på en række unge danske stjerner og talenter. Instruktørens egen datter, Fanny Bornedal (Journal 64), spiller nonnen Teressa og Vikings-stjernen Alex Høgh Andersen får sin første større rolle i en dansk film, som frihedskæmperen Frederik, mens Danica Curcic (Mødregruppen, Fasandræber) spiller en mor til en af børnene.

Holdet tæller herudover Mads Riisom, Kristian Ibler og Malene Beltoft som forældre. I rollen som britiske piloter er balletdanseren Alban Lendorf og britten James Tarpey, mens Jens Sætter-Lassen og Joen Højerslev spiller to tilfangetagne frihedskæmpere.

Filmen afventer fortsat en premieredato, men forventes at udkomme i udgangen af 2020.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Ja det helt fint.men hvis man ikke synes Danica curcic er en faens god skuespiller så udvalget af og se en dansk fil uden hendes dillerantiske skuespil sådan set lig 0.da hu op træder i alt.om jeg begriber det .nej

Mike

Så er der igen, igen ( igen igen igen ) dansk, historisk drama på menuen. Den danske filmbranche er i en RIVENDE udvikling og har været det de sidste mange år. Flere social-realistiske krimier og historiske dramaer og Far til fire, så kan vi lidt igen. BRAVO

Fin.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

4 dage siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

5 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

6 dage siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter