Guide til filmfestivalen Weekend 2019

20 nye film fra 20 nye filmtalenter
Billede
(© SF Studios)

CPH PIX slår dørene op for deres helt nye festivalkoncept WEEKEND, hvor startskuddet lød med forpremiererne på Selvmordsturisten og Onkel.

Programmet er dog hovedsageligt centreret omkring weekend-dagene, hvor der præsenteres 20 nye film fra 20 nye filmtalenter fra alle afkroge af verden.

Der er altså rig mulighed for at opleve en række modige, interessante værker, der ikke alle forventes regulær dansk biografdistribution.

Vi giver her vores bud på, hvad du skal se de forskellige dage:

SF Studios
Honey Boy
Stjerneskuespilleren Shia LaBoeuf har været synlig på det store lærred fra barnsben – på godt og ondt. Med 'Honey Boy' har han i samarbejde med veninden Amar Har'el skabt en både autobiografisk og selvransagende fortælling om sit komplicerede forhold til sin far.

Rollen som faren spilles af LaBoeuf selv, og gennem stor psykologisk indsigt skildres et to-sporet plot centreret om afhængighed, traumer og vrede med afsæt i bristende og bærende drømme.

Honey Boy vises torsdag i Grand Teatret og fredag i Empire Bio.



Disco
Så er der godt nyt til fans af det norske seriefænomen 'Skam'! Det er nemlig skuespillerinden, der gjorde sig bemærket som den fængslende Noora, Josefine Frida, der indtager hovedrollen Mirjam i det fascinerende samtidsportræt 'Disco'.

Mirjam er ung og smuk – og så er hun en kristen diskodanser. Da hun kollapser under verdensmesterskaberne i freestyle diskodans, begynder hun dog at tvivle på både sig selv og sin tro, hvilket ikke bliver bedre af hendes families konstante prædiken.

Disco vises torsdag i Empire Bio og lørdag i Grand Teatret.



Angel Films
Les Misérables
Nej, der er ikke tale om Victor Hugos tragiske fortælling, men snarere en højdramatisk, grum skildring af de eskalerende konfrontationer mellem bander, religiøse grupper og lovens håndhævere i en fransk ghetto.

'Les Misérables' er inspireret af optøjerne i Paris i 2005 og er den franske instruktør Ladj Lys debutfilm, der tilmed vand juryprisen på Filmfestivalen i Cannes.

'Les Misérables' vises fredag i Grand Teatret og lørdag i Empire Bio.



Monos
Der er urkrafter i den columbianske ødemark på spil med 'Monos', der bedst kan beskrives som et visuelt trip af kaos og galskab, en krydsning mellem 'Fluernes Herre' og 'Apocalypse Now'.

Det er derfor en film, der simpelthen bare skal opleves på det store lærred, hvor instruktør Alejandro Landes' mørke, dyriske junglefortælling om en række unge børnesoldater og guerillakrigere er i sit rette element. 

'Monos' vises fredag i Grand Teatret og søndag i Cinemateket.




Maternal
'Maternal' er Maura Delperos spansk-italienske debutfilm om et kvindeligt minisamfund afkoblet fra omverdenen og den moderne mentalitet.

Der udforskes grænser og kvinderoller med afsæt i et hjem drevet af nonner, hvor unge mødre kan opholde sig i et land, hvor der ikke er fri abort. Resultatet er både intelligent, varmt og overraskende morsomt.

'Maternal' vises lørdag i Grand Teatret og søndag i Cinemateket.



The Death of Dick Long
Som titlen måske lidt afslører, er der her en grovkornet krimikomedie på plakaten fra instruktør-makkerparret Daniel Scheinert og Daniel Kwan, der også stod bag Daniel Radcliff-komedien 'Swiss Army Man'.

I denne omgang følger vi en omgang døgenigte fra Alabama, der ikke ligefrem opfører sig som de voksne mennesker, de egentlig er - det får dog konsekvenser, da vennen Dick dør.

'The Death of Dick Long' vises fredag i Cinemateket og lørdag i Empire Bio.



Visningerne på Psykosia og The Lighthouse er udsolgt.


SF Studios
Harpiks
Den danske film 'Harpiks' af Daniel Borgman har både Sofie Gråbøl og Ghita Nørby på rollelisten og vandt Politikens Talentpris og er på mange måder et vildt og voldsomt værk om forholdet mellem natur og mennesker.

Filmen handler om en familie, der søger tilflugt dybt inde i skoven for at undgå, at kommunen tvangsfjerner deres datter, men deres selvskabte paradis ender på mange måder mere som et mareridt.

'Harpiks' vises søndag i Empire Bio.

The Kindness of Strangers
Instruktøren Lone Scherfig er tilbage med ensembleværket 'The Kindness of Strangers', der var den første danske film nogensinde til at åbne filmfestivalen i Berlinal, og som har bl.a. Esben Smed på rollelisten.

Plottet centrerer sig om Clara, der flygter fra sin voldelige mand til New York med deres to sønner. Trods det alvorlige tema, rummer filmen både store dele varme, menneskelighed og underspillet humor.

'The Kindness of Strangers' vises søndag I Grand Teatret.

Visningen til Jojo Rabbit er udsolgt.

Nordisk Film 
Midsommar
Mandag kan du opleve en særvisning på Director's Cut-versionen af Ari Asters roste gyser 'Midsommar', hvor du kan opleve hele 24 ekstra minutter af mystik, uhygge og ubehag på en svensk sommerlejr.

I Lost my Body
Tirsdag byder på en sand anmelderfavorit af en animationsfilm med 'I Lost My Body', der gennem stor originalitet, sjælelighed og skæv humor skildrer en afskåret hånds søgen efter sin krop gennem de parisiske gader.

Atlantics
Onsdag er der forbudt kærlighed på programmet med 'Atlantics', der følger et ungt pars kamp for at få lov til at elske hinanden trods stor modstand fra omverdenen - og ikke mindst overnaturlige indgreb. 

Læs det fulde program til CPH PIX: Weekend her.